Digidexo.com

Slik unngår du at insulinresistens

Insulinresistens er også kjent som metabolsk syndrom eller syndrom X. Insulinresistens kan føre til diabetes om man ikke, og det kan også øke risikoen for utvikling av hypertensjon (høyt blodtrykk), hjertesykdom, høyt kolesterol, og koronarsykdom. Heldigvis kan insulinresistens enkelt forebygges med endringer i livsstil som hyppig trening og spise et sunt kosthold. Du kan også prøve noen kosttilskudd for å bidra til å regulere blodsukkeret.

Slik unngår du at insulinresistens

Øvelse på jevnlig basis. Sikt i minst tre til fire treningsøkter per uke, ca 30 minutter pr. Working ut hver dag er enda bedre. Trening kan forbedre insulinfølsomheten og redusere overflødig blodsukker. Prøv å endre dine treningsøkter, slik at du ikke blir lei av dem. Prøv gåing, løping, svømming, sykling eller spille tennis. Hvis du bare har en liten tid til å trene, prøve å hoppe tau eller gjøre hopping knekt.

Endre kosthold for å redusere mettet og trans fett, sukker og usunne karbohydrater. Prøv modellering kostholdet ditt på glykemisk indeks, som rangerer matvarer etter hvor raskt de tas opp i blodet. Sikt på matvarer med lav glykemisk indeks, som de vil minske risikoen for å utvikle insulinresistens.

Velg sunne korn med rikelig med fiber, slik som havre, bygg, quinoa og kli, snarere enn raffinert hvitt mel produkter som hvitt brød, kaker, bagels, og paier. Hele korn har en lav glykemisk indeks ranking, mens raffinert hvitt mel vil føre til en blod sukker pigg.

Legg rikelig med friske grønnsaker og frukt i kostholdet ditt. Snack på brokkoli, rød pepper skiver, kirsebær, epler, jordbær og tørkede aprikoser. Hummus, peanøtter, cashewnøtter og valnøtter har også lav GI-verdier, mens pretzels, popcorn, potetgull og godteri har høy GI-verdier, og bør unngås.

supplere din diett med vitaminer og andre kosttilskudd som kan bidra til å hindre insulinresistens. Kosttilskudd du kan prøve inkludere vitamin E og C, alpha lipoic syre, krom picolinate og melk tistel. Alle disse kan bidra til å regulere blodsukkernivået, og vitamin E kan bidra til å forebygge komplikasjoner av blodsukker pigger.

Hint

  • Prøv å lage middag på forhånd og fryse den. Dette vil bidra til å redusere muligheten for at du vil snack på usunn mat fordi du er for sulten til å vente på middag for å lage mat.
  • Hvis du er for tiden på noen medisiner, sjekk med legen din før du legger tilskudd til din daglige diett; noen kan forstyrre visse medisiner.