Digidexo.com

Negative effekter av Omega 3

Omega-3-fettsyrer er essensielle fettsyrer som ikke kan gjøres naturlig i kroppen, men kan være oppnå ved å spise visse matvarer som for eksempel laks, tunfisk og kveite. Omega 3 fettsyrer spiller en avgjørende rolle i hjernens funksjon, kognitiv minne og ytelse, og i normal vekst og utvikling av kroppen. The American Heart Association anbefaler at alle bør spise fisk minst to ganger i uken.

Fordeler

Omega 3 fettsyrer er kjent for å bidra til å forhindre hjerte-angrep, redusere kolesterolnivået og lavere blodtrykk. Det er antatt at fettsyrene i fiskeolje hindrer fortykkelsen av arteriene og forbedre blodtilførselen til hjertet. Fiskeolje stopper utvikling av aterosklerose, noe som fører til hjerteinfarkt.

Typer

Det er tre typer av omega 3 fettsyrer: alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og docosaheaneoic syre (DHA). EPA og DHA er i hovedsak brukt av kroppen vår og ALA omdannes av kroppen vår til EPA eller DHA. Omega 3 fettsyrer 'viktigste funksjon er å bidra til å redusere betennelse i kroppen og forebygge hjertesykdom, kreft og leddgikt.

Mangel

Personer som har en omega 3 mangel kan oppleve følgende symptomer: tretthet, dårlig hukommelse, tørr hud, hjerteproblemer, humørsvingninger, depresjon og dårlig sirkulasjon. Før du tar noen form for medisiner eller supplement, bør du oppsøke lege.

Allergen

Hvis du er allergisk eller har en overfølsomhet for fisk, bør du unngå omega 3 fettsyrer. Du kan få den anbefalte dosen av omega 3 fettsyrer ved å spise valnøtter, flaxseeds og linfrø olje. En allergisk reaksjon på omega 3 fettsyrer betyr kroppens immunsystem reagerer på en bestemt protein som forårsaker symptomer som spenner fra et utslett til problemer med å puste.

Risiko

Barn og gravide kvinner bør begrense sitt inntak av fisk på grunn av nivået av kvikksølv som er til stede i noen fisk. Diabetikere bør se sine blodsukkernivået. Omega 3 fettsyrer er kjent for å øke blodsukkernivået hos diabetikere og de bør ikke tas sammen med legemidler som øker kroppens blødnings medisiner som Coumadin, Plavix, og ibuprofen. Også, omega 3 fettsyrer når det tas sammen med legemidler som regulerer blodtrykket øker effekten av stoffet.