Digidexo.com

Slik utfører Deep tannpuss

Slik utfører Deep tannpuss


Deep tannpuss er en prosess som er utformet for å fjerne så mye tannsten og plakk som mulig, ellers bakterier blomstrer. Hvis plakk er igjen på tennene for lenge, calcifies det og blir stadig vanskeligere å bli kvitt. Tartar og plakk er en yngleplass for bakterier, som kan føre til tannkjøttsykdom. Grunnleggende munnhygiene hjelp, men noen ganger er dette ikke tilstrekkelig. Det er to stadier av dype tannpuss: skalering og rot planing.

Bruksanvisning

Skalering innebærer skraping sprekker på toppen av tennene, så vel som under tannkjøttet. Dette kan gjøres med manuell verktøy eller ved ultrasoniske vibrasjoner som bidrar til å riste uønsket oppbygging av tennene. Noen ganger kan en tannlege vil bruke kjemiske skalering, påføring av et antitannstensdannende væske til tennene for å hindre opphoping danner seg på overflaten.

Root planende brukes for å sikre at grunnlegg vegger og overflater er glatte og rene, noe som gjør det vanskeligere for tartar, plakk og andre skadelige organismer å holde seg til tennene. Infected saken er fjernet, slik at friskt vev kan dyrkes på sin plass, fri for usunne mikroorganismer.

En antibiotisk fiber kan være nødvendig for å sikre at tennene og tannkjøttet gro på riktig måte, så vel som for å hindre bakterier fra å etterveksten. Etter prosessen, kan tannlegen også foreskrive en munnvann eller, om nødvendig, smertestillende. Vanlige tannlege checkups rådes.

Hint

  • Etter skalering, opplever noen mennesker økt følsomhet for varme og kulde som røtter kan ha blitt mer utsatt. Ved å bruke tannkrem for sensitive tenner kan hjelpe; over tid følsomheten vil forsvinne.
  • Folk som er mer utsatt for smitte, for eksempel de med svekket immunforsvar, kan trenge antibiotika etter dyprens.
  • Det er normalt å oppleve en liten blødning for rundt en uke etter dyp rengjøring; men hvis det er et overskudd av blødning ledsaget av feber og hevelse, ring tannlegen din.