Digidexo.com

Senere overgangsalder gravid

Overgangsalder Prediction i forhold til kjønnsmodnings

Overgangsalder Prediction i forhold til kjønnsmodnings


Menopause er den tiden av en kvinnes liv når hennes menstruasjonssyklus opphører, mens menarche er tidspunktet for start av menstruasjon. Studier har antydet at menarke og menopause er delvis styrt av gener, men ingen har vært i stand til å vise at den alder hvor en jente begynner å ha menstruasjon tilbyr en forutsigelse som til alder en kvinnes overgangsalder vil begynne.

Menopause

Gjennomsnittsalderen for menopause er 50, men den eksakte alder kan variere 45-55 år. En gradvis overgang fase som kalles perimenopause, som betyr "rundt overgangsalder," er forskjellig for hver kvinne. For noen kvinner kan dette være en vanskelig overgang, og kan inkludere symptomer som: uregelmessige sykluser, tunge perioder, hetetokter, hjertebank, tørr skjede, irritabilitet, depresjon og intermitterende hukommelsestap. I perimenopausal fasen, noen kvinner opplever unormal blødningsmønsteret til sine perioder stoppe helt. Når en kvinnes periode ikke har vært til stede for en 12 måneder på rad, og det finnes ingen medisinske grunner for hennes menstruasjon å stoppe, regnes dette i begynnelsen av naturlig overgangsalder.

Menarke

Menarke er betegnelsen som brukes for å beskrive den tiden da en jente starter sin periode. For de fleste jenter dette skjer to til fire år etter at de første tegn på pubertet, vanligvis når en jente er mellom 12 og 13 år. Ved hvilken alder perioder begynne kan variere mellom åtte og seksten, og utbruddet er påvirket av genetiske og miljømessige faktorer.

Mødre og døtre

Tidlig eller sent menarche kan kjøre i familier, selv om bedre helsetjenester og ernæring gjør det vanskeligere å etablere denne forbindelsen. Jenter begynner puberteten og ha sine første periodene i yngre alder enn jentene gjorde for hundre år siden, delvis fordi folk er friskere og mer godt ernært, delvis på grunn av eksponering for ulike miljøpåvirkninger. Mange jenter starter sine perioder på samme alder mødrene fikk menstruasjon, og det er ikke uvanlig at døtre å oppleve overgangsalder på rundt samme alder som deres mødre gjorde.

Forskning

Kvinne Genome studere ved Harvard School of Public Health Department of Epidemiology, present omfattende forskning om forholdet mellom kjønnsmodningsalder og alder på overgangsalder. Rapportering på resultater, Chunyan Han, en stipendiat og hovedforfatter, diskutert det faktum at tidlig menarke og senere overgangsalder er risikofaktorer for utvikling av brystkreft og livmorkreft, og at tidlig overgangsalder øker risikoen for osteoporose og hjerte-og karsykdommer. Dr. Han skrev at "Innsikt i de genetiske faktorer som påvirker tidspunktet for menarche og naturlig overgangsalder kan kaste lys over normal reproduktiv funksjon og forebygging av sykdommer forbundet med disse to egenskapene."

Overgangsalder Tippe

Det er ikke én enkelt diagnostisk metode for å forutsi når en kvinne vil begynne overgangsalder. Til tross for innsats fra forskere for å finne en sammenheng, synes tidlig menarche (første periode) ikke å være relatert til tidlig debut av overgangsalder. Mens mange studier har vist sammenheng mellom menarke og menopause, har ingen forskning fastslått at den alder hvor en kvinne begynner mensen vil spå den alder hvor hun vil oppleve utbruddet av overgangsalder.

Typisk Menopause Age

Den typiske eller gjennomsnittlig alder for menopause er 51; derimot, kan din etnisitet ha betydning for når du vil fullstendig stoppe mensen. I tillegg, hvis din mor eller andre kvinnelige forgjengere hadde en tidlig eller omvendt, sen overgangsalder du er mer enn sannsynlig til å følge i deres fotspor.

Etnisiteter

Ifølge Ajph.org., Gjennomsnittsalderen som en afroamerikansk kvinne går inn i overgangsalderen er 48, mens malaysiske kvinner slutter mensen på gjennomsnittsalder på 47,96 år, så rapporterer Semj.sums.ar.ir. Gjennomsnittsalderen for menopause i Latina kvinner er 49,4 år, ifølge Ncbi.nlm.nih.gov. Kaukasiske kvinner inn menopause ved gjennomsnittlig alder av 51. Men det kan variere fra 5 år uansett, og det er ikke uvanlig.

Fasene

Nia.nih.gov Health Information Publikasjoner forklarer at tidsperiode når en kvinne er overgangen til overgangsalder kalles peri-menopause. Denne fasen kan vare i mange år. Det fører opp til din siste menstruasjon. En kvinne anses å være i overgangsalderen når hun har gått ett helt år uten en menstruasjon. Datoen for en kvinnes siste menstruasjon markerer ankomsten av overgangsalderen, ifølge Medhelp.org.

Overgangsalder og Post-Menopause er Simultan

Post-menopause kommer etter overgangsalderen. Post-menopause faktisk starter med den endelige periode og varer resten av livet ditt; derimot, vil du ikke vite at du er postmenopausal før du har gått et helt år uten en annen periode. Så, ironisk nok, vil du samtidig innse at du er både menopausal og postmenopausal gang at året kommer og går siden siste menstruasjon. På dette punktet, vil symptomene på overgangsalder gradvis gå bort, men du kan ha høyere risiko for andre medisinske problemer som for eksempel hjertesykdom, hypotyreose og osteoporose.

For tidlig overgangsalder

Enhver kvinne som trer i overgangsalder før fylte 45 anses å ha tidlig overgangsalder. Prematur menopause kan være forårsaket av kirurgi (hysterektomi og fjerning av eggstokkene, som kalles ooforektomi), eller den kan være forårsaket av gjennomgår kjemoterapi. Hvis du har en hysterektomi og eggstokkene blir ikke fjernet, vil du ikke umiddelbart gå inn i overgangsalderen; Du kan imidlertid inngå menopause fem år tidligere enn du ville ha hvis du ikke hadde hatt en operasjon. Hvis eggstokkene blir fjernet, vil du være umiddelbart overgangsalderen og kan bli momentant symptomatisk. Når begge eggstokkene blir fjernet du har mistet din viktigste tilførselen av østrogen.

Hjertesykdom og overgangsalder

En av bekymringene til kvinner i overgangsalderen er at de er på et høyere risiko for hjerteproblemer fordi de ikke lenger beskyttet av østrogen og progesteron. Men Framingham Heart Study indikerte at overgangsalderen er bestemt av hjertesykdom risiko snarere enn den andre veien rundt. Målet var å finne ut om en skadelig kardiovaskulær risikoprofil akselererer overgangsalder. Ifølge studien, "Høyere premenopausale nivåer av serum total kolesterol, var relativ vekt og blodtrykk statistisk og signifikant assosiert med en tidligere alder av overgangsalderen." Lavere serumkolesterol blant premenopausale kvinner var forbundet med en senere overgangsalder utbruddet. Lavere blodtrykk var også assosiert med sen overgangsalder, men disse funnene var ikke så viktig.

