Digidexo.com

Food Pyramid for elementære Kids

Den opprinnelige næringspyramiden utviklet av den amerikanske regjeringen er designet for å informere allmennheten om de grunnleggende mat krav som gir den daglige næringsstoffer for et sunt liv. Den pyramide ble delt inn i seks matvaregrupper, representert ved seks farger: korn, meieriprodukter, frukt, grønnsaker, proteiner og oljer. Denne pyramiden ble revidert i 2005 for å møte det økende bekymring for fedme og spiseforstyrrelser hos barn. Den nye versjonen, kjent som mypyramid for Kids, reflektert revisjoner som ble sett på som nødvendig for å bedre barns helse.

Purple Gruppe: Protein

Dette er protein kategori av næringspyramiden for elementære barn, noen ganger referert til som kjøtt kategori. Dagsbehovet av protein som bygger muskelvev også gi viktig mineral kjent som jern. Jern er en viktig del av et barns kosthold, fordi det bærer oksygen i hele kroppen, noe som bidrar til å opprettholde sunne blodceller og immunforsvar. Protein gir også energi barna trenger hver dag.

Grønne Gruppe: Grønnsaker

Denne delen av næringspyramiden for elementære barna inkluderer vegetabilske gruppen. Vegetabilsk er viktige fordi de gir viktige vitaminer A og C. Vitamin A er nødvendig for å utvikle god visjon samt sunn hud. Vitamin C er en svært viktig del av en voksende barns kosthold for å bekjempe infeksjoner og for immunforsvaret. Grønnsaker gir også fiber, som er viktig for å holde fordøyelsessystemet fungerer. Denne delen inneholder vegetabilsk juice også.

Orange Group: Korn

Den oransje gruppe refererer til korngruppe. Den viktigste næringsstoffet levert av korn er karbohydrater. Karbohydrater er viktig for et barns daglige ernæring fordi de bidrar til å gi energi og elementene som trengs av kroppen for celler og vev vekst. Korn inneholder havre, bygg, hvete, rug og andre. Næringspyramiden for elementære barna streker hele korn, slik som grovbrød, som en annen god kilde til fiber.

Red Group: Frukt

Denne delen av næringspyramiden for grunnskole barna representerer fruktene gruppen. Frukt gir mange viktige næringsstoffer som er nødvendige for et barns voksende kropp. En næringsstoffet er vitamin C, noe som er viktig for healing kutt og blåmerker samt for immunforsvaret. Frukt gir også vitamin A og fiber når massen av frukten er spist.

Blue Group: Dairy

Dette avsnittet refererer til meieriet gruppen, som er en viktig del av næringspyramiden for elementære barn. Melk, ost og yoghurt gir kalsium som er viktig for bein og tenner, samt muskel utvikling og blodkoagulering. Meieriprodukter omfatter også proteiner og essensielle vitaminer A, D og B-kompleks av vitaminer, som brukes for mange forskjellige vekstfunksjoner i barnets kropp.

Gul Gruppe: Oljer

Selv om denne delen av næringspyramiden for elementære barna er bare representert som en tynn linje, er det fortsatt inkludert i pyramiden. Denne delen refererer til oljer som faktisk kreves hver dag for et barns utvikling. Dette inkluderer essensielle fettsyrer som er en viktig del av celle og vev vekst. Dette er desto mer kontroversielle del av den reviderte mat pyramide, på grunn av problemet med fettrike dietter som er mistenkt for å forårsake fedme hos barn.