Digidexo.com

svelget tann

Hvordan gjenopprette en Svelget tannkrone

Hvordan gjenopprette en Svelget tannkrone


Tannkroner er ikke bare nødvendig for et vakkert smil, hvis de er på en back tann de gir en overflate som å tygge maten. Tannkroner er dyre. Det er to typer kroner, midlertidige og permanente. Dental pasienter oftere en tendens til å svelge en midlertidig krone, siden limet som brukes til å holde den på plass er mer sannsynlig å mislykkes, og kronen kan løsne under tygge en munnfull mat og svelget før du vet ordet av det som mangler. Sjeldnere, skjer dette med faste kroner, men når den gjør det, kan du gjenopprette kronen og har det festes på nytt.

Bruksanvisning

•  Ring fastlegen din og fortelle ham hva som skjedde. Fordi alle svelget fordøyelige elementer må passere gjennom fordøyelseskanalen, kan han velge å ta et røntgenbilde for å bestemme banen til kronen og sørge for at det passerer gjennom normalt.

Spis et normalt kosthold, men legge litt løselig fiber hvis du opplever forstoppelse. Det kan ta opptil en uke for tannkrone til å passere gjennom fordøyelsessystemet, og i løpet av denne tiden, vil du gjøre det så enkelt som mulig for den å slippe gjennom uhindret. Løselig fiber (som Metamucil) vil myke opp avføringen og kan fremskynde helbredelsesprosessen sammen.

Bytt fra din kommode til en stor solid plastbøtte for avføring. Det er viktig at du bare bruker en veldig sterk bøtte som vil sikkert holde vekten uten for mye ubehag. Alternativt, noen mennesker synes det er lettere å gjøre sitt fornødne på aviser spredt ut på badegulvet. Velg hva metoden er mer behagelig for deg.

Samle dine avføring starter med neste bevegelse. Selv om det er lite sannsynlig at din tannkrone vil passere gjennom systemet før minimum 12 timer, kan du ikke råd til å ta en sjanse hvis du svelget en permanent krone som vil koste hundrevis av dollar for å erstatte. Ifølge AtlantaDentist.com, bør det passere gjennom systemet i løpet av én uke.

Bruk to disponibel plast kniver for å knuse og skjære gjennom hver avføring, og pass på å ikke la noen store biter der kronen kunne skjule.

6. Vask kronen i en husholdning blekemiddel når du finner det, bruker en gammel tannbørste til å nøye skrubbe eventuelle gjenværende rester fra utsiden og innsiden av kronen.

Gjør en avtale for din tannlege å på nytt kronen. På din avtale, vil tannlegen sterilisere kronen og bruke nye limet å sette den på igjen.

Tips og advarsler

 • Hvis du føler tannlegen var på feil ved ikke å feste kronen riktig i første omgang, ringe ham og spørre om en erstatning krone på hans bekostning.
 • Ta kontakt med din fastlege dersom kronen ikke har passert gjennom systemet etter en uke. I tillegg, hvis du opplever pusteproblemer, ringe legen din umiddelbart.

Trigeminusnevralgi & tann smerter

Trigeminusnevralgi & tann smerter


Trigeminusnevralgi er en nerve lidelse som fører til en forstyrrelse i trigeminal nerve i ansiktet som kan resultere i uutholdelig ansikts smerte og tann smerter. Tann smerter kan ha andre årsaker og bør vurderes av en tannlege.

Tann smerter

Ifølge MedlinePlus, kan tannsmerter resultere fra en abscessed tann, tannråte eller en skade i munnen eller kjeve.

Trigeminusnevralgi Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienter med trigeminusnevralgi oppleve alvorlige skyting smerter i tennene og ansiktet, milde twinges av ansikts smerter eller smerter på den ene siden av ansiktet. Smerte kan vare i noen få sekunder, og episodene kan vare i dager eller uker av gangen.

Trigeminusnevralgi Triggers

Smerter fra trigeminusnevralgi kan utløses ved å børste tennene, spise eller drikke. Barbering, stryke ansiktet eller sette på makeup kan bringe på smerte fra denne lidelsen.

Trigeminusnevralgi Testing

En lege kan utføre en fysisk undersøkelse for å fastslå de utløser av smerter i ansiktet hos en pasient, og han kan bruke en magnetisk resonans imaging test for å finne kilden til smerte.

Trigeminusnevralgi Treatment

Leger kan foreskrive medisiner for å redusere smerte fra trigeminusnevralgi angrep som antiepileptika eller antispasticity agenter. Kirurgi eller strålingsbehandling av det trigeminus kan anvendes til å behandle alvorlige tilfeller av denne lidelse.

Hva som forårsaker bihulebetennelse og tann smerter?

Forkjølelse og allergi kan utløse bihulebetennelse som gjør det vanskelig å puste, gi hodepine og hevelse rundt øynene. Hvis behandles raskt, disse symptomene en tendens til å rydde opp. Alvorlige bihulebetennelse kan produsere sekundære symptomer som tilsier spesiell oppmerksomhet.

Symptomer

Bihulebetennelse forårsake hoste om natten, drenering på baksiden av halsen, øre smerter og tretthet. Feber og kvalme kan utvikle seg som kroppen sliter med å bekjempe infeksjonen.

Anatomy

Bihulene er plassert over den øvre kjeve i ansiktet. Røtter fra den øvre tennene gren i samme bihulene. Trykket i overkjevens bihulene komprimere nerver som fører til den øvre kjeve og tennene. Sinus tannpine, assosiert med bihulebetennelse, er en forlengelse av ansikts smerter.

Effekter

Pasienter, leger og tannleger ofte forvirre sinus tann smerter med dental smerte. Flere tannbehandling er utført for å avslutte tannpine og overkjeven smerte. Personer som lider av kronisk bihulebetennelse kan ha flere rotfylling før realisere deres smerte er faktisk forårsaket av deres kronisk bihulebetennelse.

