Digidexo.com

Effekter av hostemedisin misbruk

Dekstrometorfan (DXM) hostesaft er en av de mest misbrukte over-the-counter narkotika i USA, særlig blant unge mennesker. Hoste medisin misbruk innebærer å ta mye mer enn den foreslåtte dose for å oppleve effekten av DXM rus. Dette kan ha en rekke skadelige effekter både på kort og lang sikt.

Dekstrometorfan (DXM)

Dekstrometorfan (DXM) er den aktive ingrediensen i over-the-counter hoste medisiner som Robitussin eller NyQuil. Det er et antitussive eller hoste, og blir brukt i moderne hoste-siruper på grunn av sin forholdsvis lav forekomst av bivirkninger når det tas i korrekt dose. Den erstattet kodein fosfat, et opiat derivat med potensial for avhengighet. DXM var tilgjengelig over-the-counter på 60-tallet og 70-tallet som Romilar, men ble trukket fra hyllene på grunn av misbruk. Omsider DXM ble en ingrediens i moderne hostesaft.

Effekter

Innenfor anbefalt dose, undertrykker DXM hoste på grunn av luftveissykdom eller miljø irritasjon uten å forårsake interferens med det sentrale nervesystemet. Men ved høye "rekreasjons" doser, DXM fungerer som en dissosiativ, like i effekt til dyret beroligende ketamin. A dissosiative blokkerer signaler i hjernen, som setter brukeren i en drømmeaktig "ut-av-kroppen" tilstand, og kan også forårsake hallusinasjoner. Dissosiative medikamenter kan også påvirke sentralnervesystemet og forårsake en potensielt dødelig reaksjon med sentrale nervesystemet depressiva (alkohol, anti-angst medisiner, smertestillende medikamenter, sovetabletter).

Farene ved misbruk

Misbruk av DXM er farlig, spesielt hvis produktet inneholder dxm er en multi-symptom medikament inneholdende flere aktive ingredienser. Et eksempel er NyQuil, som inneholder acetaminofen, den aktive ingrediensen i Tylenol. Tar nok av et slikt produkt å indusere dissosiative effekter av DXM kan føre til en potensielt dødelig overdose av paracetamol eller lignende smertestillende midler. Også, som nevnt før, kan kombinasjonen av høye doser av DXM med alkohol eller andre beroligende midler resultere i en farlig bremset puls, og tar DXM med amfetamin eller kokain kan føre til en farlig akselerert hjertefrekvens.

Long Term Effekter

DXM kan være vanedannende hvis misbrukt ofte. Langsiktige brukere har også rapportert problemer som spenner fra urinveisproblemer til vanskeligheter som kortsiktig hukommelsestap og mental forvirring og konsentrasjonsvansker. Leverskader kan også skyldes langsiktig bruk.

Behandling

For tilfeldige brukere, er umiddelbar seponering av enhver og alle DXM bruk anbefales. Hvis du eller noen du kjenner har en avhengighet til DXM, er et rehabiliteringsprogram det beste alternativet. Bare fordi DXM er teknisk en juridisk narkotika betyr ikke at det ikke er farlig og potensielt avhengighetsskapende. En DXM problem er ikke forskjellig fra alle andre narkotikaproblem.