Tegn og symptomer på Male Depression

Symptomer på mannlig depresjon er noen ganger vanskelig å oppdage fordi mange menn maskere sine følelser på en rekke måter, men det er visse tegn å se etter i mannlig depresjon.

Menn vs. Kvinner

For en rekke grunner, når det kommer til lider av depresjon, mange av oss først tenke på kvinner. Kanskje det er fordi statistisk kvinner har høyere forekomst av depresjon, eller kanskje de rett og slett mer villige til å innrømme eller gjenkjenne symptomer enn menn. I tillegg er kvinner antas å være mer utsatt for varierende stemninger på grunn av deres menstruasjonssykluser og, senere, overgangsalder. Men hva om den mannlige arten?

Menn skjul Det Well

Generelt sett, kan menn ikke være så åpen for å diskutere sine symptomer eller selv være i stand til å verbalisere nøyaktig hva det er de føler. The National Institute of Mental Health sier ca 6 millioner mennesker i USA lider av depresjon. Det er omtrent halvparten så mange kvinner som er diagnostisert med psykiske lidelser.

Maskering Feelings

Mens noen menn er nølende til å snakke om sine lave stemninger, noen takle blues ved å drikke store mengder alkohol eller misbruker en rekke bevissthetsendrende stoffer.

Ting å se etter

Alkohol eller stoffmisbruk kan være ett av flere tegn på at en mann i livet ditt kan være deprimert. The Mayo Clinic sier andre atferd for å se opp for er overworking eller tilbringe en overdreven mengde tid i sportsaktiviteter, voldelig eller misbruk atferd, upassende seksuelle Liaisons eller tanker om selvmord. Disse indirekte symptomene kan gjøre det utfordrende å koble mennesker til sykdom av depresjon og kan forlenge riktig diagnose og påfølgende behandling.

Øve Sunn ferdigheter til å bekjempe depresjon

Det vil ta et stort engasjement og kanskje en dose ydmykhet for noen menn å ta de nødvendige første skritt for å behandle sin depresjon. Behandling fra en lege eller mental helse leverandør kan hjelpe menn lære sunne mestringsevne.

Menn som mistenker at de kan være lider av depresjon bør oppsøke lege eller terapeut som kan hjelpe dem å forstå deres tilstand og sette realistiske mål som vil hjelpe dem i gradvis forbedre sine liv. Det finnes en rekke effektive behandlinger for depresjon, inkludert medisiner, gruppe terapi, støtte grupper og individuell veiledning.

Indiana Medicaid Kvalifikasjon Regler

Indiana Medicaid Kvalifikasjon Regler


Medicaid helse dekning bistår nesten 800.000 Indiana beboere som av 2010. Kvalifikasjon og dekning varierer avhengig av den spesifikke Medicaid-programmet. Ulike typer Medicaid inkluderer tradisjonelle Medicaid, Hoosier Helsemessig, klarte omsorg programmer, MED Works og Medicaid Avkall. Avgjørende faktorer for valgbarhet inkluderer inntekt og ressurser, alder, tilstedeværelse av en funksjonshemning og / eller hvorvidt en person er gravid eller har barn som forsørges.

Tradisjonell Medicaid

Tradisjonell Medicaid dekker eldre, barn under 21 år i døgninstitusjoner psykiatriske avdelinger, enkeltpersoner dekkes Refugee Medisinsk assistanse og kvinner med brystkreft. Personer som ikke har Supplemental Security Income og har mer enn $ 690 i opptjente inntekter, for eksempel personnummer uførhet eller pensjonsytelser, må betale en bruker-ned hver måned før tradisjonelle Medicaid vil betale for medisinske kostnader. For eksempel, hvis en person mottar $ 1000 i uførhet, hun vil bli pålagt å betale den første $ 310 i medisinske utgifter hver måned.

Hoosier Helsemessig

Hoosier Helsemessig gir helseforsikring dekning til barn født av kvinner som får Medicaid, barn under 19 år, gravide og familier med lav inntekt ved liten eller ingen kostnader. Hoosier Helsemessig tilbyr fem pakker. Pakke A er standard plan, som serverer lavinntektsfamilier. De som kvalifisert inkluderer barn under 19 år hvis familier ikke tjene mer enn 150 prosent av den føderale fattigdomsgrensen (FPL) og voksne med barn som tjener mer enn 100 prosent av FPL. Gravide kvinner kan være kvalifisert for Package A eller B, avhengig av familiens inntekt og formue. Pakke A ville gi full dekning, mens Package B dekker bare svangerskapsrelaterte tjenester. Kvinner som kvalitet for Package A basert på inntekt og senere blir gravid igjen i Pakke A stedet for å endre til Pakke B. Pakke B dekker gravide kvinner med inntekt ikke overstiger 150 prosent av FPL.

Pakke C, også kalt Barnas helseplan eller CHIP, dekker barn yngre enn 19 hvis familiens inntekt er større enn 150 prosent, men ikke over 200 prosent, av FPL. Barnet kan ikke ha hatt helseforsikring for tre måneder før søknad om Hoosier Helsemessig dekning. Pakken D omfatter personer med nedsatt funksjonsevne og kroniske sykdommer og Package E gir dekning for ukvalifiserte innvandrere og dekker bare nødetatene slike som arbeidskraft og levering.

Care Select

Care Select gir dekning for avdelinger ved Institutt for tjenester for barn (DCS) som er i fosterhjem og motta føderal bistand under avdeling IV-E Foster Care, barn under 19 med adopsjon Bistand gjennom DCS, tidligere fosterbarn alder 18 til 20, enkeltpersoner 65 år og eldre, blinde og funksjonshemmede personer og MED Works deltakere. Tradisjonelle Medicaid inntektsgrenser gjelder for alderen blinde og funksjonshemmede populasjoner, som kunne velge å melde i tradisjonell Medicaid i stedet. Care Select vil dekke ulovlige innvandrere eller personer med tilbringer-downs, dekket av Medicare, som bor i sykehjem eller statlige-opererte anlegg.

MED Works

Den MED Works Programmet gir dekning for ansatte med nedsatt funksjonsevne. For å være valgbar må et medlem være alder 16-64, møte Medicaid inntekt og ressurs retningslinjer, har en fysisk eller psykisk funksjonshemming og virke. Inntekt kan ikke overstige 350 prosent av FPL. Arbeidsinntekt må være etterprøvbar etter skatt dokumenter eller paystubs. En premie, basert på inntekt, må betales månedlig.

Medicaid Avkall

For å kvalitets for en av HCB Waiver Program, må medlemmene møte Medicaid retningslinjer og krever intensive tjenester for å unngå institusjonalisering. Inntektsrammen er 300 prosent av SSI maksimalt utbytte rate. Ressurs begrensningene gjelder også. I tillegg kan den totale Medicaid kostnadene for å tjene den enkelte på fraskrivelse ikke overskride den totale kostnaden til Medicaid for å betjene mottakeren i en institusjonell setting.