Betraktninger

Bihulebetennelse ansvarlige for tann smerte kan også føre til problemer med syn og kan føre til hjernehinnebetennelse og blodpropper. Øreverk og øre infeksjoner hos barn kan være sekundære symptomer på infiserte bihuler.

Advarsel

Vedvarende tann smerter bør undersøkes av en tannlege. Gingivitt og tannråte bør utelukkes når en tannpine utvikler.

Hvordan å berolige en tann verke & Infeksjon

Hvordan å berolige en tann verke & Infeksjon


Den medisinske betegnelsen på en tannpine er odontalgia. En person anses å ha en tannpine når det er smerter i eller rundt en tann. Det er flere grunner til en person kan oppleve en tannpine. Hulrom, tannkjøttsykdom, og en infeksjon kan alle føre tann smerte. Hvis du lider av en tannpine som følge av en infeksjon, er det noen hjemme rettsmidler du kan prøve å redusere infeksjon og smerte.

Hvordan å berolige en tann verke & Infeksjon

Ta et fedd hvitløk og våt den med litt vann fra springen. Så ruller den over litt rock salt. Stick fedd hvitløk i munnen, i nærheten av tannen som verker. Dette vil gjøre to ting. Det vil bli kvitt infeksjonen fordi hvitløk har en naturlig antibakterielt middel. Hvitløk er også en naturlig anti-inflammatorisk, som vil lindre smerten. Saltet vil også hjelpe bli kvitt infeksjonen som det forbedrer blodsirkulasjonen til tannen.

Hell litt hvete juice i et glass og bruke det som en munnvann. Swish den rundt i munnen i 45 sekunder og så spytte den ut. Gjenta dette til innholdet i glasset er borte. Hveten juice vil bli kvitt giftstoffer som forårsaker infeksjonen, og berolige verke på samme tid.

Drypp noen dråper fedd olje direkte på tannen som verker. Dette vil bli kvitt noen smerter i flere timer. Når smertene kommer tilbake kan du gjenta behandlingen. Fedd olje er faktisk en stor antiseptisk, som vil hjelpe munnen bekjempe infeksjonen som forårsaker smertene.

Hint

 • Ice er en rask måte å bli kvitt tannpine smerte. Det vil ikke hjelpe med en infeksjon, men det vil berolige området midlertidig.
 • I stedet for å bruke rock salt på hvitløk, kan du lage en saltvannsløsning og gurgle med det.
 • Hvis smertene ikke avtar etter noen dager, kontakt lege fra tannlegen din. Det kan være et mer alvorlig problem.

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?


Somehow barnet funnet en skinnende krone på bakken, og før du skjønte det, svelget den i ett jafs. Før du begynner å få panikk, er det noen enkle ting å gjøre som vil hjelpe situasjonen. Små barn er tiltrukket av små gjenstander, og det er ikke uvanlig for dem å sette dem i munnen, eller til og med svelge dem.

Umiddelbar handling

Hvis du kan se objektet på baksiden av barnets hals, fjerner du det forsiktig med fingrene. Hvis barnet ditt er kvelende eller har problemer med å fange pusten, ringe 911 og begynne nødprosedyrer, som starter med tilbake slag. Stå bak barnet ditt, og lene seg fremover med den ene armen mens du bruker den andre til fast treffer barnets rygg med hælen av hånden. Hvis objektet ikke er løsnet, vikle armene rundt barnets midje og utføre abdominal thrusts. Lag en neve med den ene hånden og plasser den like over barnets navle og pakk den andre armen rundt livet, og ta tak i neven. Fremstøt og opptil løsne krone.

Ring etter hjelp

Kontakt barnelege for å diskutere de riktige tiltak hvis barnet ditt ikke er kvelende. Ifølge parents.com, pennies laget etter 1982 inneholder sink, som er sterkt etsende. Et barns spiserør eller fordøyelseskanalen kan bli skadet hvis mynten sitter fast eller ikke er gått gjennom systemet. Det er ikke uvanlig for en barnelege til å gjøre en X-ray for å avgjøre om mynten er i en potensielt farlig sted, eller om det vil gå over av seg selv.

Hvis barnelegen mener det er nødvendig å fjerne krone, kan operasjon være nødvendig. Ofte en krone kan fjernes ved hjelp av et endoskop eller bronkoskop, som er lange, tynne tente verktøy som vil fjerne krone.

Venter Game

I de fleste tilfeller, pennies passere inn i barnets mage trygt, og foreldre bør bare vente på mynten å gå gjennom fordøyelseskanalen. Ifølge life.familyeducation.com, vil penny vises i et barns avføring innen 24 til 48 timer. Dersom mynten ikke er detektert i løpet av fire uker, vil den trenge å bli fjernet ved hjelp av en lege.

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Whole Peppermint?

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Whole Peppermint?


Småbarn kan lett kvele på elementer som er for store eller ikke riktig tygges. Av denne grunn, ikke gi et lite barn noe hun kunne svelge uten å tygge som kan lodge i halsen. Selv rosiner kan føre til en baby til å kvele, så gi en hel peppermynte til et barn er ikke en god idé. Hvis barnet ditt får og svelger en, hva du skal gjøre, avhenger av situasjonen.

