Digidexo.com

Hvorfor folk snorke?

Snorking er et vanlig problem som mange mennesker har. Faktisk, på minst halvparten av voksne snore fra tid til annen. Det påvirker snorker så vel som de i samme seng, rom eller til og med det samme huset som snorker. Til tross for den åpenbare effekten av søvnproblemer, kan de underliggende årsakene til snorking har en betydelig innvirkning på helsen til snorker.

Funksjon

En blokkering i luftveiene fører til uregelmessig passering av luft mens du puster under søvn. Vibrasjonen som oppstår når luften blir hindret i luftveiene fører til en lyd eller støy til å bli sluppet ut. Disse lydene er referert til som snorker. Blokkeringer forekommer vanligvis i halsen, kjeven eller nasal passasje.

Effekter

Snorking kan føre til søvnmangel, tretthet på dagtid og irritabilitet for dem som berøres av den. Sove med noen som snorker kan sette på en belastning på forholdet. Blame er ofte plassert på snorer for andres manglende evne til å få en god natts søvn. Snorker er også sannsynlig å nekte snorking eller omfanget av det å avlede skyld eller forlegenhet. De som lider av Snorking av andre vil også mest sannsynlig oppfordre snorer for å få hjelp eller søke behandling.

Typer

De typer snorking varierer etter alvorlighetsgrad. Snorking som oppstår av og til mens du sover på ryggen eller etter inntak av alkohol regnes som mild, siden det er situasjonsbestemt. Hvis du ofte snorke høyt, uavhengig av sovestilling, din snorking anses moderat siden det er vanlig. Constant, ekstremt høyt snorking som oppstår nattlig med munnen åpen er alvorlig.

Betraktninger

Når snorking er ledsaget av pustestopp, dette kalles søvnapné. Søvnapné er en alvorlig søvnforstyrrelse. Lider av søvn Apena kan slutte å puste i 10 sekunder om gangen, noe som er svært farlig. Denne tilstanden kan diagnostiseres ved å ha en søvn studie utført.

Forebygging / løsning

Siden Snorking er forårsaket av blokkeringer i luftveiene, bør snorking opphøre når disse blokkeringer fjernes. For eksempel, mange mennesker som er overvektige har en tendens til å snorke fordi overflødig fett kan hindre deres hals mens du sover. Derfor, å miste vekt kan lindre dette. Også, røykere pleier også å ha snore siden halsen har blitt svekket av denne vanen. Redusere eller eliminere røyking bør hjelpe folk til å snorke mindre. Det anbefales også for folk å sove på siden i stedet for ryggen å hindre at tungen fra å blokkere halsen mens du sover. Nasal strimler kan også åpne opp nasal passasje for å tillate mer luft gjennom og mindre hindringer.