Digidexo.com

Mulige årsaker til en forstørret prostata

Prostata er en reproduktive kjertel hos menn, som ligger like under urinblæren. Den er formet som en valnøtt, og er omtrent samme størrelse. Det omslutter urinrøret, som er rør som fører urin fra blæren ut av kroppen. Funksjonen av prostata er å produsere sæd. En manns prostata fortsetter å vokse med alderen. Det kommer et punkt når prostata er ute av stand til å vokse på grunn av de ytterligere lag av vevet rundt den. Prostata begynner å slå ned på urinrøret, forårsaker vanskeligheter med vannlating. Den betingelse innebærer at blæren ikke er helt tømt, noe som kan føre til infeksjoner i prostata og blære, i tillegg til nyrestein.

Betraktninger

De eksakte årsakene til en forstørret prostata er ikke helt kjent. Det er en genetisk overførbar tilstand som oppstår i de fleste menn over en alder av 60. Det er kjent at menn som har hatt sine testikler fjernet eller annen grunn ikke opplever forstørrelse av prostata på noe tidspunkt. Derfor er årsakene til en forstørret prostata knyttet til aldring og testikkelproblemer.

Årsaker

Hormon ubalanse hos middelaldrende menn kan bidra til tilstanden. Menn som har en vane av å konsumere mat rik på mettet fett og transfett har en høyere sjanse for å oppleve hormon ubalanse. Forskning har vist at hyppig inntak av høy-kalori mat kan være direkte knyttet til prostataforstørrelse på grunn av hormon ubalanser den forårsaker. Prostata krever store mengder sink, så en sinkmangel kan føre til en forstørret prostata. En annen mulig årsak til prostataforstørrelse kan være ubalanser i testosteron og østrogen.

Forebygging

Prostataforstørrelse blir en visshet i de fleste menn som de gamle. Det er flere tiltak menn kan ta for å forhindre eller forsinke prostata utvidelse. Regelmessig mosjon og et sunt sexliv forbedre blodsirkulasjonen og bidra til å fjerne giftstoffer fra blodet. Et sunt kosthold kan også hindre hormon ubalanse som kan føre til prostata utvidelse. Menn bør spise mat som er høy i sink og sulphurophanes, og lav i mettet fett og kolesterol.

Behandling

Den innledende behandling er i form av medisiner som slapper urinpassasjen og krymper prostata. Hvis medisiner ikke hjelper, deretter neste alternativ er kirurgi. Den konvensjonelle kirurgiske prosedyren fjerner overflødig vev fra prostata og krever høyst en to-dagers opphold på sykehuset. Den andre typen prosedyren innebærer elektrisk eller varmebehandling, som krymper prostata vev.

Advarsel

Det er sjansene for at menn med en forstørret prostata har andre udiagnostiserte tilstander som kan supplere årsakene til prostata utvidelse. Vesanoid er et stoff som er kjent for å forårsake utvidelse av prostata og andre urinveier, som en bivirkning, i 3 prosent av pasientene.