Digidexo.com

Alternativer til tann implantater

Alternativer til tann implantater


Tann implantater er en populær måte å erstatte manglende tenner. De har en høy suksessrate, og tilbyr en permanent løsning for hull forårsaket av manglende tenner. Implantater kan noen ganger være mislykket, og personer med visse risikofaktorer som røyking, har en høyere strykprosent. Det finnes flere andre alternativer for tann erstatning.

Formål

Ifølge dentalhealthsite.com, når du mangler en eller flere tenner du kan ha så lett å spise og snakke. Dersom de manglende tennene er i front, kan hullene være kosmetisk unappealing. Tennene rundt plassen kan skifte og selv løsne, forårsaker flere problemer med tennene. Tann implantater og alternative erstatning metoder eliminere disse problemene.

Dental Bridges

Dental broer blir ofte brukt for å erstatte manglende tenner for folk som ikke ønsker å få en tann implantatet. Ifølge dentalhealthsite.com, de to mest brukte typer er at Maryland broen (også kjent som en harpiks-bundet bro) og den tradisjonelle broen. En Maryland bro forårsaker mindre skade på tennene tilstøtende gap, men det er mindre kosmetisk tiltalende enn en bro. Den falske tann er festet til de andre tennene ved et metallbånd, som er synlig i munnen. Hvis brua kommer i en fremtredende område, eller hvis de omkringliggende tennene har dype hulrom eller andre problemer, en tradisjonell bro vil bli brukt, og de omkringliggende tennene med bli avkortet. Dette gir et svært naturlig utseende.

Cantilever Bridges

Hvis det mangler en tann i et område hvor det bare er en tann ved siden av spalten, er en utkraget bro den vanligste alternativ til et tannimplantat. Denne type bro kan være festet til bare ett anker tann. Imidlertid er de ikke anvendes i områder med høy belastning, fordi de ikke har så mye støtte som en vanlig bro.

Umiddelbare proteser

Ifølge American Dental Association (ADA), umiddelbare proteser er et godt alternativ for folk som ikke ønsker å ta deg tid til å gå gjennom den omstendelige tannimplantat prosessen. En umiddelbar protese kan plasseres så snart tennene er fjernet. Dette krever et tidligere besøk der tannlegen gjør modeller og tar målinger. Den umiddelbare protese vil da være klar når pasienten kommer til å ha tennene trekkes. Bein og tannkjøtt kan endre og krympe i seks måneder etter tann fjerning, slik umiddelbar protese må kanskje justeres eller skiftes ut etter healing perioden er fullført.

Konvensjonelle proteser

Konvensjonelle proteser kan gjøres når som helst som et alternativ til tann implantater. Størrelsen av protesen vil avhenge av hvor mange tenner mangler. Hvis det er noen naturlige tenner, kan en flyttbar delvis protese bli plassert over dem. En full protese kan gjøres for folk som mangler de fleste eller alle sine tenner.