Digidexo.com

Tegn og symptomer på aldring hos eldre menn

Tegn og symptomer på aldring hos eldre menn


Aldringsprosessen er forskjellig for menn og kvinner. Selv om mange av de samme endringene skjer, distinkte forskjeller i noen av de avslørende tegn og symptomer på aldring skje med menn. Kropp og sinn alder, noe som blir tydelig i ytre utseende og atferd.

Muskel Atrofi og vektøkning

Selv om både menn og kvinner mister muskelmasse som den aldrende prosessen begynner, menn har en tendens til å presentere annerledes. En av grunnene til at menn mister muskel vekt og få fettvevet er på grunn av en reduksjon i fysisk aktivitet og senket testosteronnivå. Som menn alder, lommer av fett utvikle seg i områder som rundt midsection. En reduksjon i samlede utholdenhet og interesse for fysisk aktivitet skjer også på flere avanserte stadier av aldringsprosessen, videre compounding muskel tap og vektøkning symptomer.

Prostata Problemer

Menn har en prostata som styrer urin funksjon og frekvens. Prostata har en tendens til å vokse som den aldrende prosessen skrider frem. Som prostata utvides i størrelse, blir urin funksjon mer sporadisk og mindre momentant. For menn som har avanserte gjennom aldringsprosessen, og har hatt en prostata større over tid, kan vannlating bli vanskelig som større kjertel forårsaker trykket og dermed nekter å aide i utgivelsen av urin.

Håravfall og skallethet

Selv om tynning av hår i hodebunnen kan oppstå i både menn og kvinner, er problemet mer merkbare og vanlig blant aldrende menn. Som en mann aldre, kan håret hans starte gråning først og deretter prosessen med tynt hår blir merkbare. Over tid kan menn mister håret, og noen kan til og med bli helt skallet. Selv om genetikk spiller en stor rolle i hvordan en manns hår reagerer på aldring, endring av hår fra frodige låser til tynnere tråder er en god indikator på aldringsprosessen går fremover.

Reproduktive og seksuelle Signs

For kvinner er aldringsprosessen tilkjennegitt av utbruddet av overgangsalder. For menn, forvandler aldring ulike aspekter av reproduktiv og seksuell helse. Ett tegn assosiert med aldring er senking av testosteron nivåer. Denne endringen mest sannsynlig forekommer som et generelt nedadgående trend, som skjer i løpet av en periode på flere år. Den reduserte mengden av testosteron i en aldrende mannlige produserer symptomer som nedsatt sexlyst, søvn mønster forstyrrelser og en generell mangel på energi.