Digidexo.com

Mat som øker gjær i kroppen

Gjær, også kjent i det medisinske samfunnet som candida, blir funnet i hele kroppen. Normalt er gjær ikke plagsomme, men overvekst av candida kan være belastende, som fører til vaginal gjær infeksjoner eller trost (en gjær infeksjon i munnen eller brystvorten, for eksempel i ammende mødre). De fleste medisinske eksperter er enige om at inntak av visse matvarer kan øke sannsynligheten for en overvekst av gjær. Hvis du er plaget av gjær infeksjoner, kan det være verdt å ta en titt på kostholdet ditt for mulige triggere.

Gjær

Det er fornuftig at matvarer som inneholder gjær kan være fører til en overvekst av candida. Brød, pizza skorpe og ruller er åpenbare kilder fordi deigen for alle krever gjær å stige. Gjær er brukt for å gjøre øl, og er ofte til stede i andre typer av alkohol, så som vodka ifølge Kitchentablemedicine.com. Det er best å også unngå gjæret mat som salat dressing, pickles og miso suppe.

Sukker

Sukker fungerer som et næringsmiddel for gjær. Unngå iskrem, godteri, kaker og andre sukkerholdige godbiter vil sikre at det er ingen "mat" for den eksisterende gjær i kroppen din, ifølge www.disabledworld.com, et nettsted som tilbyr helse og ernæring råd for funksjonshemmede. (Referanser 2) Selv frukt og enkelte grønnsaker kan være plagsom. Dr. William Crook, forfatter av "The Yeast Connection," antyder unngå tørket frukt, vannmelon, honningdugg og cantaloupe, og å være forsiktig ved inntak av andre typer frukt. Selv grønnsaker som squash, poteter og rødbeter kan inneholde nok sukker til å fremme overvekst av gjær.
Kunstige søtstoffer er en no-no, også. Crook innstiller unngå naturlige søtningsstoffer som lønnesirup eller honning, i det minste mens den soppinfeksjon vedvarer.

Dairy

Unngå ost, spesielt mugne ost, i henhold til Crook. Mens yoghurt inneholder sunne bakterier som kan hindre overvekst av gjær, mange mennesker er følsomme for meieriprodukter. Hvis du er laktose intolerant eller har en melkeallergi, vil konsumere melkeprodukter gjøre det enda vanskeligere for kroppen å bekjempe overflødig gjær.

Bearbeidet mat

Generelt sett, bearbeidet mat som kjeks, chips, frossen mat og til og med forberedt kjøtt som pølse, pepperoni og deli kjøtt kan inneholde skjult sukker som kan forårsake en gjær infeksjon. Les etiketter og spiser deretter.