Digidexo.com

Hvorfor Ingen mat før en Kolesterol Test?

Kolesterol er et fettstoff som forekommer naturlig i kroppen, og er nødvendig for kroppen å fungere skikkelig. Høye nivåer kan føre til oppbygging av plaque, som kan øke risikoen for hjertesykdommer. Leger utføre tester for å evaluere kolesterol, og i løpet av denne tiden er det restriksjoner på matinntaket.

Betydning

Kolesterol tester hjelpe leger å identifisere personer med farlig høyt kolesterol. Dette gjør at endringer i livsstil å bli gjort eller medisiner for å bli foreskrevet for å forbedre den generelle kolesterol av pasienten.

Time Frame

Det skal ikke være noen endringer i kostholdet i ukene forut for testen for å få en nøyaktig lesing. Pasienten skal faste i de 12 foregående timer, og drikker bare vann i løpet av denne tiden.

Typer

De tre hoved varer leger ser på når det utføres en test er kolesterol nivåer av HDL-kolesterol, LDL-kolesterol og triglyserider.

Funksjon

Spise før testen påvirker ikke HDL eller total nivå av kolesterol, men kan påvirke LDL og triglyserider. Alle nivåer er nødvendig for å nøyaktig vurdere risikoen for hjertesykdom.

Fun Fact

Noen matvarer kan bidra til naturlig senke det dårlige kolesterolet. Disse inkluderer havregryn, valnøtter, mandler, fisk og olivenolje.