Digidexo.com

Behandling Etter Skabb

Behandling Etter Skabb


Killing skabb midd på kroppen din er en relativt enkel prosedyre. Men etter at du har brukt aktuell behandling legen anbefaler, det er fortsatt en del arbeid å gjøre for å være sikker på at du ikke blir smittet.

Behandling av skabb

Hvis du er diagnostisert med skabb, vil legen forskrive en medisinert lotion som permetrin eller crotamiton, som kan gå av merkenavnene Elimite, Acticin eller Eurax. Dette blir påført til legemet fra halsen og ned og holdt på i omtrent åtte timer. Men når du kvitt din person av den menneskelige kløe midd, må du fortsatt vern av etterbehandling kløe og grundig rens dine personlige eiendeler.

Behandle Hjem

Ta beholdning av noe i miljøet som du har vært utsatt for eller kommer i kontakt med i tre dager før. Vask alt sengetøy, klær og håndklær i varmt såpevann og tørk dem ved hjelp av varmluft syklus.

Noen personlige eiendeler kan ikke være vaskbare, slik som ull jakker, luer, skjerf og puter. Forsegle disse i plastposer eller containere i minst 72 timer. Skabb midd kan ikke overleve lenger enn at uten en menneskelig vert.

Behandle deg selv

Du kan oppleve kløe i flere uker etter bruk av en scabicide. Dette er fordi du opplever en allergisk reaksjon på avføringen midd igjen i huden din. Tar kjølig bad eller trykke på en fuktig vaskeklut mot huden kan lindre kløe. Så kan bruke av calamine eller et lignende lotion.

Hvis kløen er alvorlig, kan legen anbefale at du tar over-the-counter antihistaminer. Men hvis du fremdeles har symptomer mer enn to til fire uker etter behandling, kan du kreve en annen lege besøk, så dette kan være et tegn på at du har blitt infisert på nytt.