Digidexo.com

Gallestein Cures

Gallestein oppstår når væske fra galleblæren stivner og danner små Pebble-lignende formasjoner. Det antas at dette skjer når det er for mye kolesterol i gallen. Etter forming, kan en gallestein bevege seg utover galleblæren og blokkere et gallegang, forårsaker smerte og ubehag i separate deler av kroppen. Det finnes flere kurer tilgjengelig, både kirurgiske og ikke-invasive, for eliminering av gallestein.

Observasjon

De fleste gallestein ikke viser noen symptomer, og ligge latent i galleblæren, ofte flere år. Disse er kjent som tause gallestein. Når en person har tause gallestein, er en viss grad av observasjon viktig å finne den riktige løpet av handlingen. For eksempel er behandling vanligvis ikke gis til personer over 65 med gallestein fordi det er sannsynlig at de vil forgå uten noen gang å oppleve uønskede symptomer. Likeledes, personer med dødelige komplikasjoner som hjertesykdommer ofte ikke velge behandling på grunn av deres forkortet levealder.

Kolecystektomi

En cholecystektomi er en kirurgisk fjerning av galleblæren. Dette gjøres vanligvis gjennom en abdominal snitt eller liten punktering i bukveggen. Begge metodene er betraktet som sikre og bære liten risiko for alvorlige bivirkninger. Imidlertid har sistnevnte er kjent for å forårsake mindre smerte og har vanligvis en mer nominell restitusjonstid. Hvilke bivirkninger er det er diaré og skade på gallegangene.

Sfinkterotomi

En sfinkterotomi blir nødvendig når gallestein flytte ut av galleblæren og inn i gallegangene. Det er utført ved hjelp av en elektrokirurgisk enhet føres gjennom et endoskop (fleksibelt rør som kan føres inn i en kroppsåpning). En kirurg vil kutte lukkemuskelen og deretter sette den elektrokirurgiske enheten til gallegangene å fysisk kutte eller knuse gallestein. En innretning som benytter lydbølger for å bryte opp gallestein kan også anvendes.

Oral Oppløsning

Det er mulig for noen gallestein må fjernes ved oral medisinering. I disse tilfellene er en gallesyre tatt i pilleform. Denne syren er den samme typen som leveren utskiller for å bryte opp kolesterol i gallen. Over tid er det syre i stand til å gå i oppløsning gallestein. Imidlertid er det flere begrensninger i denne form av gallestein kur. Det er bare i stand til å bryte ned gallestein omkring 1 cm til 1,5 cm i diameter over en lengde av ett eller to år. Derfor er det vanligvis foreskrevet for personer som har små gallestein, høyt kolesterol og har høy risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner fra invasiv kirurgi.

Advarsel

Alvorlige gallestein komplikasjoner kan oppstå når en gallestein sitter fast i en gallegang. Disse komplikasjoner inkluderer kroniske magesmerter, gulfarging av øyet hvite og høy feber ledsaget av frysninger. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever noen av disse symptomene.