Digidexo.com

Hvordan snakke med legen din om Søvnforstyrrelser

Hvordan snakke med legen din om Søvnforstyrrelser


Søvnforstyrrelser, inkludert søvnløshet, søvnapné, narkolepsi og rastløse ben syndrom, påvirker millioner av mennesker hver dag. Mens mange mennesker innser de kortsiktige virkningene av ikke å få nok søvn, de vet ikke om de langsiktige helseproblemer som kan utvikle, for eksempel høyt blodtrykk og hjertesykdom. Det er derfor det er viktig å snakke med legen din umiddelbart hvis du føler at du lider av en søvnforstyrrelse.

Bruksanvisning

Bestem Hvilken type Sleep Disorder kan du nødt

•  Finn ut om du lider av søvnløshet, som er den generelle manglende evne til å sovne om kvelden. Det finnes tre typer søvnløshet: forbigående søvnløshet, som varer i bare noen få dager, og er vanligvis forårsaket av spenning eller en endring i søvn tidsplaner; kortsiktig søvnløshet, som kan vare i opptil tre uker, og er vanligvis forårsaket av stress eller bekymring; og kronisk søvnløshet, som varer i mer enn en måned, og kan være et resultat av en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Be noen om å observere deg sove hvis du tror du har søvnapné. Det er preget av avbrudd i søvn på grunn av blokkering av luftveier gjennom munnen og lungene.

Undersøke om du kan være lider av rastløse ben syndrom, preget av en prikkende eller kløende følelse i bena som kan hindre deg fra å falle i søvn.

Planlegg et besøk med legen din hvis du tror du har narkolepsi, en tilstand der folk plutselig sovner i løpet av dagen.

Snakk med legen din om andre søvnforstyrrelser, kalt parasomnier, som du kanskje opplever. Slike lidelser omfatter mareritt, natteskrekk, søvngjengeri, søvnsnakk, tenner sliping og sengevæting.

Snakk med legen din om Søvnforstyrrelser

Fyll ut Sleep Assessor online spørreskjema på Shuteye.com hjemmeside (se Ressurser nedenfor). Dette kan hjelpe deg i å vurdere dine søvnproblemer.

Spør legen din om den beste løpet av behandlingen. Noen søvnforstyrrelser krever en enkel løpet av behandlingen, for eksempel avspenningsteknikker eller mild beroligende midler. Andre søvnforstyrrelser, som for eksempel søvnapné, kan kreve kirurgi for å rette opp problemet.

Tips og advarsler

  • Aldri utsette å ha en prat med legen din hvis du tror du kan ha en søvnforstyrrelse. Noen søvnforstyrrelser, som for eksempel narkolepsi og søvnapné, kan være ganske farlig og bør ikke gå ubehandlet av en lege.