Digidexo.com

Slik unngår du at Oppblåsthet fra epler

Slik unngår du at Oppblåsthet fra epler


Epler er et sunt, næringsrikt, høyt fiber mat. I likhet med mange andre matvarer med disse egenskaper, er de ikke alltid er helt fordøyd i tarmkanalen. Når eplet kjøtt og skall ikke er helt brutt ned, frukt sukker og fiber gjære. De bakterier som lever i tarmen forbruke den gjærende materiale, og i sin tur produserer gasser som hydrogen, metan og karbondioksyd. Du kan ta skritt for å redusere eller lindre noen av ubehag kan oppstå når du spiser rå epler. Vær oppmerksom på at høy-fiber matvarer vil alltid produsere noe mer tarmgass enn lav-fiber matvarer.

Slik unngår du at Oppblåsthet fra epler

•  Spis sakte. Ifølge University of California, San Diego Helsebiblioteket, bør du spise bevisst og tygge eple kjøttet i mindre biter, for en lengre periode før du svelger. Denne praksisen kan redusere overskytende luft og redusere gass i tarmkanalen.

Ta en over-the-counter gass blocker, som Beano eller Gas-X, før du spiser epler. Dette vil bidra til å hindre gass fra å danne seg i fordøyelseskanalen.

Konsumere urtete, for eksempel mynte eller kamille, før du spiser en rå eple. De carminative stoffer i urter bidra til å roe fordøyelsessystemet og kan redusere oppblåsthet.