Digidexo.com

Medisinsk verktøy som brukes av kirurger

Kirurger er leger som utfører kirurgi. Å forbedre eller gjenopprette kroppens funksjoner, kirurger kutte åpne kroppen å reparere eller fjerne skadede eller syke områder. En typisk operasjonsstuen kan inneholde noen hundre kirurgiske verktøy, med kirurgen ved hjelp av ulike verktøy på ulike stadier av en prosedyre.

Åpne Body

Kirurger bruker flere instrumenter for å åpne kroppen og få tilgang til området av sykdom. Buede skalp er alle formål skalpeller brukes til å åpne huden for å få tilgang til et område på kroppen. Kirurger bruker electrocautery å dele intern muskler og vev for å få tilgang til området av interesse. Spesialiserte skalp med trekantede spisser benyttes til å åpne blodårer under vaskulære prosedyrer som for eksempel blodkar bypass og plassering av grafts dialyse.

Retracting Vev

Kirurger bruker haker til å holde tilbake vev for å få tilgang til området av interesse. En medisinsk student eller lærling er vanligvis ansvarlig for å holde en håndholdt retractor under abdominal prosedyrer, for eksempel tarm eller leverberegninger. Selv beholde Saker avholde åpne små snitt og holde tilbake bløtvev under biopsier og skjoldbrusk operasjoner. Faste Saker er festet til operasjonsbordet. Kirurger bruker faste haker til å holde tilbake vev i store mage snitt, for eksempel under lever, nyre og tarm operasjoner.

Hoved Prosedyre

Når området av interesse er tilgjengelig, kan kirurger bruke en rekke verktøy. For eksempel, Argonne bjelke lasere kuttet leveren og stoppe blødningen, slik at en kirurg å fjerne en del av leveren. Å fjerne andre organer, kirurger bruker electrocautery å fjerne vev rundt orgelet og frigjøre organ for fjerning. Kirurger bruker stifter å dele tarmen og fjerne svulster eller sykelig tarmvevet. Staples også klemme blodkar under fartøyet bypassoperasjoner. Ortopediske kirurger bruke en rekke verktøy (driller og sager), skruer og implantater for å gjenopprette felles funksjon.

Laparoskopiske Tools

Kirurgiske prosedyrer anses enten "åpen" (ved hjelp av tradisjonelle mage snitt) eller "lukket" (ved hjelp av nyere laparoskopiske teknikker). Laparoskopiske prosedyrer bruke flere små snitt i nærheten av området av interesse. Kirurgiske verktøy (akkurat som de som brukes i "åpne" prosedyrer) og kameraer blir satt inn i de små snitt. Ved hjelp av kameraer, kan kirurger visual instrumentene og prosedyren på en skjerm.

Sting

Kirurger bruker sutur materiale til å holde hud, organer, vev og blodårer sammen. Fjernbar suturmateriale brukes til å lukke sår hud; sting fjernes etter huden leges. Kirurger også bruke sutur materiale som oppløses i løpet av flere måneder etter operasjonen. Oppløsbart materiale som brukes til å lukke subkutant vev, abdominal innsnitt, og noen hud snitt. Permanent suturmateriale er ideell for å koble fra og koble muskler og blodårer.

Forsiktig

Mens mange kirurgiske verktøy er felles for de fleste typer prosedyrer, ulike kirurgiske spesialiteter - for eksempel generell kirurgi, karkirurgi, endokrin kirurgi, kolorektal kirurgi, obstetrikk og gynekologisk kirurgi, og øyekirurgi - bruke verktøy spesielt til kirurgisk spesialitet.