Svelget Peppermint

En hel peppermynte vil ikke skade et barn hvis det går ned i halsen lett og barnet ikke choke. Peppermynte har vært en mage-settling middel for en lang tid. Det er enda en god idé å levere barnet ditt en del av peppermynte når han klaget over reisesyke.
Av og til et barn vil være allergisk mot peppermynte. Hvis barnet ditt har svelget en hel peppermynte, ta hensyn til mulige allergiske reaksjoner som elveblest, kløe i huden eller ikke-kløe røde flekker i ansiktet, halsen eller brystet. I verste fall vil et barns hals begynner å hovne opp, og muligens ansiktet hans også. Hvis elveblest forekomme, må en legetime og spre en lav dose kortison krem ​​på bikuben flekker. Dersom barnets ansikt eller hals begynner å hovne opp, ta ham til legevakten umiddelbart.

Kveles: Infant Heimlich manøver

Et spedbarn skal aldri gis en peppermynte grunn av kvelningsfare. Barn ofte sette ting i deres munn raskt før en forelder kan legge merke til, så hvis dette skjer med ditt nyfødte barn, er det viktig å starte med å fjerne hindringer. Åpne barnets munn og ta tak i peppermynte hvis du kan se det.
Hvis ikke, må du starte Heimlich manøver. Hold barnet med ansiktet ned på langs på underarmen, og støtter barnets hode og nakke. Bruke håndflaten din, fast klappe barnets rygg mellom skulderbladene. Hvis barnet begynner å hoste eller gråt, stoppe klappe og lar barnet til å hoste opp objektet.
Hvis dette ikke fungerer, slår barnet over og bruk fingrene tips å gi fem oppover brystet thrusts, etterfulgt ved å blåse i barnets munn. Hele tiden dette skjer, bør noen være å ringe 911 for å få hjelp.

Kveles: Toddler / lite barn Heimlich manøver

Legge barnet på et hardt underlag. Knel ned, skrevende pjokk lår, men ikke hvile på barnet mens du utfører denne manøveren. Plasser hendene, en på toppen av den andre, på barnets mage, stakk oppover. Sjekk barnets munn for peppermynte og fjerne det hvis du kan se det. Hvis ikke, fortsetter fremgangsmåten. Har noen ringe 911 mens prosedyren utføres.

Hvordan behandle en søt tann avhengighet til sukker

Det starter med en cookie, deretter to ... så plutselig du holder en tom boks, og du er dekket i cookie smuler. Det er altfor lett å polere av en hel pakke med søte godbiter, og å la en søt tann bli til en full blåst avhengighet til sukker. Så uskyldig som at cookie kan virke, kan indulging en søt tann ta en skikkelig toll på din vekt og helse. Følg de enkle trinnene nedenfor og sparke din søt behandler avhengighet for godt.

Hvordan behandle en søt tann avhengighet til sukker

Kicking Your søt behandler avhengighet til Curb

En substitusjon er en ideell måte å lure dine søt tann og redusere cravings. Når du vil ha noe sukkerholdig, gå for frukt eller yoghurt i stedet for godteri og iskrem. De kan ikke synes så overbærende, men et eple eller en del av vannmelon kan roe en søt tann uten de ekstra kaloriene. Før du vet ordet av det, vil du være craving jordbær i stedet for en Snickers candy bar.

Hvis du ikke har sunne alternativer rundt, ikke gi etter for dine sukkerholdige ønsker. Distrahere deg selv ved å ringe en venn, plukke opp en bok, eller bla på TV. Sjansen er den nye aktiviteten vil vare lenger enn din craving, og du vil unngå en søt godbit overdose.

Holde blodsukkeret balansert er nøkkelen til å unngå sukker cravings, så knaske på sunn snacks som usaltede mandler eller baby gulrøtter i løpet av dagen for å unngå en sen ettermiddag bonbon binge.

Hvis du sørge for å ta med lunsj på jobb og holde pantry og kjøleskap fylt med næringsrik godbiter, er det mindre sjanse for at du vil bukke under for sukkerholdige cravings. Hold en notatbok på hånden for å registrere hva du spiser og når, og det vil bli enda enklere å planlegge innkjøp av mat og unngå automaten. Du vil også være i stand til å fortelle når dine krav er sannsynlig og planlegger å motvirke dem med noe sunt.

Jo mindre sukker du spiser, jo mindre vil du begjærer det, men går helt cold turkey er en sikker måte å ende opp med forsiden ned i en iskrem sundae. Tillat deg selv en liten søt behandler en eller to ganger i uken for å holde cravings på et minimum og din søt tann avhengighet i sjakk.

Hint

 • Duskregn jordbær eller banan skiver med en liten bit av sukkerfri sjokolade sirup for å gjøre frukt virke som mer av en dessert.
 • Unngå overdreven sukker eller sukker-erstatning godteri; for mye av disse typer behandler kan føre til ubehagelige bivirkninger på magen.

Hvordan tilfredsstille dine søt tann uten sukker

Er din diett planer avsporet av sukker cravings? Synes du selv rushing gjennom måltider bare for å få til dessert? I små mengder, søtsaker er en del av et sunt og balansert kosthold. Men nøkkelordet er liten. For mye sukker kan føre blodsukkernivået til å sveve, og så krasjer, som fører til humørsvingninger og flere cravings. Og jevnt mater sukker monster er forbundet med alvorlige helsemessige komplikasjoner, inkludert overvekt, syndrom X, diabetes og hjertesykdommer. Her er noen sukker alternativer og andre måter å holde søt tann under kontroll.

Hvordan tilfredsstille dine søt tann uten sukker

Bruk stevia, en kalori-og karbohydrat-fri sukker alternativ stammer fra en busk, for å blid drikker som kaffe og te, eller matvarer, for eksempel frokostblanding. Stevia, rå honning, brun ris sirup, tagatose, dato sukker og xylitol kan brukes som sukker alternativer i matlaging og baking, selv om oppskrifts justeringer er nødvendig.

Spis regelmessige, balanserte måltider som inneholder en kilde til protein, som kjøtt, fisk, egg, bønner og ris eller en plantebasert protein, som tofu eller tempeh. Får tilstrekkelig protein til hvert måltid bidrar til å holde blodsukkeret skyter, en kjent trigger for søte cravings.

