Digidexo.com

Gode ​​kilder til fiskeolje

Fiskeolje er en utmerket kilde til to typer omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Ifølge American Heart Association, omega-3 fettsyrer er en viktig del av enhver diett og er spesielt gunstig for de som har risiko for kardiovaskulær sykdom. Fet fisk, som sild, makrell, laks, albacore tunfisk og sardiner er gode kilder til fiskeolje og bør spises to eller flere ganger hver uke. Fiskeolje er også tilgjengelig i supplement form for de som ikke ønsker å spise fisk eller er på en begrenset diett.

Betydning

Typiske amerikanske dietter er ofte mangelfull i omega-3 fettsyrer, som gjør fiskeolje en viktig del av et balansert kosthold.

Identifikasjon

De beste kosten kilder til fiskeolje er ville, kaldt vann fisk, som laks, torsk, ansjos og tunfisk, og enkelte butikker har begynt å markere disse produktene med hjertet sunt symboler for å varsle kundene om sine fordeler.

Typer

Tre hovedtyper av fiskeolje er tilgjengelig i supplement form: farmasøytiske grade olje (som er generelt fritt for forurensninger og lett tolerert), helsekost grade olje og tran, lavere oljekvalitet som kan inneholde høye nivåer av vitamin A.

Fordeler

Fordelene av fiskeolje stammer fra sin høye mengder av omega-3 fettsyrer, som har vist seg å redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer, enkelte psykiske lidelser, og nevrologiske lidelser.

Betraktninger

Når det tas i høye doser over lengre tid, fiskeolje kan tynne blodet, noe som resulterer i økt blødning og en høyere forekomst av hjerneslag i noen mennesker.