Digidexo.com

Hva som forårsaker Takykardi?

Takykardi er en tilstand der hjertet slår unormalt og raskt. For en sunn voksen, skjer en regelmessig hjerterytme mellom 60 og 100 ganger hvert minutt. En puls som går over 100 ganger på ett minutt er kjent som takykardi. Det er noen former for takykardi som er svært farlig, andre som er som regel ufarlig. Det er flere årsaker forbundet med takykardi.

Hjerte sykdommer

De fleste mennesker som lider av takykardi har andre hjerte plager, for eksempel koronar hjertesykdom, som oppstår når arteriene hardner. Det finnes flere forskjellige hjerte plager som ofte er knyttet til utviklings takykardi. Noen av disse er hypertensjon (høyt blodtrykk), perikarditt (betennelse av perikardium, som dekker hjertet), uregelmessigheter med hjertets pumpe, sinusknuten problemer, og problemer som involverer hjerteklaffene (som sikrer at blodet strømmer i en entall retning gjennom hjertet).

Sentralstimulerende

Mange ting som folk liker å konsumere anses å stimulere hjertet, inkludert tobakk, alkohol og koffein. Alle disse tingene kan bidra til takykardi.

Skjoldbrusk problemer

Folk som har overaktiv thyroids (en av de største endokrine kjertler i kroppen) er også utsatt for å utvikle takykardi. Enhver type annet ubalanse involverer metabolisme kunne bidra til å utløse takykardi.

Emfysem

Lungeemfysem er en annen mulig årsak til takykardi, så mange mennesker som har emfysem utvikle det også. Emfysem er en progressiv lunge sykdom som resulterer i pustebesvær og pustevansker. Personer med emfysem har skadet lunge vev. Denne sykdommen, samt diverse andre lungesykdommer, bidrar ofte årsaken takykardi.

Øvre hjertekamrene

Hvis en person har små, mikroskopiske uregelmessigheter eller permanent skade i hennes øvre hjertekamrene, hun har en høyere sannsynlighet for å utvikle takykardi. Skader og unormale funksjoner i atriene muskler ofte føre til sykdommen.