Reach for vannflasken i stedet for en candy bar når trangen for søtsaker streik. Tørste er ofte forvekslet med sult. Velg friske våren eller filtrert vann og smak den med noen dråper stevia, en kile av vannmelon, sitrus, jordbær eller en kvist fersk mynte.

Snack på en liten mengde (en halv kopp) av frisk frukt i stedet for godteri eller kaker. Hvis ingen er tilgjengelige, velge tørket frukt, som aprikoser, blåbær eller ananas.

Sesong vanlig, fettfattig yoghurt med frisk frukt, juice, økologisk eplesaus, kanel og lignende krydder eller en av de sunnere sukker alternativer for å lage en smakfull dessert.

Ta to biter av godteri du er ute og stoppe der. "To bite" trick eliminerer følelser av savn uten en betydelig økning i sukkerinntak.

Hint

 • Unngå kunstige søtningsmidler, som sukralose (Splenda) og aspartam (NutraSweet, Equal). En snart-å-være-publisert klinisk studie fant at å drikke to eller flere kunstig søtet drikke en dag økte frekvensen av nyrefunksjonen faller med to som personer som drakk ingen.
 • Gjør det til en vane å lese mat ernæring etiketter. Mange matvarer inneholder sukker i ulike kjemiske former. Som regel er en hvilken som helst ingrediens som ender i "-ose" - slik som sukrose eller fruktose - er sukker i en noe endret form.
 • Unngå produkter med høyt fruktosemaissirup (HFCS), en billig sukkererstatning som er blitt knyttet til en rekke helsemessige problemer, inkludert fedme.
 • Puss tennene etter å ha spist. En ren munn gjør det mindre fristende å nyte.
 • Fjern fristelsen ved å ikke kjøpe godteri eller andre high-sukker godbiter. Hvis det ikke er praktisk, du er mindre sannsynlig å spise den.

Slik Care for en ny tann Delvis

Slik Care for en ny tann Delvis


Tannleger anbefaler ofte en dental delvis, eller partielle proteser, hvis du mangler tenner. Manglende tenner har flere ulemper enn du kanskje tror. Ifølge Quality Dentistry, kan store hull føre til de gjenværende tennene til å flytte, noe som resulterer i skader på munn vev. Dessuten skjeve tenner er vanskeligere å rengjøre enn rette tenner er, noe som kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom. Partielle proteser fylle ut ditt smil, støtte dine lepper og kinn og forbedre din tale. Omsorg for partials er litt forskjellig fra vanlig tann omsorg. Riktig rengjøring og lagring er nøkkelen til å holde dine partials ser og føler deg bra.

Bruksanvisning

Rengjøring

Fjern delvis og skyll av eventuelle matrester med rent vann.

Fukt protesen pensel og påfør protesen renere.

forsiktig børste proteser med pensel for å fjerne fast-on matrester, og rengjør apparatet. Gjenta denne prosessen minst to ganger om dagen eller når det er nødvendig.

Fyll en kopp med en protese-soaking løsning og plassere delvis i løsningen over natten. En delvis igjen ut vil tørke ut og miste sin form.

Andre Care

Spis et sunt, velbalansert kosthold. Riktig ernæring er en nøkkel til sunne tenner.

La tannlegen din vet umiddelbart hvis din delvis protese er sprukket, mangler en tann eller avskallet.

Ta med partiell protese i for tannlegen å justere hvis det blir ubehagelig. Løse eller stramme partials kan føre til sår og irritasjon.

Hint

 • Mild oppvaskmiddel kan også brukes til å rense partielle proteser.
 • Det er viktig å holde resten av tennene dine rene samt proteser. Puss tennene minst to ganger om dagen og bruke tanntråd.
 • Proteser med metallspenner kan anløpe hvis dynket i vann eller en soaking løsning. Snakk med tannlegen din om den beste måten å lagre dine partielle proteser over natten.
 • Prøv aldri å reparere proteser selv. En feil justering kan føre til ubehag og sår på innsiden av munnen.

Hvordan behandle en påvirket tann

En påvirket tann er en som ikke gå helt gjennom tannkjøttet. Dette skjer oftest med visdomstennene, siden de er det siste settet for å komme inn. Er vanlig og ofte smertefritt med den eneste bekymringen er trengsel og press fra andre tenner Tilstanden. En påvirket tann kan imidlertid forårsake smerte, ubehag og dårlig ånde. Her er hvordan man skal behandle en påvirket tann.

Bruksanvisning

•  Besøk tannlege. Tannlegen vil finne områder med forstørret vev og tegn på infeksjon, og vil sjekke med røntgen hvis problemet er virkelig en påvirket tann.

Kjenn den største bekymringen. Den største bekymringen i behandling av en påvirket tann er å lindre ubehag og irritasjon i munn. Hvis det ikke er noen infeksjon eller betennelse, kan det ikke være behov for behandling.

lindre smerten. Over-the-counter smerte medisin og munnvann kan brukes for å lindre smerten. En enkel og effektiv hjem rette er en gurgle med varmt saltvann bruker 1/2 ts. av salt i 1 kopp vann.

Fjern tann. Til slutt vil den påvirket tann må fjernes. I de fleste tilfeller, kan tannlegen håndtere det på kontoret med lokal anestesi. Noen ganger, skjønt, tannen er så nedgravd at for å unngå komplikasjoner, vil tannlegen henvise deg til en kjevekirurg for prosedyren. Antibiotika brukes før kirurgi for å redusere risikoen for infeksjon.

En person kan gå i årevis uten problemer fra en påvirket tann. Men i tilfelle av visdomstennene, blir utvinning mer komplisert etter at du er 30 år gammel, så diskutere med tannlegen din mulighet for å ta vare på det før da.

