Digidexo.com

Behandling for en klemt nerve

En klemt nerve er skade eller kompresjon på en nerve eller nerverot fra bein, sener eller muskler. En klemt nerve kan skje hvor som helst i kroppen - fra en herniated disk i ryggen til komprimerte nervene i håndleddet - med varierende grad av alvorlighet, og ulike behandlinger som tilbys.

Årsaker

En herniated rygg disk er bein eller brusk å legge press på en spinal nerve. Komprimering fra hovne sener eller forstørret bein vil klemme nervene i håndleddet. Sport, skader, dårlig holdning, repetitive bevegelser fra din jobb eller hobby, slitasjegikt og fedme er noen årsaker til klemte nerver.

Symptomer

Klemt nerve symptomer inkluderer nummenhet, muskelsvakhet, prikking og en pins-og-nåler følelse i det berørte området. Disse symptomene kan bli verre om natten. En klemt nerve i nakken vil ha symptomer på nakkesmerter og stivhet, med disse følelsene kjører ned armen. En klemt nerve i ryggen kan inkludere symptomer på ryggsmerter eller nummenhet kjører ned det ene beinet. En klemt nerve i håndleddet vil vise tegn til svakhet i tommelen, indeksen og midtre fingrene.

Diagnose

Når en klemt nerve er mistenkt, vil legen din utføre en nerve conduction studien. Denne prosedyren innebærer elektroder plassert på huden for å stimulere nerve med en liten elektrisk impuls. Testen vil fortelle legen din dersom nerven er skadet. Elektromyografi måler elektriske utladninger produsert fra musklene dine. En tynn nål inn i en muskel for å registrere elektrisk aktivitet som du kontrakt og hvile muskel. En MR kan utføres for å sjekke for nerverot kompresjon i ryggraden.

Behandling

Resten er normalt anbefales for det berørte området. En skinne eller bånd kan bidra til å støtte en klemt nerve i albuen eller håndleddet. Fysioterapi kan hjelpe deg å styrke og strekke musklene i det berørte området for å avlaste trykket på nerven. Anti-inflammatoriske legemidler som Aleve og advil kan lindre smerter og betennelser. Når smerten er alvorlig, kan legen forskrive en resept anti-inflammatorisk. Kortikosteroid injeksjoner kan gis for å lindre betennelser rundt klemt nerve.

Kirurgi

Når andre behandlinger mislykkes, kan kirurgi være et alternativ. Operasjonen vil variere avhengig av den berørte nerve. Kirurgi for en herniated disk kan innebære fjerning av deler av disken eller bein spurs påvirker nerve. Kirurgi på håndleddet eller albuen kan innebære å kutte et ligament for å tillate mer plass til nerven.

Forebygging / løsning

Opprettholde en sunn vekt og god holdning til å holde unødvendige trykk av nerver. Prøv å begrense repeterende bevegelser ved å ta pauser, og legge tøyningsøvelser til din daglige rutine.