Digidexo.com

Vanlige årsaker til neseblødning

Vanlige årsaker

Den vanligste årsaken til en neseblødning er traumer til ansiktet. Nesen inneholder et mangfold av blodårene, så det er en sannsynlig område å blø. Neseblod kan også oppstå når neseslimhinnen er for tørre og crack. Tørrhet av membranene er vanlig i tørt klima, eller om vinteren når innendørs oppvarming brukes. Medisiner som anti-blod-clotting, aspirin eller noen anti-inflammatorisk årsak membranen til å bli ekstremt sensitiv. Sykdom, slik som øvre luftveisinfeksjoner, kan føre til neseblødninger, så vel som allergier, høyt blodtrykk, alkoholmisbruk eller til og med en tumor.

Hva gjør du når du får en Nose Bleed

Lene fremover, holde hodet over hjertet alleviates blødning. Dessuten vil blodet renne ut av nesen i stedet for inn i halsen. Du kan bruke tommel og pekefinger til å klype den myke delen av nesen (området mellom slutten og det harde, benete møne). Hold inntil blødningen stopper og deretter fortsette i fem minutter. Hvis den begynner igjen, gjentar du prosessen. En kald kompress kan også bidra til å stoppe blødningen. Ikke bøy deg over eller blåse nesen for en betydelig periode.

Forebygging

Hvis du føler en annen nese blø kommer på, resten med hodet hevet 30 til 45 grader. Ikke press mens du går på do. Ikke røyk. Ikke press mens du løfter tunge gjenstander. Åpne munnen mens nysing. Smøre salver kan hjelpe samt nesespray.