Slik Shop for tann veneers

Slik Shop for tann veneers


Et vakkert smil er verdt millioner til personen bruker det. Men noen ganger våre naturlige tenner trenger litt vedlikehold. Moderne dental vitenskap lar deg endre de måten de ser ut. Vurdere kjøp av en ny, attraktiv finér. Følg disse trinnene for å få det utseendet som passer deg.

Bruksanvisning

•  Start med sunne tenner og tannkjøtt. Hvis du allerede har disse, er du i forkant av spillet. Hvis ikke, må du ha tannarbeid gjort for å rette feil før du ser på tann veneers.

Velg en god kosmetisk tannlege. Hvis du ikke vet hvem du skal bruke, sjekk rundt med dine venner eller familie for henvisninger. Du kan også be om referanser fra din lokale tannlege samfunnet.

Se over prøver av porselen tann finer på ditt tannlegekontor. Dette er din sjanse til å handle. De kan vise deg en rekke former og demonstrere hvordan form og lengde kan endres sammen med eventuelle skygge endringer du måtte ønske.

Tenk hva som vil se rett på deg. Har du hudtonen for briljant hvite tenner? Bestem om du ønsker å gå for den naturlige utseende, eller for den glamorøse utseende ved å forlenge tennene dine og gjøre dem snøhvit.

Gi en rekke tenkte på årsaken til at du velger finer for tennene. Har dere problemer med å korrigere eller er din beslutning strengt et estetisk valg? Uansett, når du handler for finér, ta et informert valg.

Hint

 • En god kvalitet tann finér kan vare 20 til 30 år hvis det er riktig produkt for dine behov, og er laget av kvalitets "ingredienser".
 • Veneers er dyre. Jo flere funksjoner i en bestemt finér, desto dyrere pris. Tenk avgjørelsen gjennom og sørg for at du ikke vil angre bekostning.

Hvordan styrke tannkjøtt og tann emalje

Hvordan styrke tannkjøtt og tann emalje


Tannkjøttet og tannemaljen avhengig av deg for god helse. Din livsstil, kosthold og tannpleie all påvirke helsen til munnen. Selv om emaljen er kroppens hardeste stoffet, er det ikke uforgjengelig og eventuelle skader gjort til det er uopprettelig og permanent. Tannkjøttet holder tennene på plass, og når svekket kan føre til periodontal sykdom og tap av tenner. Det er forskjellige ting du kan gjøre for å styrke tannemaljen og tannkjøttet for å unngå å måtte håndtere eventuelle tannhelseproblemer.

Bruksanvisning

•  Praksis god tannpleie. Floss tennene minst en gang daglig for å kvitte seg med matrester mellom tennene. Puss tennene med fluortannkrem to ganger om dagen for å fjerne plakk og bidra til å styrke og beskytte tannemaljen. Skyll munnen med munnvann for å drepe bakterier. Bytt tannbørste hver tredje til fjerde måned og gå til tannlegen for helsesjekk to ganger i året.

Pass på hva du spiser. Begrense sukker fordi hvis kan påvirke tannkjøttet. Unngå sure matvarer og drikker som juice, brus, appelsiner og sitroner. Acid forårsaker tannerosjon som til slutt krymper størrelsen på tennene dine.

Ta en 500 mg kalsium supplement daglig for å opprettholde sunne tannkjøttet og sterke tenner. Ta en 15 mcg vitamin D tilskudd daglig for å hjelpe kroppen din absorbere kalsium. Få kalsium fra maten ved å konsumere laks, sardiner, grønne grønnsaker og magre meieriprodukter for kalsium. Få vitamin D gjennom moderat soleksponering og fra matvarer som melk, tunfisk, makrell, margarin og ris og soya drikkevarer.

Konsulter legen din hvis du har tørr munn på grunn av mangel på spytt flyt. Medisiner som de for høyt blodtrykk kan føre til munntørrhet. Spytt hjelper vaske bort bakterier og styrker emaljen ved resupplying mineraler. En mangel på spytt kan resultere i en økning av bakterier som kan føre til tannkjøttsykdom.

Spis et eple eller tygge et stykke sukkerfri tyggegummi søtet med xylitol i løpet av dagen, fordi disse bidrar til å rense tennene dine og munnen ved å øke spytt flyt og stimulerende tannkjøttet. Ifølge Wellsphere nettside, hjelper xylitol herde tennene.

Bruk en munn vakt mens du sover hvis du skjærer tenner, da dette kan skade emaljen. Øv meditasjon eller puste dypt for å bidra til å redusere stressnivået. Stress kan utløse tann sliping.

Hvordan behandle en abscessed tann

Behandle en abscessed tann er viktig fordi det vil bli ekstremt smertefullt hvis du ikke gjør det riktig.

Bruksanvisning

Komme i gang på en resept antibiotika er alltid den første oppgaven når en abscess begynner. Ringer en lokal tannlege og få en avtale så snart som mulig er svært viktig. Starte resept så raskt som mulig er en god idé, men du må ta Tylenol for smerte kontroll, så vel.

Bruk en ispose vil bidra til å redusere smerter forbundet med en abscessed tann, og du vil trenge for å holde den på kinnet ditt for bare ca to minutter om gangen. Abscess vil fylles med puss og blod, og da smertene vil forsvinne, og ved å skylle munnen ofte med varmt saltvann eller antiseptisk munnvann vil hjelpe fart på prosessen sammen.

Fortsett med skyllinger, inntil din tannlege avtale der tannlegen vanner byllen hvis nødvendig. Tannlegen vil også gjøre en avtale for å fjerne tannen. Går til alle planlagte avtaler med tannlegen din og følge hans råd er viktig å holde abscess og smerte til en tålelig punkt.