To spesifikke typer fritak inkluderer Aged og Disabled Waiver (A & D) og traumatisk hjerneskade (TBI) Waiver. Disse fritak bistå enkeltpersoner enten med igjen i sine egne hjem eller flytte fra en sykepleier anlegget til sine egne hjem. For å få A & D Waiver, må en person være over 65 år Det er også tre fritak for å hjelpe personer som oppfyller Intermediate Care Facility for psykisk utviklingshemmede (ICF-MR) omsorgsnivå; de inkluderer autisme Waiver, Developmental Disability Waiver (DD) og støttetjenestene Waiver (SSW).

Er det mulig å bli gravid under overgangsalder?

Menopause er definert som den faste ende av menstruasjon. Siden regelmessige menstruasjonsperioder blir assosiert med fruktbarhet, er det antatt at fruktbarheten slutter med vanlig månedlig menstruasjon. Misforståelse forholdet mellom menstruasjon og eggløsning kan føre til uplanlagte graviditeter.

Fakta

En kvinne har ikke angitt menopause før 12 måneder er gått uten en menstruasjon. Mange uplanlagte graviditeter i eldre kvinner skje før denne 12 måneders perioden er utløpt. Ifølge Merck Medical Library, bør prevensjon fortsette for hele året etter at den siste menstruasjonssyklus.

Misforståelse

Uregelmessig menstruasjon forbundet med fallende hormonnivåer (perimenopause) ikke signalisere slutten på eggløsning. Hormoner som stimulerer egg vekst og utslipp er fortsatt aktive og graviditet er fortsatt mulig.

Betydning

Graviditet etter 35 år regnes som høy risiko. Eldre kvinner er mer sannsynlig å ha kroniske helseplager, som høyt blodtrykk (hypertensjon), som kan forverres under graviditet. Svangerskapsdiabetes er også mer vanlig med svangerskap senere i livet.

Betraktninger

Ifølge The American Congress of Obstetrics og Gynekologer, premature fødsler og dødfødsler er hyppigere med perimenopausal svangerskap. Legen kan tilby genetisk testing, fordi fødselsskader, som Down syndrom, er mer vanlig i babyer født til eldre mødre.

Forebygging / løsning

Spør gynekolog for hormon testing. Når du har bekreftet din oppføring i overgangsalderen, kan du ikke bli gravid. Prevensjon er ikke nødvendig.

Kan du bli gravid med tidlig overgangsalder?

Bli gravid under tidlig menopause er mulig, selv om sjansene er naturlig redusert som du alder. Inntil mensen har opphørt for 12 måneder, er du fortsatt i stand til å bli gravid.

Perimenopause

Den første fasen av overgangsalderen, kalt perimenopause, starter vanligvis mellom 40 og 50 år, og i løpet av denne tiden kan du oppleve uregelmessige perioder. Sporadisk eggløsning fremdeles forekommer, og det er mulig å bli gravid.

Prosenter

Ifølge Advanced Fertility Center of Chicago, begynner fruktbarheten å avta i løpet av dine sen 20s. Fruktbarhetsrater i denne alderen er ca 40 prosent til 50 prosent. I en alder av 40, fruktbarhet eksperter mener sjansene for å bli gravid faller til om lag 5 prosent.

Forbedre dine sjanser

Fertilitetsfremmende alternativene inkluderer eggdonasjon, fruktbarhet hormonbehandling, fruktbarhet narkotika og in vitro fertilisering (IVF), noe som kan øke sjansen for å bli gravid så mye som 50 prosent, ifølge Sharedjourney.com. Narkotika og hormoner øker eggproduksjon. Eggdonasjon er et alternativ når dine egne egg er ikke levedyktig.

Graviditet med IVF

Eldre menneskelige egg er mindre levedyktig for befruktning, derfor IVF bruker donerte egg har blitt en av de mer vellykkede metoder for unnfangelse på dette stadiet i livet ditt.

Risiko

Graviditet under tidlig menopause bærer økt risiko, inkludert lav fødselsvekt og Down syndrom for barnet og en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk, diabetes og hjerte- og karsykdommer for moren.

Hva er årsakene til sen overgangsalder?

Hva er årsakene til sen overgangsalder?


Overgangsalder er opphør av menstruasjonssykluser. Dette skjer vanligvis naturlig hos kvinner mellom 48 og 55. Noen kvinner ikke opplever menopause før mye senere i livet.

Perimenopause

Mange kvinner opplever symptomer på overgangsalder lenge før selve slutten av mensen. Hetetokter, emosjonelle endringer, uregelmessig menstruasjon, og søvnløshet er symptomer som kan vare i mange år før menopause oppstår.

Årsaker til sen overgangsalder

Alle kvinner er forskjellige. Genetikk, flere svangerskap, høyere kognitive nivåer, og overvekt er alle faktorer i sen overgangsalder.

Risiko for sen overgangsalder

Selv om det er fordeler ved slutten av menopause, er det også risiko. Livmor, eggstokkreft og brystkreft er vanligvis hormon matet kreftformer, og risikoen for de som er høyere før overgangsalderen.

Fordeler med sen overgangsalder

Naturlig østrogen beskytter kvinner mot hjertesykdom og osteoporose. Etter overgangsalderen, kvinner er utsatt for disse forholdene.

Graviditet og sen overgangsalder

Kvinner har aktive reproduktive systemer opp til fylte menopause, plassere kvinner med sen overgangsalder i fare for å bli gravid senere i livet.

Tidlig overgangsalder Cures

Tidlig overgangsalder er når en kvinnes perioder har kommet til en fullstendig stopp før fylte 40. Begrepet brukes noen ganger for tidlig eggstokksvikt, som er lik, men disse forholdene er ikke det samme. Noen kvinner med POF har fortsatt sporadiske perioder, selv om de fleste ikke kan bli gravid uten medisinsk intervensjon. Både tidlig overgangsalder og POF kan behandles for å lette symptomer, forbedre fruktbarheten og avverge utvikling av senere helseproblemer, men verken tilstanden kan virkelig bli kurert.

Forstå Årsaker

Forstå årsaken perioder har stoppet er nøkkelen til behandling beslutninger. Noen ganger tidlig overgangsalder er spontan. I disse tilfellene omfatter prosessen en fase av perimenopause-når perioder er uregelmessig og kvinner kan ha hetetokter, humørsvingninger, svetting, søvnforstyrrelser og vaginal tørrhet. Problemer med hypofysen og skjoldbruskkjertelen kan også føre til perioder for å stoppe. Strålebehandlingen i bekken-området, og kjemoterapi kan skade eggstokkene, noe som resulterer i for tidlig menopause, som kan forekomme måneder etter behandlingen. Når tidlig overgangsalder er forårsaket av fjerning av eggstokkene, er overgangsalder plutselig. Å fastslå årsaken perioder har stoppet, vil legen din sannsynligvis teste skjoldbruskkjertelen og hypofysen funksjon og sjekke nivåer av østrogen, luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon.

Fruktbarhet alternativer

Under perimenopause eller før under behandling eller kirurgi som kan indusere menopause, kan du ønsker å diskutere fruktbarhet alternativer med legen din. Mange ganger leger kan høste egg til befruktning og senere implantasjon. En kvinne generelle helse, alder og evne til å betale for fertilitetsbehandling er alle faktorer. Fertilitetsbehandling er hensiktsmessig i mange tilfeller av POF.

