Digidexo.com

Centyl bivirkninger

Verdens helseorganisasjon melder at minst 600 millioner mennesker lider av høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk over hele verden. Det finnes en rekke reseptbelagte legemidler som brukes til å senke blodtrykket, inkludert vanndrivende bendroflumethiazide. I land som Irland, Danmark, Island og Norge, er bendroflumethiazide tilgjengelig under merkenavnet Centyl. Til tross for dens effektivitet, er Centyl ikke for alle som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

Den mest vanlige bivirkning av Centyl er hyppig vannlating, noe som er nødvendig for å kvitte kroppen med væskenivåer som bidrar til hypertensjon. Gastrointestinale bivirkninger som kvalme, oppkast, magekramper og tap av matlyst er også vanlig mens du tar stoffet. I tillegg kan pasienter ofte rapporterer rastløshet, muskelkramper og en generell følelse av svakhet forbundet med Centyl.

Andre bivirkninger

Centyl har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Andre nevrologiske bivirkninger av stoffet omfatter svimmelhet, svimmelhet, hodepine og prikking i fingre og tær. Noen pasienter rapporterer kløe, utslett, økt følsomhet for solen, og feber mens du tar Centyl. Andre mulige, mindre bivirkninger av stoffet inkluderer forstoppelse, diaré og oppblåsthet.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medikamenter som produserer uønskede bivirkninger når de brukes i forbindelse med Centyl. Digitalis glycoside hjerte medisiner ofte heve nivåene av Centyl i kroppen din, forårsaker en økt forekomst av bivirkninger. Når det kombineres med den psykiatriske medikament litium, har Centyl potensial til å forårsake giftige kjemiske nivåer for å bygge opp i systemet. Kolesterol-senkende stoffer som Kolestyramin redusere effektiviteten av Centyl og bør tas av en time før eller fire timer etter diuretika. I tillegg er muskelavslappende diazoksid fører ofte farlige økninger i blodsukkernivået når det brukes med Centyl.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har Centyl potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Centyl noen ganger øker blodsukkernivået, utløser utviklingen av type 2-diabetes hos pasienter med risiko for sykdommen. Av og til, bruk av stoffet forårsaker alvorlige effekter på luftveiene, som for eksempel lungebetennelse eller andre lungeinfeksjoner. Sjelden, fører Centyl bruken til reduksjoner i røde eller hvite blodceller eller blodplater. Disse endringene i blodsammensetningen medføre fare for alvorlig svakhet, økt forekomst av infeksjoner og blødninger i hjernen. Centyl også forårsaker betennelse i leveren eller bukspyttkjertelen hos noen pasienter.

Betraktninger

Centyl har potensial til å forårsake komplikasjoner under svangerskapet, inkludert prematur arbeidskraft, og er vanligvis ikke gis til gravide. I tillegg er stoffet ikke for bruk hos barn under 18 år Hvis du har en historie med lupus, diabetes, gikt, eller sykdom i nyre, lever eller hjerte-systemet, bør du ikke ta Centyl grunn av sin potensielle bivirkninger . På grunn av potensiell følsomhet, er det viktig å beskytte deg mot solen før du vet hvordan Centyl påvirker deg.