Digidexo.com

Medisin for Fordøyelsesbesvær

Medisin for Fordøyelsesbesvær


Fordøyelsesbesvær, mens vanligvis ikke et alvorlig helseproblem, kan være ubehagelig, forårsaker halsbrann, raping, oppblåsthet, kvalme og en full følelse. Det kan være forårsaket av visse matvarer (krydret og fet) eller drikkevarer (koffein eller alkohol), av overspising eller ved å spise for fort, ifølge Medline Plus.

Antacida

Antacida, for eksempel rolaids, tums eller Maalox kan være nok til å lindre symptomene dine. De nøytralisere syre i magen med ingredienser som for eksempel kalsium-karbonat, natriumbikarbonat eller magnesium-hydroksyd.

H-2-stopper

H-2-stopper er histamin-2 blokkere som reduserer produksjonen av syre i magen. De inkluderer over-the-counter medisiner som Prilosec OTC og Zantac.

Resepter

Hvis dårlig er vedvarende eller det er forårsaket av en underliggende tilstand, for eksempel magesår eller gastroøsofageal refluks, kan det hende du trenger en resept-styrke medisiner som Nexium eller Prevacid å redusere syre i magen.

Naturlig rettsmidler

Ifølge Farmers Almanac, kan du lindre fordøyelsesbesvær med naturlig rettsmidler for eksempel en spiseskje av eple cider eddik i et glass vann eller fersk ananas eller papaya. Du kan også være lurt å prøve å drikke en kopp peppermynte eller kamille te eller tygger på anis frø.

Forebygging

For å hindre dårlig fordøyelse, spise små måltider og tygge sakte å la magen din til å føle full. Unngå alkohol, koffein og stekt, fet eller krydret mat og ikke har en drikke med måltidet. Å drikke med måltidet utvanner mage juice, som hemmer fordøyelsen.