Digidexo.com

Hvordan behandle huden sår

Hvordan behandle huden sår


Hudsår er mer kjent som trykksår. Andre navn på denne typen sår er trykksår eller trykksår. Den medisinske termen for disse hudlesjoner er liggesår. Disse sårene som regel oppstå på sengeliggende eller rullestolbundne mennesker. Arealet av baken eller hofter mottar trykket fra vekten av legemet. Disse områdene får ikke mye blodsirkulasjon. Dette resulterer i skadet og ødelagt vev og hud. Men andre områder av kroppen som ankler, knær, albuer og skuldre kan også få liggesår på grunn av friksjon eller temperaturforhold. Mens Mayo Clinic og National Institute of Health både staten som trykksår kan forebygges, melder Medical News Today at selv med de beste av sykepleie, liggesår er vanskelig å forebygge.

Bruksanvisning

•  Ha en lege fjerne smittet eller død hud og vev. De seng sår har en bedre sjanse til å helbrede en gang skadet hud er borte. Legene fjerne ødelagt vev og hud ved hjelp av en rekke metoder. Avhengig av mange faktorer som alvorlighetsgraden av seng sår, deres plassering og alder og helse for pasienten, kan en lege klippe bort den døde huden med en skalpell, gjelder aktuell enzymatisk

kremer eller bruke laser eller ultralyd for å kvitte seg med den berørte huden.

Rengjør trykksår hver gang dressing endres. Vask området med mild såpe og vann. For åpne sår, vaske området med en saltvann eller saltvannsløsning.

Bruk et boblebad. Hydroterapi er en god måte å behandle trykksår. Vannet renser huden og fjerner døde og skadet hud naturlig.

Plasser saueskinn eller annen polstring på liggesår. Polstringen gir en viss grad av beskyttelse fra friksjon forårsaket av overflaten av stolen eller sengen.

avlaste presset på de berørte områdene ved å bytte stilling ofte. The Mayo Clinic anbefaler å bytte stilling hvert 15. minutt hvis du er i en rullestol og minst annenhver time hvis sengeliggende. Hvis det er nødvendig, har en omsorgsperson eller et familiemedlem hjelpe deg.

Bruk støtteflater.

"Dette er spesielle puter, pads, madrasser og senger som lindrer press på en eksisterende sår," i henhold til Mayo Clinic.

Noen av disse enhetene er laget av skum eller er vann- eller luftfylt.

Spis en næringsrik, godt balansert kosthold. Vitamin C og sink kan fremme helbredelse av huden, ifølge Mayo Clinic.