Digidexo.com

Streptococcus agalactiae Vekst

Streptococcus agalactiae Vekst

Infeksjoner

Strep B bor i skjeden og / eller anus på ca 40 prosent av friske kvinner. Det er sjelden at babyer til kontrakt strep B fra moren under fødselen, men babyer som er smittet under fødselen kan utvikle livstruende lungebetennelse, hjernehinnebetennelse eller blodforgiftning, sa Woods. De fleste tilfeller av nyfødte infeksjon oppstår sammen med andre fødsels problemer, for eksempel for tidlig fødsel eller langvarig tid med sprukket membraner før fødselen. Strep B-infeksjoner hos voksne kan være i bein (osteomyelitt) i leddene (septisk artritt) i huden, lungene (lungebetennelse) eller til og med i hjertet, noe som kan resultere i behov for hjerteklaffproteser, i henhold til Woods. Den farligste karakteristisk for strep B for infiserte personer er polysakkaridet toksin den produserer, som virker som en gift på celler.

For å vokse må strep B et miljø med en passende pH og temperatur, og en energikilde, karbon og næringsstoffer. Strep B kan leve med eller uten oksygen, men det er mer i stand til å invadere celler og forårsake en infeksjon i et miljø hvor det er oksygen, for eksempel blodstrømmen, i henhold til nettsiden den elektroniske Textbook of Bacteriology av Kenneth Todar.

Strep B har rund form og er funnet i par eller korte kjeder av bakterier. Det beveger seg ikke rundt på sin egen makt. I blodet, strep B utviser beta-hemolyse, noe som betyr at det bryter ned de røde blodlegemer som omgir den, rapporterte Woods, og Strep B har en kapsel rundt det at det gir en viss resistens overfor hvite blodceller --- dette hjelper den overleve i blodet.

Vekst

Strep B vokser og multipliserer gjennom en prosess som kalles binær fisjon. For det første blir litt større, og benytter de næringsstoffene i sitt miljø for å produsere mer protoplasma (cellevæske og kjerne). Da den produserer flere ribosomer, som er molekyler som oversetter den genetiske informasjon i cellen til proteiner og bistå i å duplisere kromosomet. Bakterien dupliserer dets kromosom, og danner et nytt cellevegg og plasmamembranen gjennom dets sentrum. Da de to sider av den overordnede cellen delt fra hverandre --- dette resulterer i to datterceller som er genetisk identiske.

Strep B er følsom for penicillin og ampicillin, og Woods anbefaler de medisiner som gode alternativer for første behandling. Det er også følsom for desinfeksjonsmidler, så det er lett å drepe strep B på hardt underlag, ifølge Public Health Agency of Canada.