Digidexo.com

Brain Injury & Electrical Shock Therapy

Brain Injury & Electrical Shock Therapy


Elektrokonvulsiv terapi (ETC), tidligere kjent som "elektrosjokk behandling" eller "elektrisk sjokkterapi", innebærer å sende elektriske impulser i hjernen til å endre hjernens funksjon. På 1940-tallet, leger begynte å bruke det systematisk for å behandle psykiske lidelser, kriminell atferd og hukommelsestap, men med blandede resultater. I dag er elektrokonvulsiv terapi i hovedsak brukes til å behandle depresjon og bipolar lidelse, og bruk av muskel relaxers og bedøvelse under inngrepet har gjort det mindre smertefullt. Imidlertid kan behandlingen føre til hjerneskade, noe som har ført mange til å anse det som inhumane.

Historie

I 1937 startet italienske nevrolog Ugo Cerletti, som hadde hell brukt metrazol-induserte kramper til behandling av schizofreni, på jakt etter et tryggere alternativ. Som spesialist i epilepsi, hadde Carletti studert elektrosjokk-induserte anfall hos hunder. Han overbeviste to av hans kolleger for å hjelpe ham å utvikle et apparat som kan brukes til å levere tilsvarende elektriske sjokk for oss mennesker. Når perfeksjonert, viste metoden seg å være mer effektive enn metrazol og ble lansert på verdensbasis.

Hvorfor er Shock Therapy utført?

Ifølge William McDonald, professor i psykiatri, er sjokkterapi en av de mest effektive behandlinger for personer med depresjon. Fordi sjokkterapi kan være raskere enn medisiner, kan det være gunstig for mennesker med behov for akutt behandling, eller som ikke kan ta eller ikke svarer på antidepressiva. Symptomene på depresjon, rapporterer han kan forbedre i en periode på en uke i motsetning til de seks til åtte uker det kan ta med medisiner.

Hvordan virker Shock Therapy arbeid?

Med ECT, er en elektrisk ladning levert til hjernen og fører til et anfall. Beslaget genererer tilfeldige aktivitet i hjernen. Selv om ingen vet nøyaktig hvorfor anfall kan forbedre symptomer på depresjon, psykiatere mener at anfall kan øke tilgjengeligheten av signalstoffene dopamin, noradrenalin og serotonin i hjernen. Personer med alvorlig depresjon har tilstrekkelige mengder av disse nevrotransmittere.

Brain Injury som et resultat av Shock Therapy?

I en fersk studie som involverte 347 pasienter, Harold Sackeim, en tidligere forsvarer av sjokkterapi, fant at elektrokonvulsiv terapi fører til "negative kognitive effekter". Tilhengere av elektrokonvulsiv terapi hold at mens prosedyren produserer kortsiktig hukommelsestap og i noen tilfeller langsiktig hukommelsestap og en manglende evne til å tenke abstrakte tanker, betyr det ikke føre til hjerneskade. Dette kravet er imidlertid misvisende. Nedskrivning av tanke- og hukommelsesfunksjoner er en slags midlertidig, eller i noen tilfeller permanent, hjerneskade.

Motstanderne av Electric Shock Therapy

Motstanderne av elektrosjokk terapi hevder at de negative bivirkninger av elektrosjokk oppveier sine fordeler og at sjokket industrien har skjult sin sanne konsekvenser. Ifølge sjokk-overlevende aktivisten Linda Andre, har elektrosjokkterapi unnlatt å møte vanlige standarder for godkjenning. Sjokket industri og organisert psykiatri, hevder hun, har stolt på PR-kampanjer i stedet for medisinske forsøk for å forbedre prosedyren omdømme.