Digidexo.com

Slik Lavere progesteron og østrogen

Et hormon ubalanse kan ha svært uheldige bivirkninger for både menn og kvinner. I menn, kan et overskudd av østrogen føre til hårtap, vektøkning og nedsatt sexlyst. For kvinner, symptomene er like. Det kan også føre til uregelmessige menstruasjonsperioder eller øke effekten av menopause symptomer som hetetokter og nattesvette. Det er mange måter å påvirke hormonbalansen og senke østrogen og progesteron, inkludert endringer i livsstil og reseptbelagte medisiner.

Slik Lavere progesteron og østrogen

•  Unngå soya-rik mat. Disse matvarer inneholder soya isoflavoner, som øker østrogenproduksjonen. Matvarer som soyabønner, tofu og soyamelk kan alle forårsake overflødig østrogen for å bli produsert, så holde seg borte fra disse alternativene.

Oppgave. Fettvev produserer østrogen; hvis du er overvektig, kan dette føre til nok overflødig østrogen til å bli produsert til ubalanse dine hormoner. Trening og kosthold vil hjelpe deg å miste vekt, som igjen vil redusere produksjonen av østrogen.

Bruk hormonell prevensjon piller. Det er to typer av pillen som kan regulere hormoner. Progestin bare piller vil påvirke nivået av progesteron, mens kombinerte piller vil regulere både østrogen og progesteron. Prevensjon regulerer hormonbalansen og normaliserer kvinnens menstruasjonssyklus ved å bringe hennes hormonnivået i balanse.

Unngå mat rik på diosgenin, som yams. Diosgenin er et kjemikalie som øker progesteron produksjon og bør unngås hvis du prøver å senke progesteron nivåer.

Øk fiber inntaket. Dietter som er rike på fiber hjelpe fordøyelsen, som kan sikre at østrogen er riktig metaboliseres og bygger ikke til overmål i kroppen din.