Hint

 • Hvis abscess pauser før din tannlege avtale spytte puss og blod ut. Skylle munnen med antiseptisk munnvann eller til og med varmt saltvann er en god idé.

Hvordan bli kvitt en tann

Hvordan bli kvitt en tann


Med mindre en baby tann er svært løs og på randen av å falle ut, bør du ikke forsøke å hjelpe et barn fjerne den. Trekke eller prøver å lure på en tann kan forårsake skade på tannkjøttet, nerver og nærliggende tenner, og ikke minst overdreven blødning. Men hvis barnet tannen er svært løs, kan du hjelpe den sammen ved å bruke dine egne fingre. Vask hendene før du plasserer fingrene i barnets munn, men; trenger du ikke ønsker å innføre eventuelle bakterier eller bakterier til munnen.

Bruksanvisning

•  Vask hendene grundig med antibakteriell såpe og ha barnet pusse tennene. Råde ham til å børste veldig lett rundt den løse tannen.

Fukt et stykke gasbind og legg den over barnets løs tann. Rist tann frem og tilbake et par ganger for å løsne det enda mer. Dette kan være litt ubehagelig, men det bør ikke forårsake intens smerte. Hvis barnet ikke føler intens smerte, stopp umiddelbart og besøke en tannlege.

Trekk opp på tann godt for å fjerne det hvis det er en bunn tann. Trekk ned på tann godt for å fjerne det hvis det er en topp tann. Dersom tannen ikke umiddelbart komme ut av stilling, ikke prøv igjen; det ikke er løs nok til å bli fjernet. Vent til tannen å løsne videre før du prøver igjen, eller gå til en tannlege for å få den fjernet.

Fukt en annen del av gasbind og legg den over området der tannen ble fjernet. Har barnet holde gasbind på plass til blødningen avtar.

Hvordan reparere en tann med cyanoakrylatlim

Hvordan reparere en tann med cyanoakrylatlim


Cyanoakrylatlim er ikke noe som kommer opp i løpet av normal samtale, tannlege eller på annen måte. Imidlertid er cyanoakrylatlim lett gjenkjennelig en av sine merkenavn, som inkluderer Krazy Lim og superlim. Mens cyanoakrylatlim er farlig for nerve av vitale - living - tenner, ofte nødvendig tann fjerning eller root-kanalen terapi, kan den brukes på ødelagte protese tenner. Selv da, selv om de ødelagte proteser vil etter hvert kreve oppmerksomheten til en tannlege for å reparere dem riktig.

Bruksanvisning

•  Vask og gebiss og protese tann.

Fjern eventuelt rusk i sporet på protese tann falt ut av med en tannpirker.

Prøv å sette tannen inn i sporet på protesen den kom fra. Det skal gli rett inn i stedet.

Bruk fin-sandpapir for ujevn baksiden av tannen, sammen med sporet den falt ut av. Dette bidrar til å holde limet tannen.

Vask og tørk gebiss og protese tann igjen for å sikre at alle akryl støv fra sliping blir fjernet.

6. Påfør en liten dråpe cyanoakrylatlim til innsiden av sporet der tannen falt ut av protese. Det vil ikke ta mye av limet, og hvis protesen er overfylt, vil protesen tann bli fortrengt og vil ikke sitte ordentlig i sporet der det hører hjemme.

Plasser tann tilbake i sporet der det hører med pinsett, ved hjelp av pinsett til å holde tann på plass til limet settene Dette tar normalt mindre enn et minutt.

Hint

 • Tørk protese og tannen grundig. Limet vil ikke forholde seg til en våt overflate.
 • Cyanoakrylatlim skal ikke benyttes til å re-sement tannkroner, permanent eller midlertidig, eller for å reparere en ødelagt naturlig tann. Apotek bære over-the-counter midlertidige sement og fyllingsmaterialer som ikke vil skade nerven i tannen, eller de myke vev rundt det.
 • En cyanoakrylatlim reparasjon ikke er optimal. Protesen må repareres av en tannlege med et tannteknisk laboratorium.

Hvordan gjenkjenne en abscessed tann

Ingen ønsker å oppleve en abscessed tann. Smerten er ofte uutholdelig. Enda verre, noen ganger tannlegen ikke kan arbeide på tann til en runde eller to av antibiotika har blitt absorbert i kroppen. Dessverre, vil mange mennesker få minst en abscessed tann i sin levetid. Problemet er at ikke mange mennesker kjenner igjen de tidlige symptomer på en abscess. Det betyr at de kanskje ikke vet at de har et problem før det er for sent.

Bruksanvisning

gjenkjenne noen bitre eller metalliske smak i munnen. Dette er en av de tidligste spor som en abscess kan være forming.

Erkjenne dårlig ånde. Selv om folk flest ikke ønsker å innrømme det, har de i det minste en anelse av mistenksomhet når pusten er ikke hva det skal være. Denne tilstanden er en tidlig indikasjon på at en abscess kan være forming.

feber, enten det er lav grad eller høy, betyr vanligvis at det er en infeksjon i kroppen. Hvis den oppleves i forbindelse med noen av de andre symptomene som er oppført her, sjansene er gode for at en abscess som har skjedd.

Suspender spiser midlertidig når den enkle handling å tygge forårsaker smerte. Prøv å lokalisere hvor smertene kommer. Hvis mulig, finne ut nøyaktig hvilken tann som forårsaker problemet. Dette vil være nyttig til tannlegen før eksamen.

Styr klar av varm eller kald mat når du innser at de synes å irritere tilstanden. Dette vil gjøre det litt lettere å overleve smerte før en tannlegetime kan gjøres.

