Digidexo.com

Hvordan bruke Behavioral terapi for å behandle Cerebral Parese

Hvordan bruke Behavioral terapi for å behandle Cerebral Parese


Folk i alle aldre og ferdigheter blir frustrert når møtt med ferdigheter de ikke er i stand til å mestre eller aktiviteter som de er ute av stand til å delta. Det samme gjelder for personer som har cerebral parese (CP). De spesifikke triggere for frustrasjon eller sinne oppleves av de med CP kan være forskjellig fra de av funksjonsfriske, men følelsene er de samme. Foreldre og rådgivere kan bruke atferdsterapi for å prøve å behandle disse følelser av utilstrekkelighet og å fremme selvfølelse.

Hvordan bruke Behavioral terapi for å behandle Cerebral Parese

Bruk Behavioral terapi for å behandle Cerebral Parese

•  Utvikle en konsekvent atferds forvaltningsplanen å bruke med barnet ditt når upassende atferd er utstilt. Dette kan bety å gi en time-out eller ta bort en spesiell leketøy.

Bruk en belønning system for å gi motivasjon til barnet ditt for å vise passende atferd. Prøv et klistremerke diagram eller en ikke-spiselig godbit, for eksempel leker eller musikk-CDer, som en motivator.

Lov barnet ditt for god oppførsel i stedet for bolig utelukkende på negative handlinger. Dette vil hjelpe barnet til å utvikle følelser av egenverd.

Lær å gjenkjenne hva eksterne triggere føre til uønsket atferd i barnet ditt, og fjerne henne fra slike situasjoner. Mange barn med CP bli over stimulert i en overfylt, støyende omgivelser, som kan føre til ragnarokk. Finn et rolig sted å ta en pause.

Re-evaluere familiens kommunikasjonsmetoder hvis barnet ditt ser ut til å bli usedvanlig frustrert over manglende evne til å uttrykke seg. Kanskje kjøpe et kommunikasjonskort som tillater brukeren å skrive ut sine tanker eller punkt til ord kan hjelpe.

Tilpass klassiske spill kreativt for å passe ditt barns nivå av evne hvis hun utagerer fordi hun ikke kan delta i med venner eller andre familiemedlemmer. Låne ekstra rullestol eller krykker hvis barnet bruker dem slik at du kan holde stafetter eller spille basketball fra samme ståsted. Tar disse tiltakene kan bidra til å eliminere sjalusi som ofte kan føre til problematferd.

Få barnet ditt til behandling med en atferdsspesialist hvis du har prøvd andre alternativer og problematferd fortsatt eksisterer. En profesjonell terapeut kan hjelpe barnet ditt sortere gjennom sine følelser, bli flinkere til å kommunisere sine ønsker og føler seg bedre om seg selv.

Hint

  • Husk at for folk som har cerebral parese, vil det være atferd som de kan kontrollere så vel som de som de ikke kan. Som forelder, jobber først på sakene du vet at barnet kan lettere endres, for eksempel treffer sine søsken, heller enn de han ikke kan, som for eksempel å tisse i sengen. Når du begynner å erstatte noen negativ atferd med positive meldinger, kan du begynne å ta opp spørsmål som er vanskeligere.