Hormonbehandlinger

Hormonbehandling kan håndtere virkningene av østrogen tap. Østrogen kan gis alene eller i kombinasjon med progesteron for å lette hetetokter, søvnforstyrrelser, humørsvingninger og vaginal atrofi, og bidra til å forebygge osteoporose (svekkelse av bein). Bruken av østrogen alene er knyttet til en økt sjanse for brystkreft og livmorkreft hos kvinner som gjennomgår overgangsalderen på den tradisjonelle alder, men ingen studier har blitt gjort for å finne ut om koblingen finnes for kvinner som bruker hormonet etter tidlig menopause. Hvis den skyldige er skjoldbruskkjertelen eller hypofysen, kan flere ulike resepter å opprettholde den nødvendige hormonelle balanse.

Behandling av depresjon

Selv om overgangsalder på den tradisjonelle alder er en normal, naturlig overgang i livet, kan tidlig overgangsalder utløse emosjonelle konsekvensene langt større enn "normal" overgangsalder. Depresjon er ikke uvanlig hos kvinner som opplever tidlig overgangsalder. Det kan behandles med resepter.

Nedstrøms Problemer

Siden en kvinne i tidlig overgangsalder har mange år av livet igjen, menopause-relaterte komplikasjoner har lengre tid å utvikle, så hennes helse-omsorg leverandøren må overvåke henne nærmere. Ved osteoporose utvikler seg, kan flere resepter anvendes, inkludert bisfosfonater, raloksifen, paratyroidhormon og kalsitonin. En kvinne med tidlig overgangsalder står overfor en høyere risiko for å utvikle hjertesykdom, så hun bør ta skritt for å beskytte mot diabetes, en sykdom med en sterk link til hjertesykdom. Tap av østrogen er assosiert med økt risiko for eggstokkreft og tykktarmskreft, tannkjøttsykdom og grå stær.

Hva er noen tester for overgangsalder?

De to hormoner som kan testes for å fastslå om en kvinne går inn i overgangsalder er FSH (follikkelstimulerende hormoner) og LH (lutenizing hormoner). Hvis du er en post-middelaldrende kvinne og har gått et helt år uten en menstruasjon, er det trygt å si at du er i overgangsalderen, og det er egentlig ikke noen grunn til å teste FSH og LH nivåer. Men hvis du er en yngre kvinne og har menopausale symptomer (savnet perioder eller hetetokter), teste FSH og LH nivåer kan være en god idé. Det kan avgjøre om du går inn i tidlig overgangsalder. Andre medisinske tilstander kan forårsake menopausale symptomer. Hvis en ung kvinnes FSH og LH nivåene er lave, er hun ikke perimenopausal og hennes symptomene er tegn på noen annen medisinsk problem.

Høye nivåer av FSH og LH

Hvis en kvinnes FSH og LH nivåene er høye, tyder dette på at hun er i perimenopause og forklarer hvorfor hun er symptomatisk. FSH er produsert av hypofysen. Dette hormonet ber veksten av eggstokkfollikler og støtter cellene som nærer og vokse en kvinnes egg eller egg. FSH stimulerer produksjonen av østrogen. Når en kvinnes østrogennivået stuper som hun hodet mot overgangsalder, vil hennes FSH nivået stiger så vil hennes LH. Disse hormonene stige som kvinne aldre, ifølge Menopause.org.

Eggstokkene Sviktende

Hvis en kvinne har en FSH nivå mellom 5 og 25 mIU / ml, indikerer dette at hun er ennå ikke perimenopausal eller nær overgangsalderen; Men hvis hennes nivå er høyere enn 25, tyder dette på det sterkeste at hun er i overgangsalderen. En avlesning på 50, i henhold til Epigee.org, betyr at en kvinne er i full menopause. FSH nivået avslører om eggstokkene begynner å svikte, som oppstår under perimenopause. Et høyt FSH nivå er en av de første indikasjonene på at en kvinne nærmer seg overgangsalderen fordi det viser at kroppen hennes er i ferd med å eggløsning, men ikke oppnå eggløsning. Eggstokkene begynner å stenge ned.

Hva Stage er du i?

Hvis en kvinne ønsker å ha baby og er middelaldrende, kan teste henne FSH og LH nivåer avsløre om eggstokkene er fremdeles arbeider. Hvis de er, kan hun bli gravid. Hvis de mislykkes, er en graviditet kommer til å være vanskelig å oppnå.

The Brain og hvordan den reagerer

Som overgangsalderen nærmer seg, innser en kvinnes hjerne at hun er lite østrogen. Hjernen signaliserer hypofysen til å gjøre mer FSH. Økt mengde FSH er utgitt i et forsøk på å be eggstokkene til å produsere mer østrogen og for å produsere en god egg hårsekken. Dette er grunnen til at FSH nivåer stige senere i en kvinnes liv.

Gammel Egg

Kvinner er født med et visst antall egg. Disse eggene alder akkurat som kvinnen gjør. Gamle egg ofte ikke er levedyktig, og selv om de er levedyktige de kanskje ikke være av god kvalitet. Det er derfor eldre kvinne er mer sannsynlig å ha barn med misdannelser. Uansett hvor mye FSH er utgitt av hypofysen, hvis det ikke er noen levedyktig follikler stede i kvinnens kropp, eggløsning og graviditet ikke kommer til å skje.

Test

Hjem FSH tester er tilgjengelige, eller du kan be din lege til å utføre testen. Husk at de hjemme testene ikke kan være 100 prosent pålitelig, ifølge Epigee.org. Hvis du tar testen og få en unormal hormonelle lesing, kan resultatene være relatert til noe annet enn overgangsalderen. Fordi hormonene svinger så mye, bør testen gjentas flere ganger, en måned eller så fra hverandre. Spør legen din hva hun anbefaler.

Overgangsalder Age for kvinner

Menopause er når en kvinne ikke lenger har sin menstruasjon. Det skjer til enhver kvinne, vanligvis senere i livet. Mens hver kvinne opplever sin egen versjon av overgangsalder, de fleste kvinner følger et typisk mønster. Denne artikkelen forteller om de stadier av overgangsalder for kvinner og de ulike aldre de kan oppstå.

Typer

Kvinner opplever overgangsalder tre forskjellige måter: naturlige, premature og kunstige. Naturlig menopause oppstår vanligvis mellom 45 og 55. For tidlig overgangsalder kan oppstå når som helst før at på grunn av sykdom eller en spiseforstyrrelse. Kunstig overgangsalder oppstår når en kvinne har en hysterektomi eller kjemoterapi som stenger blodtilførselen til eggstokkene.

Identifikasjon

Premenopause er det første trinn i prosessen menopause. Kvinner kan vanligvis identifisere dette stadiet basert på ulike symptomer. Ekstra vektøkning, fortynning av håret, en lavere sexlyst, depresjon, ufruktbarhet og hodepine er alle typiske tegn.

