Digidexo.com

Hvordan er celleforandringer behandlet?

Elektrifisert

Celleforandringer er en tilstand der unormale celler form på livmorhalsen i den kvinnelige kroppen. Det er flere måter å behandle denne tilstanden. En av dem heter leep, som står for loop elektro excision prosedyre. I denne behandlingen, er en liten ledning oppvarmet med radiobølger, og skjærer bort det vev som er unormal.

Frozen

En annen type av behandling kalles cryosurgery. I denne fremgangsmåten, i stedet for ved hjelp av ekstrem varme, blir ekstrem kulde benyttes. En cryoprobe er satt inn i vagina, og opp til livmorhalsen. De celler som er unormale blir deretter frosset og deretter kaste bort. I en lignende fremgangsmåte som kalles cryocautery, blir cellene cauterized istedenfor frosset.

Cone Biopsi

En kjegle biopsi er en prosedyre som er ment å gjøre to ting. Først er det brukt for å fjerne unormale celler. For det andre, blir cellene som har blitt fjernet undersøkt for å se om det er kreft. Hvis det er, og deretter videre behandling er nødvendig. Som navnet tilsier, er en kjegleformet prøve av de unormale celler fjernet fra livmorhalsen, og da sett på under mikroskop for evaluering.

Laser

En annen type behandling er gjort på sykehus under anestesi. Det kalles laser ablasjon eller fordamping. I denne fremgangsmåten, blir en laser anvendes for å ødelegge unormale celler i livmorhalsen. Det er ingen prøven oppnådd i denne fremgangsmåten for ytterligere diagnose.