Digidexo.com

Hvorfor er Talc pleide å gjøre Baby Powder?

Hvorfor er Talc pleide å gjøre Baby Powder?


Talkum er et mykt skjær bestående av silisium, magnesium og oksygen. Minelagt over hele verden, er talkum brukes i alt fra leppestift til papir til gummi produksjon. Når du lager baby pulver, er talkum brukes på grunn av sin mykhet, absorpsjonsevne og fuktighetsgivende egenskaper. Mens noen helsemessige bekymringer har blitt reist over sitt potensial som et kreftfremkallende, de fleste forskningsbyråer oppgir at talkum-baserte baby pulver ikke utgjør en helserisiko.

Tekstur

Forkalket talkum er en ekstremt myk rock; det priser en på Mohs Scale of Mineral hardhet. I motsetning til dette er et humant negl typisk mellom to og tre. Talkum er sammensatt av små, flate partikler kalt microplatelets, og båndene mellom hver plate er lett å bryte. Denne svakhet gjør talkum lett å knuse og male til et fint pulver. Når pulverisert, er talkum utrolig finkornet og neppe å klø ømfintlige overflater som baby hud.

Absorberingsevne

Når pulverisert, er talkum ekstremt absorberende. Men mens det soaks opp fuktighet når den brukes til hud, talkum motstår også klumpe eller danner en lime. Flathet av de enkelte platene holder individuelle partikler av talkum klistrer seg sammen og stikker til andre overflater. Denne evnen til å absorbere væske uten binding sammen gjør talkum ideelt for baby pulver, siden det er viktig å holde babyens hud fri for fuktighet og rester for å unngå utslett.

Smøring

En av talkum er mer paradoksale egenskaper er dens evne til å absorbere fuktighet uten å miste sin egen smøreegenskaper. Talkum er brukt i produksjonsanlegg som en komponent i maskiner smøring, samt i kosmetikk for å hjelpe makeup gli på huden jevnt. Denne sammensetning av mineralene i talkum gjør det mulig å suge opp fuktighet uten å tørke huden, noe som er viktig for spedbarn omsorg som huden må holdes tørt nok til å hindre utslett, men fuktig nok til å holde fra gnaging eller sprukket.

Alternatives

Rapporter varierer med hensyn til de helserisiko ved talkum-baserte pulver. Når utvunnet fra naturen, inneholder talkum kreftfremkallende asbest. Imidlertid har strenge standarder i USA vært på plass siden 1970-tallet, og sikre at alle pulverisert talkum er fri for asbest. Det internasjonale institutt for kreftforskning ikke klassifisere asbest talkum som en kreft-forårsaker agent. Imidlertid er maisstivelse talkum sammenlignes med hensyn til sammensetning og absorpsjonsevne og kan brukes som et alternativ til talkum basert baby pulver.