Digidexo.com

Slik unngår du at surhet

Slik unngår du at surhet


Acid reflux eller halsbrann, kan føre til ubehag og føre til langvarige skader som sår hvis ikke forvaltes. Smerten starter vanligvis ut i magen og beveger seg opp mot halsen til spiserøret. Personer som er overvektige eller gravide kan ha økt sannsynligheten for å oppleve acid reflux. Et par enkle kosthold og livsstil endringer for å redusere surhetsgraden i magen kan bidra til å få deg på rett spor for å redusere smertefulle virkningene av acid reflux.

Slik unngår du at surhet

•  Unngå mat som forårsaker syre, for eksempel stekt og krydret mat, bearbeidet søtsaker, storfekjøtt og meieriprodukter. Sitrusfrukter og juice, for eksempel grapefrukt og saft, kan være problematisk for en sur mage. Det er også drikkevarer som skal unngås, som for eksempel kaffe, alkohol, koffeinholdige te og soda.

Spis mindre porsjoner til måltidene. Forbruker mindre mat gir magen en mulighet til å fordøye maten og reduserer symptomer på syre reflux.

•  Slutte å røyke. Denne usunn vane kan øke syresekresjon og kan redusere produksjonen av spytt, noe som bidrar til å nøytralisere syren.

Unngå å ta en lur etter å ha spist og spise rett før sengetid. Gravity bidrar til å flytte mat gjennom kroppen og fordøyelseskanalen, men denne prosessen skjer ikke så fort når du ligger nede.