Digidexo.com

Hva kan man forvente fra Stage 4 Lung Cancer

Stage 4 lungekreftpasienter må kjempe med sin egen dødelighet og samtidig sørge for at familien vil bli gitt for etter sin bortgang. Diagnosen Stage 4 lungekreft kan være skremmende, men det er viktig å forstå hva diagnosen betyr og hvilke skritt du kan ta etter å ha blitt diagnostisert.

Symptomer

I Stage 4, har kreften spredd seg fra lungene til andre deler i kroppen, oftest leveren, hjernen eller til og med bein. I Stages 3A og 3B, har kreften spredd seg til brystet, lymfeknuter, hjerte eller spiserør. Symptomer inkluderer væske i brystet, generell svakhet og redusert appetitt.

Behandling Alternativer

Ulike behandlingstilbud finnes, selv om mange pasienter velger å gi avkall behandling i sine siste måneder for å unngå compounding smerten av kreft med smerte av behandlingen. Behandlingstilbud omfatter strålebehandling, kjemoterapi og målrettet medikamentell behandling. Kirurgi er vanligvis ikke anbefalt; det er invasiv og mange pasienter vil ikke ha styrke til å komme seg.

Prognose

Lungekreftpasienter som har inngått Stage 4 blir ofte fortalt at de kanskje bare har måneder igjen å leve, med gjennomsnittlig overlevelse tiden rundt åtte måneder. Færre enn 10 prosent av Stage 4 lungekreftpasienter leve mer enn fem år etter å ha blitt diagnostisert. Fem-års overlevelse kan økes med kirurgi, i noen tilfeller opp til 40 prosent. Hvis pasienten er under 30 år og har kreft som kan fjernes med kirurgi, kan de fem-års overlevelse nærmer 85 prosent.

Spesialister og Clinical Trials

Arbeide med spesialister eller melde deg inn i kliniske studier kan bidra til å forlenge en Stage 4 lungekreft pasientens liv. Du må arbeide med legen din for å finne en klinisk studie der kan du være kvalifisert. For en liste over lungekreftspesialister, se Resources. Du kan også få legen din henvise deg til en spesialist som er medlem av American Society of Clinical Oncology (ASCO) eller American Association for Cancer Research (AACR).

Siste forberedelsene

For din trygghet, sørg for at din eiendom er i orden og at du har opprettet en vilje og et forskudd direktiv. Et forskudd direktiv er et dokument som vil sikre at dersom du faller inn i en vedvarende vegetativ tilstand, vil dine ønsker bli oppfylt med hensyn til gjenoppliving. Du vil ønske å komme i kontakt en advokat som spesialiserer seg på eiendom planlegging; du kan finne denne informasjonen i din lokale gule sider.