Digidexo.com

A Guide for Cerebral Parese Omsorgssvikt

I omsorg for noen med cerebral parese, er det viktig for familie, leger og spesialister til å arbeide sammen for å lage en plan som er skreddersydd for pasienten. Alle har ulike behov når det gjelder omsorgsnivå, selvstendighet og andre faktorer, og det er avgjørende for omsorgspersoner å holde denne individualitet i tankene. Følgende er generelle retningslinjer som omsorgspersoner bør følge for å danne grunnlag for en tiltaksplan.

Bading og Hygiene

Det er viktig å hjelpe pasientene lære riktig bading og hygienepraksis fra ung alder. Med praksis, vil de føle stand til å ta på noen av disse oppgavene selv, som vil føre til større følelser av uavhengighet. Omsorgspersoner bør prøve å oppmuntre sine pasienter til å komme inn i karet i en stående posisjon fra en ung alder, så denne metoden vil hjelpe omsorgsperson trygt flytte pasienten inn og ut av karet som hun blir eldre og tyngre. Omsorgspersoner bør oppfordre pasienter til å delta aktivt i å vaske seg selv og å være redd for følelsen av vann og varme - sensasjonen er noen ganger følte meg mye mer intenst av personer med cerebral parese. For å hjelpe en pasient spille en aktiv rolle i sin bading, kan det være nyttig å ha en støttende sete montert i karet eller skinner montert i dusjen hvis pasienten kan stå på en sikker måte.

Dental hygiene er også viktig å understreke for pasienter med cerebral parese. En omsorgsperson bør prøve å hjelpe henne pasienten venne seg til å pusse tennene med en vanlig tannbørste, selv om dette kan være ganske ubehagelig for noen. Hvis en pasient reagerer sterkt på tannbørster, kan en våt klut med sterk tannkrem eller en antiseptisk benyttes. Pasienter bør bli sittende og steadied for toothbrushing.

Dressing og personlig pleie

Dressing seg selv er ofte en fin måte å for pasienter med cerebral parese å føle en viss følelse av uavhengighet og prestasjon i sin dag-til-dag rutine. Omsorgspersoner bør hjelpe pasienter mot dette ved å først å hjelpe dem til å lære prosessen med avkledning, som vanligvis er enklere enn dressing. Pasienter kan trygt steadied under og påkledning ved å utføre disse oppgavene fra sittende stilling eller mens du holder på møbler. Det er mer oppmuntrende for pasienter å bruke klær som er lett trekkes av eller på, med store knapper, bånd eller borrelås, og som er laget av myke stoffer.

Omsorgspersoner kan også hjelpe en pasient å børste håret og ta på seg sine egne sko. Disse fremgangsmåter kan alle oppnås ved jevn og sikker posisjonering og oppmuntring på den delen av pleieren.

Spise og drikke

Spesialister kan hjelpe pasienter fokusere på munnen kontroll og tygge, noe som er viktig for dem å være i stand til å spise sine måltider med større uavhengighet. Får riktig ernæring gjennom hele dagen kan noen ganger være vanskelig for personer med cerebral parese, så det er viktig at omsorgspersoner monitor spise nøye og sørge for at deres pasienter er riktig inntak av nok kalorier på en dag.

Omsorgspersoner bør også sørge for at pasientene kan se maten foran dem, samt de redskaper som brukes til å mate dem. Med denne bevisstheten, kan de bedre forstå de romlige relasjonene mellom dem, deres redskaper og deres mat og ta mer initiativ i å fôre seg selv.

Sosial interaksjon

For alle med cerebral parese, muligheter for sunn sosial interaksjon er en viktig komponent til hvilken som helst dag. Omsorgspersoner bør oppfordre sine pasienter til å samhandle med andre, delta i sosiale aktiviteter og forfølge mål og drømmer, enten i akademia, friidrett, kunst eller andre felt. Mange mennesker med cerebral parese er i stand til å nyte travle, fulle og dyktig liv, og omsorgspersoner bør støtte dette på noen måte de kan.

Hjelpe pasienter til å oppnå større selvstendighet og tilpasning til opplevelser av berøring og kontrollerte bevegelser vil hjelpe dem i et bredere utvalg av sosiale interaksjoner.