Digidexo.com

Hvordan håndtere Irritabilitet

Hvordan håndtere Irritabilitet


Irritabilitet er overdreven eksponering for stimuli som ofte forårsaker en person til å føle utålmodighet, sinne eller stress. Det finnes ubegrensede muligheter for irritabilitet og stress, så å finne kilden og oppdage hvordan man skal håndtere irritabilitet kan være en lang og krevende reise. Det kan påvirke alle kjønn eller rase når som helst i livet, men det er noen ganger forbundet med store endringer i livsstil. Irritasjon kan være et resultat av en rekke tilstander, så søker behandling for irritabilitet kan være viktig.

Hvordan håndtere Irritabilitet

Oppdag Source

Oppdag kilden til irritasjon. Irritasjon kan være forårsaket av pubertet, menopause, stress eller angst. Kronisk irritabilitet kan være et tegn på en dypere og mer alvorlig problem, så oppdage kilden til irritabilitet er viktig i planleggingen av behandlingen. Vurder dine omgivelser og aktuelle påkjenninger i livet å finne ut om disse stimuli kan være årsaken til din irritabilitet.

Se en primær medisinsk faglig hvis du ikke kan finne en årsak til din irritabilitet. En medisinsk faglig vil være i stand til å se gjennom familien din historie og din personlige sykehistorie og vil utføre en fysisk undersøkelse og en nevrologisk eksamen. En medisinsk faglig kan også gjøre en narkotika og alkohol test hvis rusmisbruk eller alkoholbruk er en mulighet for din irritabilitet.

Fullfør en mini-mental tilstand eksamen, eller MMSE. Dette kan gjøres ved en helsearbeider, og blir brukt til å vurdere mental og kognitiv funksjon. Den MMSE kan oppdage om nevrologiske tilstander er på årsaken til irritabilitet. Dette vil bare bli utført hvis ingen andre årsaker til din irritabilitet kan bli funnet.

Behandling

Følg behandling foreskrevet av legen din. Avhengig av din kilde til irritabilitet, kan dette være medisiner, avgiftning eller noen annen rekke behandlinger foreskrevet av en medisinsk faglig.

Endre din livsstil eller matvaner hvis din nåværende livsstil vaner eller kosthold er årsaken til irritabilitet. Spise mat høy i ernæring og drikker mye vann kan forbedre humøret, som kan gjennomføre en øvelse rutine. Trening frigjør endorfiner i kroppen din som kan bidra til å bedre humøret og redusere irritabilitet.

Ta kosttilskudd som ginko eller vitamin D. Disse kosttilskudd kan gi nødvendig løft i humøret som kan bidra til å avlaste stress, sinne eller irritabilitet.

Hint

  • Alltid søke profesjonell lege før du starter noen behandling.