Digidexo.com

Enbrel for Crohns sykdom

Enbrel for Crohns sykdom


Crohns sykdom er en tilstand der slimhinnen i fordøyelseskanalen er betent, noe som fører til symptomer som diaré og magesmerter. Enbrel, et stoff foreskrevet for enkelte typer leddgikt, behandler betennelse, ledende forskere til å spekulere om dens nytte for behandling av Crohns sykdom. Imidlertid viser den nåværende bevis Enbrel ikke er en effektiv behandling for Crohns sykdom.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er forårsaket av betennelse i slimhinnen i fordøyelseskanalen. Det kan føre til magesmerter, diaré, og i alvorlige tilfeller, underernæring. Årsaken til Crohns sykdom er ukjent, men faktorer som par medisinsk historie, røyking og alder kan spille en rolle. Crohns sykdom er mest sannsynlig å utvikle seg i personer i alderen 20 til 30. Enkelte legemidler, inkludert isotretinoin (en akne medisinering) og non-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen, kan også øke risikoen for Crohns sykdom.

Behandlinger

Det finnes ingen kur for Crohns sykdom. Det er vanligvis behandlet med anti-inflammatoriske legemidler som kan kontrollere inflammasjon og redusere symptomene. Andre medisiner kan brukes til å behandle symptomene på Crohns sykdom. For eksempel kan smertestillende som for eksempel paracetamol brukes til å redusere magesmerter. Jern, kan kalsium og vitamin D-tilskudd hjelpe behandle underernæring.

Enbrel

Enbrel er en reseptbelagte medisiner som vanligvis brukes til å behandle leddgikt. I sykdommer som artritt, visse immunsystemceller er aktiv, produsere et overskudd av aktivt tumornekrosefaktor, et protein som spiller en viktig rolle i immun-systemet fungerer. For mye tumornekrosefaktor ofte fører til betennelse, som er en årsak til noen av symptomene på artritt. Enbrel kan bidra til å kontrollere symptomer på artritt, men det kan også svekke immunsystemet og gjøre folk mer utsatt for infeksjon.

Enebrel for Crohns sykdom

Fordi Crohns sykdom er en inflammatorisk tilstand, har noen forskere spekulerte at legemidler som er rettet mot betennelse, slik som Enbrel, kan være effektive behandlinger. I en studie av 43 pasienter med Crohns sykdom ble imidlertid liten forskjell bemerket mellom pasienter behandlet med Enbrel og de som ble behandlet med placebo, ifølge en artikkel i "Gastroenterology." En meta-analyse av flere studier publisert i "biomedisin og Pharmocatherapy" funnet Enbrel hadde ingen signifikant effekt på Crohns sykdom.

Betraktninger

Det er viktig å alltid konsultere med en lege før du starter noen løpet av behandlingen. Med en rekke behandlingstilbud tilgjengelig for Crohns sykdom, pasient og lege må arbeide sammen for å komme opp med behandlingsplanen.