Digidexo.com

Child Flu Symptomer

Influensa eller influensa, er en svært smittsom virusinfeksjon som påvirker luftveiene. Barn, spesielt små barn, er mer utsatt for influensa fordi deres immunforsvar ikke har fullt dannet. Faktisk er 20.000 barn yngre enn fem år innlagt på sykehus hvert år som følge av influensa, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. De fleste barn som får influensa, men vil ikke kreve medisinsk behandling.

Symptomer

Typiske symptomer på influensa hos barn inkluderer høy feber, noen ganger så høyt som 103 grader til 105 grader Fahrenheit; tretthet; muskelsmerter; hodepine; frysninger; en sår hals og hoste. Barn også viser noen ganger kvalme, oppkast og magesmerter. Yngre barn er også mer utsatt for å danne alvorlige luftveisinfeksjoner som lungebetennelse og bronkitt.

Varighet

De fleste barn med influensa vil typisk vise symptomer som feber, frysninger og muskelsmerter for tre av fire dager. Men i mange barn, trøtthet og muligens en hoste kan vedvare en uke eller mer etter andre symptomer avta.

Behandling

Fordi influensa er forårsaket av en viral infeksjon, kan den ikke behandles med antibiotika, for eksempel bakterielle infeksjoner kan. Og de fleste med influensa vil ikke trenge noen spesiell medisinsk behandling enn hvile. Noen leger vil foreskrive en antiviral medisin som Tamiflu eller Relenza, men disse stoffene er bare effektive hvis de tas innen en dag eller to for å bli syke. Når et barn er syk med influensa, er det viktig å prøve og holde væskeinntak opp for å forhindre dehydrering. Febernedsettende medisiner som paracetamol og ibuprofen kan også bli gitt for å gjøre barna mer behagelig. Husk å aldri gi aspirin-holdige produkter til barn med feber på grunn av risikoen for en livstruende tilstand som kalles Reyes syndrom.

Transmission

Influensa smitter gjennom kontakt med luftdråper fra en smittet person, for eksempel når de snakker, hoste eller nyse. Influensa er svært smittsom og kan bli fanget både fra direkte kontakt med mennesker som er smittet og fra kontakt med overflater som bord og dører som har blitt berørt av noen smittet med influensa.

Forebygging

Den beste måten å hindre at barna dine får influensa er å få en influensa skutt. Både Centers for Disease Control og Prevention og American Academy of Pediatrics anbefaler at alle barn i alderen 6 måneder og 18 år får influensa skutt hvert år i begynnelsen av influensasesongen. En annen god måte å forebygge influensa er å praktisere god hygiene, inkludert hyppig vask hendene. Barn, spesielt, ofte trenger å få beskjed om å vaske hendene. Det er også en god idé å unngå folk som du vet å være syk.