Digidexo.com

Slik unngår du at Infertilitet

Slik unngår du at Infertilitet


Mens flertallet av ufruktbarhet tilfeller er forårsaket av genetikk, kan det være ting du kan gjøre for å forebygge infertilitet. Miljøet du lever i har en enorm effekt på potensielle fruktbarhet, inkludert de stoffene du spiser, luften du puster og selv måten du håndterer livets påkjenninger. Å vite hva som kompromitterer din fruktbarhet og devising med måter å unngå potensielle farer er den beste måten du kan bidra til å forhindre infertilitet.

Slik unngår du at Infertilitet

Forhindre Infertilitet

•  Undersøk din livsstil. Visse vaner, som å røyke eller drikke alkohol, kan ha en skadelig effekt på fruktbarheten. Selv høye nivåer av stress og mangel på søvn konsistent kan øke infertilitet.

Spør din arbeidsgiver eller HR-avdelingen om miljøfarer på din arbeidsplass. Ifølge loven har du lov til å vite når du blir utsatt for kjemikalier som er kjent for å føre til ufruktbarhet, fødselsskader og andre helseproblemer.

Opprettholde en sunn vekt gjennom kosthold og regelmessig trening. Unngå overdreven vektøkning er en av de beste måtene du kan være i stand til å forebygge infertilitet. Fedme er kjent for å føre til ufruktbarhet hos menn ved å senke sædkvalitet gjennom overoppheting og hos kvinner gjennom hemming av eggløsning.

Få årlige kontroller. Tidlig diagnostisering av tilstander som bekkeninfeksjon (PID), endometriose og livmorhalskreft kan forebygge infertilitet. I tillegg kan deteksjon og behandling av seksuelt overførbare sykdommer også bidra til å sikre fruktbarheten.

Lær om din kropp og din reproduktive syklus. Jo mer in-tune du er med hva som er normalt for deg, jo mer sannsynlig er det du vil vite noe kan være galt. Bøker som "Taking Charge of Your Fertility, tiende Anniversary Edition: The Definitive Guide to Natural Prevensjon, graviditet Achievement, og reproduktiv helse" av Toni Weschler kan gi deg en grundig titt på den nøyaktige prosessen med å lage liv.

Hint

  • Hvis du er for tiden på noen resept eller over-the-counter medisiner, kan det være lurt å spørre legen din om de vil kompromittere din fruktbarhet på noen måte.
  • Vurdere å finne en måte å slippe hver dag stress, slik som yoga, meditasjon eller dype pusteøvelser. Siden stress kan være knyttet til infertilitet, jo mindre av det du har i livet ditt, jo bedre du er sannsynlig å være.