Digidexo.com

Polymyositt Treatment

Polymyositt er en sjelden sykdom som påvirker bindevevet. Det forekommer oftest mellom 30 og 50, og er mer vanlig i afrikansk-amerikanere og hos kvinner enn hos kaukasiere og menn. Sykdommen utvikler seg som regel langsomt i løpet av flere måneder. Det viktigste symptomet på polymyositt er muskelsvakhet. Musklene oftest rammet er de i skuldre, armer, nakke, hofter og lår. Sykdommen rammer alltid begge sider av kroppen. Andre mulige symptomer inkluderer problemer med å svelge og snakke. Berørte personer kan også oppleve trøtthet, felles ømhet og kortpustethet.

IV Immunoglobulin Therapy

IV immunoglobin terapi innebærer transfusing sunne antistoffer i det berørte individ med en IV. De friske antistoffer erholdt fra blodgivere. IV immunoglobulin terapi kan tillate de sunne antistoffer for å forhindre de skadelige antistoffer fra å gjøre ytterligere skade på musklene.

Tacrolimus

Takrolimus er et stoff som brukes for å forhindre avstøtning av transplanterte organer. Det er et immunosuppressivt middel som kan bidra til å hindre immunsystemet fra å fortsette å angripe kroppen. Det er spesielt nyttig for de personer som lider av både polymyositt og interstitiell lungesykdom.

Kortikosteroider

Kortikosteroider også undertrykke immunsystemet. De bidrar til å redusere betennelse og kan bidra til bedre funksjon og styrke i musklene. Prednison er kortikosteroid som vanligvis foreskrevet for pasienter med polymyositt. Kortikosteroid behandlinger kan være nødvendig i mange år for å behandle sykdommen. Kosttilskudd, slik som vitamin D og kalsium, kan ha behov for å bli tatt for å bekjempe uønskede bivirkninger av langvarig corticosteriod behandlinger.

Kortikosteroid-Sparing Agents

Andre medisiner, for eksempel azatioprin og metotreksat, kan være foreskrevet i stedet for eller i forbindelse med corticosteriod medisiner. Disse medikamentene reduserer risikoen for alvorlige bivirkninger forbundet med utstrakt bruk av kortikosteroider.

Andre nyttige Terapi

Fysioterapi kan bidra til å forbedre muskel fleksibilitet og styrke. Dessuten kan tale terapi være nødvendig når berørte enkeltpersoner har svelgeproblemer forårsaket av polymyositt.