Digidexo.com

Staphylococcus Aureus Meningitt Symptomer

Hjernehinnebetennelse forårsaket av Staphylococcus aureus bakterier er en potensielt livstruende sykdom. Kjennetegnet symptom på hjernehinnebetennelse er en alvorlig stiv, smertefull nakke, vanligvis med feber.

Symptomene på hjernehinnebetennelse forårsaket av S. aureus er lik symptomer på hjernehinnebetennelse forårsaket av andre bakterier. En prøve av fluid fra ryggmargen er nødvendig for å fortelle hvilken bakterier er tilstede.

Symptomer

Symptomene på Staphylococcus aureus meningitt er lik de andre bakteriell meningitis, i henhold til The Merck Manual of Medical Information. Voksne og eldre barn kan klage over en stiv nakke ledsaget av feber og hodepine. Denne "stiv nakke" er ikke bare mildt sår; det er vanligvis svært smertefullt, og det kan være umulig å berøre haken til brystet. Andre symptomer er oppkast, utslett, anfall, ekstrem tretthet og forvirring.

Yngre barn og spedbarn kan være sløv, irritabel og nekter å spise; de kan eller ikke kan ha feber, og de kan ha anfall. En stiv nakke kan ikke være et symptom hos små barn.

Bakgrunn

Meningitt er betennelse i vevet som omgir hjernen og ryggmargen, ifølge The Merck Manual of Medical Information. Disse vev kalles hjernehinnene, og spinalvæske strømmer gjennom hjernehinnene. Cerebrospinal fluid fyller mellomrom i hjernen og demper hjernen og ryggmargen. Det er cerebrospinalvæsken at leger samler å teste for bakterier hvis hjernehinnebetennelse er mistenkt.

Vanligvis hjernehinnebetennelse forårsaket av Staphylococcus aureus er funnet i mennesker som har hatt siste kirurgi eller traume. De bakterier som lever på huden av mange mennesker, og, under en operasjon eller traume, kan introduseres inn i kroppen. I andre tilfeller kan en infeksjon i hjerteklaffene kalles endokarditt spre seg til hjernehinnene og hjerne mellomrom.

Diagnose og behandling

Ved mistanke om hjernehinnebetennelse, vil leger ofte administrere antibiotika selv før testing for bakterier i spinalvæske, ifølge The Merck Manual of Medical Information.

Når en bakteriekultur oppnådd fra spinalvæske, blir det testet for resistens mot antibiotika.

Andre typer Meningitt

Staphylococcus aureus er ikke den eneste patogen som kan forårsake meningitt; faktisk, det er en sjelden årsak til hjernehinnebetennelse, ifølge en studie ved Københavns universitetssykehus.

Meningitt er oftere forårsaket av bakterien Neisseria meningitides eller bakterien Streptococcus pneumoniae, ifølge The Merck Manual of Medical Information. Virus kan også forårsake hjernehinnebetennelse.

Advarsel

Hjernehinnebetennelse forårsaket av Staphylococcus aureus er en livstruende tilstand, og det kan føre til døden i 24 timer eller mindre i noen tilfeller. Hvis det er mistanke om, søke legehjelp umiddelbart.