Time Frame

Premenopause er begynnelsen på den kvinnelige "endring av livet." Dette kan ta flere år, vanligvis begynner når kvinner er i 30- og 40-årene. Så kommer perimenopause. Dette tar ytterligere tre år, og er mye mer ubehagelig for kvinner enn premenopause. På grunn av mer drastiske hormonelle endringer, tidligere symptomer på premenopause er overdrevet i perimenopause. For noen kvinner, kan hele prosessen ta 10 år.

Betydning

Alderen på overgangsalder, inkludert premenouse og perimenopause, er ekstremt viktig, spesielt hvis du ønsker å få barn senere i livet. Ifølge Lisette Stolk, en forsker fra Nederland, kvinner har en alvorlig fruktbarhet slippe 10 år før overgangsalderen, og fem år før overgangsalderen mange er allerede ute av stand til å unnfange et barn.

Fakta

Teknisk sett har kvinner ikke opplevd overgangsalder før de har gått uten en menstruasjon i 12 sammenhengende måneder. Før de 12 månedene er over, er det en sjanse, men svak, at kvinnen kan bli gravid.

Hva leger ikke vil du skal vite om overgangsalder

Hva leger ikke vil du skal vite om overgangsalder


Menopause er en del av den naturlige progresjon av en kvinnes liv. Dessverre, mange leger se overgangsalder som en sykdom og behandle symptomene med reseptbelagte legemidler og hormon erstatning terapi. De ikke fortelle sine pasienter at det er mange naturlige urter og kosttilskudd som kan behandle de ubehagelige symptomer uten store bivirkninger av reseptbelagte behandlinger.

Historie

Kvinner har gått gjennom overgangsalderen i tusenvis av år. Frem til det 20. århundre, de fleste kvinner tok vare på seg selv gjennom endringen av liv eller konsultert med en "klok kvinne" som allerede hadde vært gjennom prosessen. Kvinner tok en rekke urter, spiste visse matvarer og justert sin livsstil til endring av livsprosessen var fullført.

Betydning

Ifølge Dr. Christiane Northrup i hennes bok "kvinners kropper, kvinner Wisdom," leger blir undervist i skolen og senere i seminarer for å behandle overgangsalder og perimenopause som en sykdom av aldring. På grunn av dette, mange kvinner frykter dette tidspunkt i livet i stedet for å omfavne endringen og lære å holde kroppen sunn og passer uten rusmidler.

Effekter

De fleste kvinner går inn i overgangsalderen prosessen et sted mellom 45 og 55. Det er i denne perioden at mange leger oppmuntre til en kvinne til å starte hormonbehandling (eller HRT). Hormonbehandling har vært knyttet til brystkreft i et bredt spekter av studier inkludert én publisert i Journal of America Medical Associations (JAMA 1991; 266: 1362). Mens HRT kan redusere symptomer på overgangsalder, kan belønningen fått ikke være verdt risikoen. Enhver HRT programmet skal være individualisert til hver enkelt kvinnes behov og ikke en generisk one-size-fits-all program, ifølge Dr. Northrup.

Betraktninger

I sin serie, "kloke kvinne Herbal" susun S. Weed hevder urter som Black cohosh, Motherwort og Vitex kan hjelpe behandle symptomer som hetetokter, nattesvette og irritabilitet. Tilsetting av soya i kostholdet kan hjelpe med østrogen ubalanse, som soya inneholder isoflavoner som etterligner menneskelig østrogen. Kalsium og vitamin D-tilskudd sammen med soya matvarer kan også bidra til å holde skjelettet sterkt og mer motstandsdyktig mot brudd. Wild yam kan tas som en erstatning for progesteron og det er andre naturlige progesteron produkter tilgjengelig på helsekostbutikker og apotek.

Misforståelse

Mange kvinner vet ikke at Premarin, den ledende østrogenbehandling, er faktisk laget fra urinen til gravide hopper. For mange år leger og de farmasøytiske selskapene holdt denne informasjonen fra kvinner. Mens det nå er syntetisk østrogen erstatninger, er Premarin fortsatt ofte foreskrevet for kvinner i overgangsalderen.

Forebygging / løsning

Før du starter noen behandling for overgangsalder, bør en kvinne ha en ærlig diskusjon med legen henne om hva hun forskrivning og hvorfor. Kvinner bør også ta deg tid til forskning nye gjennombrudd og diskutere alternative metoder med sine helsepersonell. Hvis legen din nekter å diskutere årsaker og alternativer, søke en ny mening.

Expert Insight

Det finnes en rekke bøker på markedet som kan hjelpe en kvinne om menopausal år. Dr. Christiane Northrup har skrevet "The Wisdom of overgangsalder" og "kvinners kropper, kvinner Wisdom." Naturlege Tori Hudson, ND har skrevet "Kvinners Encyclopedia of Natural Medicine" og susun luke har en uttømmende bok, "The Wise Woman guide til menopausal år." Alle disse bøkene kan kjøpes i din lokale bokhandel eller bestilles online fra Amazon eller andre forhandlere.

Hvordan å bli gravid etter en vasektomi reversering

Hvordan å bli gravid etter en vasektomi reversering


Hvis du og din ektefelle eller partner ønsker å bli gravid etter at du har hatt en vasektomi, er en vasektomi reversering verdt å vurdere. Suksessraten for graviditet etter en vasektomi reversering varierer fra 40 prosent til 70 prosent. Det er flere ting å huske på når du bestemmer deg for å prøve å bli gravid etter en vasektomi er reversert.

Hvordan å bli gravid etter en vasektomi reversering

•  Snakk med din urolog om høsting sperm under vasektomi reversering. Hvis vasectomy reversering mislykkes, eller hvis graviditet ikke oppstår, kan du bruke den høstes sperm for in-vitro fertilisering senere.

Gi det tid. De fleste svangerskap oppstå i minst et år eller to etter vasektomi reversering. Ikke bry deg om et år går uten en unnfangelse. Vent minst to år før han ble opptatt av at vasectomy reversering har sviktet.

har samleie på partneren din mest fruktbare tider. Hun kan kartlegge sine sykluser, bruke ovulation Predictor kits eller bruke en kombinasjon av begge. Alternativt kan du og hun kontakt med en reproduktiv endokrinolog for å finne ut når den beste tiden å ha samleie ville være basert på sædkvalitet og hennes fruktbarhet.

•  Vurder intrauterin inseminasjon hvis du har en lav sædkvalitet etter vasektomi reversering. Denne prosedyren består av å innføre sæd direkte i din partners livmoren, noe som gjør unnfangelse mer sannsynlig.

Tenk in-vitro fertilisering hvis din vasectomy reversering mislyktes. Legen kan bruke sperm at urolog høstes i løpet av vasektomi reversering eller du kan bruke donorsæd.

Hint

  • Snakk med din urolog om bivirkninger som stammer fra vasektomi reversering. Snakk med din reproduktive endokrinolog om eventuelle farer som kan være forårsaket av in-vitro fertilisering, hvis du velger å forfølge dette alternativet.

Kan du bli gravid første dagen i perioden?

Kan du bli gravid første dagen i perioden?


