Digidexo.com

Vesentlig årsak til urininkontinens

Vesentlig årsak til urininkontinens

Introduksjon

Urininkontinens er manglende evne til å kontrollere utgivelsen av blæren. Dette kan føre til pinlige ulykker på grunn av lekkasje av urin. Nivåene av urininkontinens kan variere fra alvorlige tilfeller der trangen til å urinere er så intens at du ikke klarer å gjøre det til et toalett til ulykker skjer bare når du hoster, nyser eller delta i en spesielt anstrengende aktivitet.

Hydration

En av de vanligste årsakene til urininkontinens har å forholde seg til hydrering. Urininkontinens kan være et symptom på både over-hydrering og dehydrering. I over-hydrering, oppstår urininkontinens når du drikker mer væske enn blæren er i stand til å inneholde. I dehydrering, oppstår inkontinens når det ikke er nok væske er tilstede for å fortynne urinen. Dette kan føre til en oppbygging av irriterende salter som kan gjøre det vanskelig for blæren til å styre seg selv.

Mat og drikke

Visse typer mat og drikke kan også bidra til urininkontinens. Alkohol er en vanlig skyldige i denne kategorien, så det fungerer som et vanndrivende på blæren. Koffein er en annen vanlig vanndrivende som kan skape problemer med blæren evne til å lagre urin. Mat med høyt sukker eller kunstig søtstoff kan også føre til irritasjon i blæren, noe som gjør det vanskelig å kontrollere vannlating.

Medisiner

Noen medisiner kan også bidra til urininkontinensproblemer. For eksempel, beroligende medisiner og muskler midler ikke bare påvirker skjelettet muskler i armer, ben og andre deler av kroppen din, men de kan også påvirke den glatte muskelvev som gjør opp blæren. Dette kan fører til blæremuskelen til å slappe av og være ute av stand til å utføre sine nødvendige funksjoner.

UTI

En urinveisinfeksjon (UVI) kan også forårsake problemer med urininkontinens. UVI utvikle seg når bakteriene er i stand til å reise av urinrøret og inn i blæren. Den resulterende infeksjon kan forårsake irritasjon og plutselige trang til å urinere, som i noen tilfeller kan det oppstå til tider når du ikke klarer å finne et bad. Som et resultat, kan det forekomme ulykker.

Fysiske endringer

Normale fysiske endringer kan også bidra til tilfeller av urininkontinens. For eksempel, legger graviditeten ekstra press på blæren, noe som øker behovet for å urinere. Aldring kan også ha en effekt på blæren, da den glatte muskelvev begynner å eldes over tid og er mindre i stand til å arbeide på riktig måte for å kontrollere urinering. Den blærer urin holder kapasitet kan også reduseres naturlig med alderen, forårsaker en hyppigere behov for å bruke toalettet.