Digidexo.com

Bryst Vekst Disorder

Hvis du har en vekst lidelse som betyr at du ikke vokser i samme takt som andre som er på din alder. Det er en standard vekstskjema som legen vil sjekke for å finne ut om du er over gjennomsnittet, gjennomsnittlig eller under gjennomsnittet. En vekstforstyrrelser kan resultere i mange ting, blant annet mangel på bryster eller utviklings brystene for tidlig.

Når Hormoner Act Up

Kjertlene i kroppen produserer hormoner, som er kjemiske budbringere. Større mengder av hormoner produseres når du skriver inn i puberteten. Disse hormonene be endringene i kroppen din, som for eksempel utviklings bryster og kjønnshår eller senking av stemmen din.

Forsinket eller for tidlig Pubertet

Det du har forsinket eller sen pubertet, betyr dette at kroppen og hormonelle endringer som skal ha skjedd ikke har. Noen barn opplever for tidlig pubertet, noe som betyr at deres hormoner har sparket i tidligere enn de burde ha.

Ofte sett

Den vanligste bryst vekst lidelse sett hos barn yngre enn 12 år er en ensidig bryst masse som tilsvarer asymmetrisk bryst utvikling. Ett bryst vanligvis utvikler tidligere enn den andre, men brystene som regel ende opp med å være symmetrisk, ifølge EMedicine.com.

Typer

Andre bryst vekstforstyrrelser inkluderer Athelia, noe som betyr fravær av brystvorter; amastia, som er fravær av brystvevet; polymastia, som er et ekstra bryst og polythelia, som er et ekstra nippel.

Hanner

Hanner kan ha en brystvekst forstyrrelse kalt gynekomasti, noe som får dem til å utvikle bryst. Overdreven østrogen hos menn kan stimulere mannlige bryst vekst. Under puberteten, kan en ubalanse av hormoner føre til mannlig brystkreft vekst. Når menn blir eldre, kan deres testosteron produksjonen synker og brystvekst forekomme.