Ifølge American Graviditet Association, 47 prosent av alle svangerskap i USA er planlagte. Par ofte tror at de er trygge fra unnfangelse under kvinnens menstruasjonssyklus, men det er ikke alltid sant.

Betydning

Avhengig av når samleie oppstår i forhold til eggløsning, er det en sjanse for at en kvinne kan bli gravid når hun er på hennes periode.

Time Frame

Eggløsningen skjer midtveis i kvinnens menstruasjonssyklus, eller 14 dager før starten av neste periode. For eksempel i en 28-dagers syklus en kvinne kan eggløsning på dag 14. Sperm kan leve opp til tre dager i en kvinnes egglederne og sluppet egg lever ca 24 timer.

Betraktninger

Mange kvinner har ikke regelmessige menstruasjonssykluser, som kan gjøre eggløsning vanskelig å fastslå. Selv i kvinner som har regelmessig 28-dagers sykluser, kan eggløsning forekomme tidligere eller senere.

Forebygging / løsning

Par bør ikke stole på en trygg tid i en kvinnes syklus med mindre de er praktisere naturlig familieplanlegging og fruktbarhet kartlegging. Den beste måten å forhindre en uønsket graviditet er å bruke prevensjon hver gang samleie oppstår.

Advarsel

Noen kvinner opplever gjennombrudd blødning under eggløsning, som kan forveksles med menstruasjonen. Ubeskyttet samleie under eggløsning kan lett resultere i en baby.

Hvordan bli gravid etter førti

Hvordan bli gravid etter førti


Etter ca tretti år gammel, begynner en kvinnes fruktbarhet går ned, og etter den tid hun er førti, å bli gravid blir vanskelig. Men som vi fortsetter å lære om infertilitet, lærer vi om måter å bekjempe den. Og det er mange måte å bli gravid etter du er førti år gammel.

Hvordan bli gravid etter førti

•  Ha en generell fysisk gjort, spesielt hvis det har vært et par år siden du har hatt en fysisk å sikre at du er frisk nok til å bli gravid.

Se en ufruktbarhet spesialist. Denne personen som utvikler en plan med deg og gir deg fordeler og ulemper og sannsynlighetene for hver behandling.

Gjør din forskning. Det er mange forskjellige måter du kan bli gravid etter førti. Gå til din ufruktbarhet spesialist forberedt på å snakke om nyere forskning.

Vurdere å ta fruktbarhet narkotika for å gjøre deg mer fruktbar. Fruktbarhet narkotika er én måte å starte fertilitetsbehandling. Du kan bruke fruktbarhet narkotika i forbindelse med andre behandlinger.

Tenk om bruk av kunstig inseminasjon. Hvis partneren din er på samme alder eller eldre enn deg, kan hans sperm ha problemer med å nå dine eggledere eller han kan ha en lav sædkvalitet. I kunstig inseminasjon, er sæden plasseres nær livmorhalsen rundt den tiden du har eggløsning. Du kan bruke din partners sperm eller donert sperm. For best resultat, kombinere dette med å bruke fruktbarhet narkotika.

Bruk in vitro fertilisering (IVF) hvis du fortsatt har problemer. I IVF, er egget og sædceller kombinert i en lab. To dager senere, er de befruktede eggene plassert inne i mor eller en surrogatmor. Ofte er mange befruktede egg som brukes til å øke sjansene for en implantere inn i livmorveggen. Selvfølgelig, dette øker også sjansen for en multippel graviditet.

Avgjør om du vil bruke dine egne egg eller en surrogat egg Hvis du bruker in vitro fertilisering (IVF). På førti sjansene for å bli gravid ved hjelp av dine egne egg er bare 25 prosent. På førtitre, sjansene er bare ti prosent. Snakk med din ufruktbarhet ekspert om å finne en eggdonor som oppfyller dine kriterier.

Hint

  • Begynn med de minst invasive teknikker første.

Hvordan bli gravid med tykke livmorslimhinnen

Hvordan bli gravid med tykke livmorslimhinnen


Endometrial hyperplasi er en tilstand som fører til fortykkelse av endometriet veggen, som omfatter livmoren. En tykk livmorslimhinnen kan gjøre det vanskelig for deg å bli gravid - og selv om du blir gravid, kan du ha problemer med å bære barnet til full sikt. Det finnes behandlinger du kan gjennomgå, men. Reseptbelagte hormoner kombinert med fertilitetsbehandling kan øke sjansene for unnfangelse.

Hvordan bli gravid med tykke livmorslimhinnen

gjennomgå en hysteroskopi for å avgjøre alvorlighetsgraden av ufruktbarhet problem. En hysteroskopi er et kirurgisk inngrep som setter inn et lite kamera gjennom skjeden og livmorhalsen inn i livmoren for å bestemme helsen til livmor. Det vil tillate legen din for å måle tykkelsen på livmorslimhinnen og avgjøre om du trenger å ta ytterligere tiltak for å hjelpe deg å bli gravid.

•  Ta en runde med antibiotika, foreskrevet av legen din, for å sikre at fortykkelse er ikke et resultat av en infeksjon i livmoren. Hvis fortykkelsen er en infeksjon, kan antibiotikaene føre tyngre menstruasjonsblødning enn normalt. Legen din vil ønske å revurdere din tilstand.

Snakk med legen din om p-piller. Mens det kan virke mot sin hensikt å gå på prevensjon når du ønsker å bli gravid, kan hormonene i p-piller bidra til å øke utstøtingen av livmorveggen, tynning det ut over tid slik at du kan bli gravid lettere.

Provera er ofte forskrives til pasienter med en tykk livmorslimhinnen, som det vil øke livmor Shedding under menstruasjonsperioden. Etter livmor røyter, kan legen ønsker å utføre en annen hysteroskopi for å finne ut om din livmor er frisk nok til å bli gravid. Noen ganger vil dette Shedding også tynne ut livmorslimhinnen, hjelpe deg å bli gravid uten fertilitetsbehandling.

gjennomgå en D & C prosedyre. D & C er et kirurgisk inngrep som skraper bort livmorslimhinnen. Det er ofte utført etter en spontanabort for å eliminere rusk som kan forårsake infeksjon eller senere komplikasjoner. D & C kan tynne ut livmorslimhinnen nok for deg å bli gravid.

Snakk med legen din om Clomid. Clomid reduserer mengden av østrogen i kroppen produserer og korrigerer luteal hormonmangel. Gjentatt bruk av Clomid kan føre til en fortynning av livmorslimhinnen, som kan hjelpe deg hvis du har problemer med å bli gravid på grunn av tykk livmorslimhinnen.

Hvis du ikke er komfortabel med operasjoner, prevensjon eller eksperimentelle fruktbarhet narkotika, prøve naturlig rettsmidler. Bringebær blad te og chasteberry er naturlig urte rettsmidler som fremmer sunn utstøtingen av livmorslimhinnen. Du kan finne begge disse i din lokale helsekostbutikker.

Kan du bli gravid med Cervix Stenose?

Cervical stenose er en tilstand innenfor den kvinnelige reproduktive system hvor en hindring inne i livmorhalsen blokker passasje fra skjeden inn i livmoren. Det er en tilstand som kan være tilstede ved fødselen eller kan oppstå senere i livet.

