Digidexo.com

Slik Lavere LDL kolesterolnivået

Slik Lavere LDL kolesterolnivået


Low-density lipoprotein, LDL, kolesterolnivå er en viktig nummer for å se når du får kolesterolnivået testet. LDL-kolesterol er dårlig kolesterol som kan bidra til hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Men det finnes måter å betydelig redusere LDL-kolesterolet.

Bruksanvisning

•  Begynn en øvelse rutine. Trening er en av de viktigste ingrediensene for å senke LDL-kolesterolet. Når du trener, vil du ikke bare miste pounds, men dine HDL kolesterol nivåer (godt kolesterol) også øke og LDL kolesterol nivåer reduseres. Prøv i minst 30 minutter med moderat trening fem dager i uken.

Spis mer mat som inneholder omega 3. Omega 3 fettsyrer, som finnes i linfrø, laks og en rekke andre Seafoods, kan ha store senking effekt på LDL-kolesterolet. Omega 3 fettsyrer gjør dette ved å hemme passasjen av LDL-kolesterol i arteriene. Dette bidrar også til å hindre blokkeringer og buildup inni blodårene.

Spis mer nøtter. Det spiller egentlig ingen rolle hva slags mutter du spiser. Alle nøtter har noen mengder sunne fettsyrer som senker LDL nivåer. Men ifølge Mayo Clinic, noen har bedre hjerte fordeler enn andre, for eksempel valnøtter, hasselnøtter og mandler.

Bruk olivenolje i stedet for smør. Olivenolje er en annen matkilde rik på sunt fett som bidrar til å senke LDL-kolesterolet. Skifte smør, som er høy i usunt mettet fett, med olivenolje gir deg dobbelt fordel. Legge til en liten bit av olivenolje i alle dine matlaging forberedelser er en fin måte å bidra til å holde sunne kolesterolet.

Tenk reseptbelagte medisiner. Når trening og kosthold ikke har nok av en effekt på kolesterolnivået, kan det hende du må slå til reseptbelagte medisiner. Statiner er den mest vanlige form av kolesterol medisinering, men andre vanlige resepter omfatter niacin, fibrater så som Lopid, og harpiks, slik som questran.

Tips og advarsler

  • Før du tar del i noen diett endre eller treningsprogram, møte med legen din for å sikre at du er frisk nok til å gjøre det uten å utsette deg selv for skade.