Ring en tannlege når noen form for uvanlig smerte i munn eller kjeve ikke kan bortforklares. Det spiller ingen rolle om smerten er skarp, skyting, kjedelig eller bankende - noen av disse symptomene kunne stave abscess.

Rapporter til en tannlege så raskt som mulig når tannkjøttet blir uvanlig røde eller dårlig hovne. Dette er en klar indikasjon på at en abscess allerede eksisterer, og umiddelbar behandling med antibiotika kan kalles for.

gjenkjenne når munnen, kjeve, hals og / eller nakke områder er hovne. Slik hevelse kan være vanskelig å få øye på i tidlige stadier. Men, som det utvikler seg og blir mer tydelig, indikerer at infeksjonen sprer seg raskt inn i andre vev. Jo mer alvorlig infeksjon, kan jo vanskeligere byllen være å behandle på en riktig måte.

Identifisere eventuelle sår som kan være, eller allerede har dannet på munnen eller tannkjøtt. Rapportere åpne sår, spesielt noen som kan være drenering eller blødning, til en tannlege umiddelbart. Dette kan indikere en alvorlig situasjon.

Hint

 • Hvert tilfelle av dårlig ånde ikke likestille til en abscess.
 • Smerter forbundet med varm og kald mat er ikke alltid en indikasjon på byllen. Tenner noen ganger blir følsomme når emaljen er slitt ned eller når tannkjøttet er betent for en annen grunn.
 • Ikke overse en gut indikasjon på at det foreligger et problem.

Slik gjenoppretter mineraler for å myke flekker å hjelpe tann Slite

Slik gjenoppretter mineraler for å myke flekker å hjelpe tann Slite


Vår munn krever visse mineraler å gjenopprette degenerative deler av tennene. Mineralisering forekommer hele tiden i munnen, men når en tann har erodert og begynner å danne hulrom, det er skritt som kan tas for å regenerere det uten å legge en fylling. Dette konseptet ble forklart av Sally Marshall ved University of California i en tale på møtet i regi av Mineral Research Society, "Det vi håper å ha skje er å fange [råtnende tenner] tidlig og remineralize dem." Dette konseptet er fortsatt i utvikling og forskning fortsetter, men produkter som skal brukes for dette formål er allerede på markedet.

Bruksanvisning

•  Forbedre kosthold for å gjenopprette tannemalje. Tennene trenger samme oppmerksomheten kroppen gjør for å opprettholde optimal helse. En diett lav i ernæringsmessig verdi kan føre til at tennene råtner lett og oppmuntre bakterier som danner hulrom. En diett rik på rå økologiske grønnsaker, rå økologisk melk, vitaminer og mineraler er svært viktig å opprettholde god tannhelse. Dr. CR Kelly sier, "Perioder med sykdom hos barn som er merket for generelle ernæringsmessige forstyrrelser der tann næring for en tid helt avslått, forlate sine spor som sign-innlegg på tenner i utvikling."

Øvelse tennene regelmessig. Trene tennene innebærer å tygge maten ordentlig så det er mer levedyktig for fordøyelsen. En fiber dietten tillater tennene skal utøves mer og holder dem også rent. Sammenlign dette med regelmessig inntak av diett brus eller myke stoffer som ikke krever noen utøvelse av tennene.

Bruk produkter som inneholder xylitol. Xylitol er en naturlig forekommende fibre som finnes i frukter og grønnsaker som anvendes som søtningsmiddel. Det gjenoppretter den naturlige pH-balanse av tenner, bidrar til å bekjempe bakterier og kan hjelpe i regenerering av tannemaljen.

Bruk en remineralization tannkrem. Det er mange produsenter av slike tannkrem som over tid, gjenoppretter tannemaljen gjennom konsekvent mineralisering. Denne typen tannkrem innskudd mineraler mens du pusser å remineralize råtnende tenner.

Tygg sukkerfri tyggegummi. Forskning har vist at tyggegummi regelmessig ikke bare øvelser tennene, men distribuerer mineraler til de riktige stedene. Tyggegummi stimulerer produksjonen av spytt som kan nøytralisere syren produsert av bakterier som er tilstede i plakk.

Hold tennene rene. Sunne tenner avhenger daglig fjerning av bakterier dannende plakk. Dette kan gjøres ved tannpuss og tanntråd regelmessig. Pusse tennene med natron kan bidra til å gjenopprette naturlige pH-balanse, og floss renser i sprekker og mellom tennene, hvor bakterier har en tendens til å trives.

•  Fast. Studier viser at fasting har en tendens til å stanse forfallet i tennene, som Dr. Herbert Shelton påpeker i The Hygienisk System "De eneste effekter på tennene som jeg har observert å skje i løpet av en rask er forbedringer. Jeg har sett tenner som var løs i sine sokler blir godt fast mens faster. Jeg har sett sykt tannkjøtt gro opp mens faster. "

Hint

 • Brush og floss regelmessig, konsentrere seg spesielt på å nå områder hvor bakterier kan danne og trives.
 • Alltid holde munnen våt med spytt. En tørr munn kan forårsake problemer og øke tannråte.
 • Bruk unwaxed tråd slik at den lett kan spre seg og nå forskjellige hjørner slik at større rengjøring.
 • Når du velger tyggegummi, sørg for å velge en sukkerfri tyggegummi eller en som inneholder en tann gjenopprette sukker erstatning som xylitol.
 • Sørg for å holde sure matvarer, slik som brus, ut av kostholdet ditt. De spiser på mineraler som trengs av tennene til naturlig regenerere.
 • Ta kontakt med tannlegen din umiddelbart hvis du har veldig dype hulrom, som de kunne spise bort hele tannen hvis ikke tatt vare på tidlig.