Årsaker

Kvinner som ikke er født med cervical stenose kan skaffe tilstanden på grunn av en rekke medisinske forhold. Disse problemene omfatter cervical eller endometrial cancer, stråling for å behandle cervical eller endometrial cancer, kirurgi i området av cervix, fjerning av livmoren foring (en prosedyre for å lindre endometriose) og endringer initialisert ved menopause.

Funksjon

Ordet stenose betyr "stivne". Den stivne refererer til muskler som omfatter livmorhalsen, slik at den kan åpnes og lukkes fullstendig. I tilfelle av cervical stenose, disse musklene stive og kan ikke fungere skikkelig. Eller, kan arr eller annen unormal vev tette livmorhalsen, også hindre passasje.

Komplikasjoner

Problemer forårsaket ved cervikal stenose omfatter en opphoping av blod eller infeksjon inne i livmoren, som kan være smertefull og farlig. Blokaden inne i livmorhalsen kan også hindre menstruasjonsblødningen, som fører til et tap av månedlige perioder og hindre passasje av sædceller å skape infertilitet.

Variabler

Avhengig av den grad av stenose eller mengden av arrvev kan graviditet være vanskelig eller umulig. Hvis livmorhalsen er fullstendig blokkert, vil graviditet gjennom samleie ikke forekomme. Hvis det bare er en delvis blokkering, er mulig graviditet med en lavere andel av suksessrate.

Behandling

Cervikal stenose kan behandles med en fremgangsmåte hvor en liten, metallstaven blir satt inn i livmorhalsen. Stengene gradvis øker i diameter, og blir liggende i slik at livmorhalsen åpne opp. Det kan ta fire til seks uker for riktig strekking, hvoretter normal prevensjon er mulig.

Andre Conception informationon

Kvinner med livmorhals stenose kan bli gravid ved hjelp av inseminasjon. Dette er fremgangsmåten hvor sæden settes inn i livmoren gjennom et metallrør. Intrauterin inseminasjon er ikke den foretrukne behandling for livmorhals stenose fordi cervical dilatasjon prosedyren som er forklart ovenfor er mye enklere, ikke-invasiv og mer vellykket.

Om svart cohosh og overgangsalder

En av de vanligste klagene blant kvinner i overgangsalderen er de uventede bølger av kroppsvarme, eller hetetokter. Kvinner som opplever alvorlige hetetokter tendens til å svette voldsomt. I noen tilfeller er det mulig å ha en følelse av ikke å være i stand til å fange pusten eller å føle en følelse av panikk.
Mens det er mange legemidler på markedet i dag for å redusere hetetokter, noen foretrekker en mer naturlig rute og velger å ta klaseormedrue.

Hva er black cohosh

Klaseormedrue er en urte supplement særlig brukt for hetetokter brakt videre av menopausal hormonsvingninger.
Klaseormedrue (Actaea racemosa og / eller Cimicifuga racemosa) er en flerårig plante knyttet til soleiefamilien og innfødt til Nord-Amerika.
En vanlig klaseormedrue preparatet er laget av røttene og underjordiske stengler. "En kommersiell standardisert klaseormedrue forberedelse er Remifemin, som inneholder klaseormedrue ekstrakt tilsvarende 20 mg av rot per tablett." Dette er en av de mer undersøkte preparater.

Historisk bruk

Klaseormedrue var en populær behandling for lindring av menstruasjonssmerter og overgangsalder som ble brukt av amerikanske indianere og amerikanske kolonister.
Indisk medisin brukes klaseormedrue for ubehag, nyresykdom, malaria, revmatisme og sår hals. I det 19. århundre Amerika, "black cohosh var et hjem middel som brukes for revmatisme og feber, som et vanndrivende, og for å bringe på menstruasjon."

Kliniske studier

Tidlige tyske studier som viste klaseormedrue forbedret menopausale symptomer, som angst, hetetokter, nattesvette og tørr skjede.
Og i en klinisk studie av 120 kvinner, klaseormedrue var mer effektive i å lindre hetetokter og nattesvette enn antidepressiva Prozac, ifølge University of Maryland Medical Center. Som sådan, eksperter konkluderer med at svart cohosh kan være et trygt og effektivt alternativ for kvinner som ikke kan eller vil ikke ta hormonbehandling for overgangsalderen. "

Betraktninger

Det har vært et betydelig antall rapporter touting farene ved hormonbehandling. Det amerikanske Food and Drug Administration har sagt at alle produkter som brukes for postmenopausale kvinner som inneholder østrogen må inneholde en advarsel etikett som sier at "langvarig bruk av disse hormonene kan øke risikoen for hjerteinfarkt, slag, blodpropp og brystkreft for noen kvinner. "
Hetetokter er ubehagelig, og til tider, pinlig. Andre menopausale symptomer, men ikke alltid like åpenbare, kan være like irriterende og inconveniencing. Som et alternativ behandling, har klaseormedrue vært en bevist lindrende middel for noen av disse klagene. Forske alternativer og uformelle diskusjoner med legen vil bidra til å gjøre overgangsalder gå litt mer jevnt.

Advarsel

Ikke bruk klaseormedrue hvis du er gravid eller ammende; ha en hvilken som helst type lever problemet; eller hvis du drikker alkohol i overkant.
Hold klaseormedrue unna barn og kjæledyr.
Før du tar klaseormedrue, eller noen annen urt eller medisin, bør du oppsøke lege.

Behandlinger for overgangsalder

Ifølge Mayo Clinic, er overgangsalder ikke en medisinsk sykdom. Menopause naturlig oppstår på omtrent 51 år, selv om det kan forekomme før eller senere, avhengig av kroppens produksjon av progesteron. Mange symptomer kan oppstå med menopause, og det er disse symptomer som kan ha behov for behandling for å redusere deres virkninger på den enkelte.

Symptomer

Flere symptomer er forbundet med overgangsalderen. Dette kan omfatte økt vekt og magefett, hetetokter, tørr skjede, endringer i humør og tynt hår. Imidlertid, fordi menopause er vanligvis koblet til aldringsprosessen, kan andre alvorlige helsemessige komplikasjoner eksisterer i forbindelse med overgangsalderen. Disse komplikasjoner kan omfatte bentap, osteoporose, kardiovaskulær sykdom og urininkontinens. Ved symptomer på disse helseproblemer blir oppdaget, kan den enkelte behandling være mer omfattende enn behandlinger ment å adressere bare menopause.

Behandlinger

Behandlinger for overgangsalder finnes i en rekke former. Hormonbehandling er kanskje den mest kjente behandling for overgangsalder. The Mayo Clinic sier at det er den mest effektive tilgjengelige behandling for hetetokter i overgangsalderen kvinner.

Østrogenet som brukes i hormonterapi er gitt i doser så lave som mulig for å adressere menopausale symptomer som foregår. Medisin Plus indikerer at dette er fordi det er kjente bivirkninger forbundet med hormonbehandling, HRT, som negativt påvirke noen kvinner, avhengig av deres familie og personlige helse historie. Bivirkninger av hormonbehandling kan omfatte en økt risiko for brystkreft og en større sjanse for å få slag og / eller hjertesykdom.

