Digidexo.com

Follikulitt og Hot Tubs

Follikulitt og Hot Tubs


Hvert hår på menneskekroppen vokser ut av en pose som kalles en follikkel. Badestamp follikulitt eller utslett (vitenskapelig navn: pseudomonas follikulitt) oppstår når bakterier Pseudomonas aeruginosa går inn i en hårsekken og forårsaker betennelse eller infeksjon. Pseudomonas stamme av bakterier er spesielt utbredt i badestamper laget av tre, spesielt de uten tett regulert klor og syre nivåer.

Årsak

Badestamper oppmuntre Pseudomonas aeruginosa bakterievekst ved å tilby en varm, våt miljø. Den varme temperaturen og turbulens skapt av badestamp jets forstyrre desinfiserende kjemikalier i vannet, noe som får dem til å bryte ned raskere. Det varme vannet som gjør en god, lang suge så innbydende er ansvarlig for å åpne dine hårsekken porene, noe som gjør det lettere for P. aeruginosa bakterier for å få innpass. Eventuelle kutt, skrubbsår eller skadet hud vil også øke risikoen for infeksjon.

Symptomer

Badestamp follikulitt symptomer flere timer til to dager etter eksponering for Pseudomonas bakterier og inkluderer en humpete rødt utslett som klør. Det humper kan bli solid, mørk rød, hevet knuter. Det humper kan også fylle med pus rundt hårsekken. Områdene som dekkes av en badedrakt kan ha de verste symptomer, som drakten holder P. aeruginosa bakterier er i kontakt med huden lengre enn udekkede områder.

Diagnose

I de fleste tilfeller av hot tub utslett, kan legen din diagnostisere follikulitt ved å se på de berørte områdene og snakke med deg om dine siste aktiviteter. Hvis det oppstår behovet for videre diagnose, vil en kultur av puss fra infiserte hårsekker tas og testes for Pseudomonas aeruginosa.

Behandling

De fleste tilfeller av hot tub folliculitis ikke krever noen form for behandling, og vil klare seg på egen hånd i løpet av få dager, men over-the-counter antipruritic (anti-klø) medisinen kan bli anbefalt å kontrollere kløe. For alvorlige tilfeller vil legen forskrive antibiotika for å rydde opp infeksjonen.

Risiko

Noen risiko er forbundet med badestamp utslett, da huden tilstanden vanligvis klarner opp raskt på egen hånd og ikke generelt la noen arr. Imidlertid er det en fare for at en eller flere av de infiserte follikler som danner en abscess, eller en lokalisert samling av puss omgitt av inflammasjon. En lege bør kontaktes umiddelbart dersom en abscess er til stede, som behandling vil være nødvendig.

Advarsel

Selv oftest forårsaket av forurensede badestamper, kan pseudomonas follikulitt være forårsaket av svømmebassenger, innsjøer eller noen annen kilde til rekreasjon vann. Holder seg til hensiktsmessige forebyggende skritt etter en dag med moro i noen form for vann.

Forebygging

Forebygging av pseudomonas follikulitt starter i badestampen. Et rent, godt vedlikeholdt badestamp med riktig klor og vann syre nivåer vil inneholde lavere nivåer av Pseudomonas aeruginosa bakterier og dermed bære en mye lavere risiko for infeksjon. Andre forebyggende trinnene omfatter fjerning med badetøy umiddelbart etter spennende vannet, ta en dusj og vask huden med såpe med en gang, og vaske badedrakt før sitt neste bruk. Viktigst, rengjøre badestamp som ga deg infeksjonen, fordi follikulitt vil trolig gjenta seg hvis badestamp ikke er riktig desinfisert.