Hvordan lage en løs tann Fall out Uten å trekke det

Hvordan lage en løs tann Fall out Uten å trekke det


Fremskynde ankomsten av tannfeen ved å gi en løs tann litt hjelp når det bare ikke vil falle ut av seg selv. Et vanlig problem behandlet av mange foreldre, er stadig høre om en dinglende tann. Liste barnet og hjelpe føre til at tannen til å falle ut uten å avsløre dine motiver.

Bruksanvisning

•  Spis epler daglig. Bite i kjøttet av et eple kan virkelig jobbe løse tenner ut når de er løs. Hvis tannen er savnet etter å ha et eple, kan det bli kilt i den.

Serve maiskolber med minst ett måltid om dagen for å gi løse fortenner en god treningsøkt. Gi tannen en god treningsøkt gjennom konstant tygging, som hjelper tannen til å falle ut på egen hånd.

gnage på noen jerky. Finn en fin tøff stykke som krever mye nysgjerrige og trekke til den avsluttet.

Tilby barnet ditt litt salt vann for å swish rundt munnen. Dersom tannen er allerede svært løs, kan den falle ut. Spill et spill av swish og spytte med rent vann, flouride munn skyll eller saltvann.

Tygg litt Fiffi. Hvis du fortsatt prøver å få ditt barns tann å endelig løsner, gi dem litt godteri. Den klissete gooey Fiffi er sikker på å fange den.

Hint

 • Noen barn kan bli redd det kommer til å være smertefullt å ha tannen faller ut, spesielt når det er hengende fra tannkjøttet.
 • Vær forsiktig barnet ikke svelge tannen hvis spise mat for å få det til å falle ut. Selv om det skulle passere uten problemer, kan du ha en svært ulykkelig barn uten en tann for Toot fe.
 • Trekke en tann ut, eller får den også faller for fort ved å løsne det kan føre til tannproblemer med den nye tannen erstatte den.

Hvordan fikse en løs tann Fra Bone Loss

Periodontal sykdom er en vanlig årsak til tap av beinmasse. Tannkjøttet bli betent og etterhvert smittet, noe som fører til tannkjøttet viker og bindevev tap. Det er da du kan oppleve løs og skiftende tenner. Ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Research, om lag 80 prosent av amerikanerne lider av noen form for periodontal sykdom.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Unn tannkjøttsykdom som forårsaker løse tenner. En prosedyre som kalles skalering og rot planende er den vanligste behandlingen for periodontal sykdom. Det er gjort for å fjerne plakk og calculus (også kjent som tannsten) som bidrar til periodontal sykdom. Denne prosedyren kan bare gjøres av en tannlege, periodontist eller tannpleier. Det forhindrer videre løsner tannen og løser eventuelle løse tenner ved å behandle tannkjøttet, noe som tillater dem å passe mer sikkert rundt tennene.

Vurdere å ta et antibiotikum. Dette bør brukes i tillegg til skalering og rot planing. Den mest vanlige brukte er doksycyklin. Den primære funksjon av doksycyklin er å behandle bakterielle infeksjoner og bremse veksten av bakterier. Dette vil øke helsen til tannkjøttet, noe som vil bidra til å forebygge og behandle bentap.

Bruk en skinne for å feste den løse tannen ved å bli det til en sterkere tann. Enveis tannleger gjøre dette på er å bruke harpiks å binde den løse tannen til sterkere en. Tenner som er splinted vil kreve hyppigere vedlikehold og økt oppmerksomhet til dental hygiene.

Konsulter med en periodontist om muligheten for klaff kirurgi. Du er en god kandidat for denne operasjonen hvis tannkjøttet har vært motstandsdyktig mot annen behandling for tannkjøttsykdom. Med kirurgi, tannkjøttet og tannsten løftes som er dypt inne i tannkjøttet er fjernet. Periodontist vil da sy området slik at tannkjøttet tett vikle rundt løse tenner.

Tenk motta bein og vev grafts å stimulere veksten av nye bein og vev. Dette gjøres vanligvis i tillegg til klaff kirurgi. En måte dette er gjort er at periodontist setter inn et stykke mesh stoff ved siden av bein så vel som tannkjøttet. Dette oppmuntrer bein og vev for å regrow. Dette vil bidra til å løse eventuelle løse tenner.

Hint

 • Røyking reduserer sjansene for suksess for alle behandlinger som er oppført.
 • Brush og floss tennene etter hvert måltid.
 • Ikke prøv å fikse en løs tann fra bentap hjemme.
 • Skaff en ny mening før du fortsetter med kirurgi.

Hva er behandlingen for svelget kreft?

Svelget kreft beskriver kreftsvulster som vises i halsen, eller svelget. I USA, er om lag 24.000 personer diagnostisert med en type strupekreft hvert år. Svelget kreft kan behandles med en rekke forskjellige fremgangsmåter.

Symptomer

Symptomer på strupekreft kan omfatte sår hals, øresmerter, stemmeforandringer, hoste, svelgeproblemer og vekttap. Se legen din dersom du opplever nye symptomer som disse i mer enn to uker.

Kirurgi

Svelget kreft kan noen ganger fjernes med kirurgi, spesielt i de tidlige stadier av kreft. Senere, kan operasjonen utføres for å fjerne en del av eller hele halsen.

Stråleterapi

Mange hals kreft reagerer godt på strålebehandling, som bruker stråling for å drepe kreftceller. Strålebehandling kan være den eneste behandlingen som kreves for tidlig stadium svelget kreft.

Kjemoterapi

De kjemikalier som brukes til å drepe kreftceller i kjemoterapi kan gjøre strupekreft mer mottakelig for bestrålingsterapi, slik at de to behandlinger er ofte brukt i forbindelse.

Medikamentell behandling

Målrettede stoffer som cetuximab kan endre kreftceller til å stoppe deres vekst. Medisiner som disse brukes ofte sammen med kjemoterapi eller strålebehandling.