Digidexo.com

Hvilke funksjoner av kolesterol i kroppen?

De fleste av oss har hørt hvordan kolesterolnivået som er for høyt er ikke bra. Men visste du at vi trenger noe kolesterol i blodet vårt? Noen kolesterol i blodet spiller en viktig rolle i vår helse.

Betydningen av kolesterol i kroppen

Vi trenger litt kolesterol i blodet vårt til å hjelpe med normal cellefunksjon. Uten den, ville cellene dør. Kolesterol blir omdannet til galle i leveren; galle er en svært viktig komponent.

Betydningen av kolesterol i blodet

Kolesterol finnes i blodplasma s og brukes for å skape god membranpermeabilitet samt fluiditeten av cellene.

For mye kolesterol

Det er en fare i å ha for mye kolesterol i blodet. For mye fører til en plakk bygge opp i arteriene, noe som gjør det vanskelig for blodplater til å passere gjennom.

Potensial for Trouble med for mye kolesterol

Når for mye kolesterol bygger seg opp i blodet, blodårene blir sikkerhetskopiert og tett. Dette kan føre til en person å ha et hjerteinfarkt eller hjerneslag.

God Kolesterol

Det er to typer av kolesterol, er den gode typen HDL, som bærer kolesterol bort fra arteriene og til leveren hvor den kastes.

Bad Kolesterol

Dårlig kolesterol er kjent som LDL og kan tette blodårene, noe som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Begge typer kolesterol bør overvåkes av legen din for å være sikker på begge nivåer er gode.