Digidexo.com

Metoder for testing for nyrestein

Metoder for testing for nyrestein


Det er mange tester som brukes til å diagnostisere nyrestein og finne ut hvilken type nyrestein har dannet. Disse testene krever ingen spesiell videre forberedelser fra din side.

Typer

En computertomografi (CT)-skanning er den mest vanlige test for nyrestein. Dette er den foretrukne fremgangsmåte som gjør det mulig for svært detaljert avbildning av nyrer.

En X-ray test kalt en intravenøs pyelogram (IVP) kan også vise dannelse av steiner i nyrene. Det krever et fargestoff som er injisert intravenøst ​​i armen.

En ultralyd kan også benyttes til å detektere tilstedeværelsen av nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein kan forårsake intense smerter i ryggen, magen, lysken, eller side. Hematuria (blod i urinen) kan oppstå hvis steinene har vært til stede i nyrene i en lang tidsperiode.

Betydning

Hvis du har mistanke om nyrestein er forming, kan tidlig oppdagelse spare mye ubehag, som bestått av nyrestein er en smertefull prosess.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er hvis du gjennomgår kirurgi for nyrestein, er det tilrådelig å bare konsumere klare væsker 24 timer før operasjonen. Ingen endringer i kostholdet ditt er anbefalt før testing for nyrestein, men.

Fact

Ifølge data fra WebMD.com, til den gjennomsnittlige tiden det tar en nyrestein passere på egne varierer fra 1 til 3 uker.