SSRI

SSRI eller selektive serotonin reopptakshemmere er lavdose antidepressiva. Noen SSRI har vært kjent for å være effektive i behandling av menopausale symptomer. Disse inkluderer venlafaksin (Effexor), Prozac, Sarafem, Paxil, Celexa og Zoloft.

Klonidin og Gabapentin

To medisiner som er kjent for å redusere hetetokter i overgangsalderen kvinner er Klonidin og Gabapentin. Klonidin er vanligvis foreskrevet for bruk i behandling av høyt blodtrykk, samtidig som Gabapentin er tradisjonelt anvendes ved behandling av anfall. Likevel har både medisiner blitt effektivt brukt til å adressere symptomer på overgangsalder.

SERM

SERM er selektive østrogenreseptormodulatorer. SERM kan være foreskrevet i stedet for hormon-erstatningsterapi fordi de inneholder raloksifen, som fungerer som østrogen, men har ikke de samme potensielle bivirkninger av østrogenbehandling.

Vaginal Kremer

Vaginale kremer kan være foreskrevet av lege til å behandle vaginal tørrhet forbundet med overgangsalderen. Vaginale kremer inneholder en liten mengde av østrogen.

Hjem Rettsmidler

Noen kvinner er i stand til å behandle symptomer på overgangsalder gjennom hjem rettsmidler som inkluderer endring livsstil. For eksempel kan spesifikke faktorer innenfor eksistensen av en person som har en tendens til å forårsake hetetokter å oppstå. Hvis den enkelte er i stand til å oppdage hva disse faktorene er, så hun kan potensielt eliminere dem fra livet hennes.

Kosthold og mosjon er viktige endringer i livsstil som ofte vil redusere overgangsplager. Å sørge for at balanserte måltider som inneholder sunne ingredienser er fortært, og at et treningsprogram er opprettet og forpliktet til vil avhjelpe symptomer på overgangsalder.

Høye nivåer av østrogen og sen overgangsalder

Østrogen er det viktigste kjønnshormon for damer, og som sådan, er dens nærvær er nødvendig for å opprettholde menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået begynner å falle betydelig i en kvinnes kropp --- en normal del av aldring --- menopause kan oppstå. Men å ha for mye østrogen kan forsinke denne prosessen på en kvinne, forårsaker sen overgangsalder.

Østrogen

Østrogen er et hormon (et kjemisk stoff) som finnes i det menneskelige legeme for hanner og hunner. Hos kvinner er det en av to kjønnshormoner, og den er ansvarlig for kjønnsorgan utvikling og andre reproduktive funksjoner.

Det finnes tre forskjellige typer av østrogen i kvinnekroppen: østron, østradiol og østriol. To av disse (østron og østradiol) er produsert av de kvinnelige eggstokkene inntil menopause oppstår. Den andre, østriol, er skapt av morkaken under svangerskapet.

Eggstokk Østrogen og Menopause

Østrogen produseres i eggstokkene leverer kvinnene med de fleste av sine behov østrogen hormon under fertil år. Så, som kvinner alder, eggstokkene begynner å krympe og begynne å produsere mindre østrogen, ifølge NW Health.edu.

Denne prosessen av østrogen nedgang i eggstokkene varsler utbruddet av overgangsalder, en tilstand som vanligvis oppstår rundt 51 år hos kvinner i USA, ifølge University of Maryland Medical Center.

Sen overgangsalder

Men ikke alle kvinner overgangen rundt alderen 51 til overgangsalder --- eller se en nedgang i eggstokk østrogen produksjonen av da --- ifølge UMMC. Faktisk noen kvinner begynner overgangsalder så tidlig som 40-årene, mens andre går inn i denne perioden av menstruasjon opphør mye senere (kjent som sen overgangsalder). Det er for øyeblikket ingen definitiv årsak kjent for svingninger i alder som skjer angående kvinner og overgangsalder eller hvorfor noen kvinner østrogennivået forblir høyt opp gjennom 60-årene.

Andre Østrogen Influences

Mens østrogen nedgang i eggstokkene spiller en betydelig rolle i utbruddet av overgangsalder, kvinner får østrogen fra kilder utenfor kroppen, også. Disse andre østrogenkilder (fytoøstrogener og Xenoestrogens) kan bidra til hvorfor noen kvinner har høyere østrogennivå enn andre kvinner, og nå menopause senere; Men det er ingen vitenskapelige data å støtte denne avhandlingen på dette tidspunktet.

Fytoøstrogener og Exenoestrogens

Fytoøstrogener (som de som finnes i soya) er planter eller planter som inneholder østrogen-lignende aktivitet. Mens inges dem kan øke en kvinnes østrogen nivå, vil det ikke bli økt like mye som om det var østrogen fra eggstokkene, ifølge NW Health.edu.

Xenoestrogens, på den annen side, er svært potente i østrogen-lignende aktivitet. Disse produktene --- petrokjemi generelt, men kosmetikk, næringsmidler, parfymer og såper kan være laget av dem, også --- kan være meget giftige når en overeksponering til dem finner sted. Denne overeksponering av østrogen (på grunn av de høyere nivåene i noen av disse produktene) kan øke en kvinnes østrogennivå og føre til at forplantningen unormalt.

Er Helvetesild farlig hvis du er gravid?

En oppblussing av varicella zoster virus (VZV) forårsaker helvetesild. En kvinne som kontrakter VZV under svangerskapet er økt risiko for varicella komplikasjoner, samt å overføre viruset til barnet hennes. Medfødt VZV er assosiert med alvorlige infeksjoner, så vel som fødselsdefekter. VZV i svangerskapet er sjeldne, men fordi de fleste voksne allerede har hatt viruset, og kan ikke bli infisert.

Risiko

VZV forårsaker vannkopper under den første infeksjon, og helvetesild senere i livet. En risiko for komplikasjoner er til stede bare hvis en kvinne kontrakter VZV under svangerskapet, dvs. hun har ikke allerede hatt vannkopper.

Helvetesild under graviditet

Barn født av kvinner som selv opplever helvetesild under graviditet er ikke økt risiko for misdannelser eller komplikasjoner, ifølge Johns Hopkins.

Transmission

En gravid kvinne som aldri har hatt vannkopper kan smittes av viruset gjennom nær kontakt med en person opplever helvetesild, eller gjennom kontakt med noen som har vannkopper.

Fare for mor

En gravid kvinne som kontrakter VZV kan utvikle varicella lungebetennelse, en potensielt dødelig tilstand, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Tidlig VZV

VZV kontrahert i løpet av de første 20 ukene av svangerskapet kan føre til alvorlige misdannelser, inkludert hudproblemer og atrophying av lemmer, synsproblemer, og mikrocefali, en tilstand der hodet er mindre enn vanlig, noe som kan føre til mental retardasjon og beslag, henhold til Johns Hopkins.

Senere VZV

Mødre som utvikler VZV smitte mellom fem og to dager før levering kan passere smitte videre til sine barn. Ifølge CDC, kan opptil 30 prosent av disse barna dø.