Digidexo.com

Hva er Perennial allergisk rhinitt?

Hva er Perennial allergisk rhinitt?


Staude allergisk rhinitt er medisinsk korrekte betegnelsen for høysnue. Høysnue er en misvisende benevnelse fordi det verken forårsaket av høyet heller ikke det føre til feber. Navnet høysnue ble til fra de mange allergikere som også jobbet i åkre og led hodepine samt andre symptomer og var uneducated om de sanne hvordan menneskekroppen, per Medicinenet.com

Symptomer

Symptomer for helårs allergisk rhinitt er lik en kald, inkludert; en tett rennende nese, nysing, hovne, kløende eller røde øyne, tretthet, sår hals og så videre. Allergisk rhinitt påvirker nesten 20 prosent av den amerikanske befolkningen, og symptomene kan variere fra person til person.

Årsaker

Kroppens immunsystem er utviklet for å bekjempe skadelige fremmedstoffer som virus og bakterier. Årsaken til allergisk rhinitt er kroppens overivrig respons til ikke-skadelige stoffer som pollen, dander og mold. Kroppen angriper disse stoffene og at angrepet er allergisk rhinitt. De vanligste partiklene som forårsaker allergisk rhinitt er kjæledyr dander, pollen, sopp, støv og kakerlakker, per University of Maryland Medical Center.

Risikofaktorer

Det er fire viktige faktorer som kan øke risikoen for én person blir påvirket av helårs allergisk rhinitt; familiehistorie med allergi, er av det mannlige kjønn, har andre allergier som matallergier eller bli utsatt for passiv røyking.

Diagnose

Leger vil stille spørsmål om de fire store risikofaktorer, slik som familien din historie og tilstedeværelse av kjæledyr i hjemmet. En vanlig test som legene vil utføre en fysisk eksamen for å sjekke din generelle helse. En annen test er en hudtest, som vil teste hva du er allergisk mot. Huden Testen utføres ved å bruke små mengder av ulike allergener til nåler og lett å skrape huden din med dem, og deretter venter ca 20 minutter for å sjekke for allergiske reaksjoner.

Behandling

Den beste behandling for allergier er forebygging eller unngå allergener som forårsaker din allergisk rhinitt. Forskjellige medikamenter som antihistaminer eller slimløsende midler kan brukes for å bidra til å kontrollere de forskjellige symptomer, så vel. Et tredje alternativ er immunterapi eller allergi skudd. Disse bildene er en serie med injeksjoner av allergenet med gradvis større doser i håp om å få kroppen din vant til allergenet.