Digidexo.com

Tegn på en hormon ubalanse

Tegn på en hormon ubalanse


Det er mange tegn og symptomer på hormonell ubalanse. Det er viktig for helsen din å forstå disse skiltene hvis du opplever dem, og for å se din lege eller helsepersonell.

Typer

Kvinner kan oppleve vektøkning, depresjon, irritabilitet, søvnproblemer, hetetokter, nattesvette, lav sexlyst, håravfall og bentap. Menn kan oppleve vektøkning, depresjon, irritabilitet, bentap, vekt eller muskel tap, hukommelsestap, brystforstørrelse og impotens eller erektil dysfunksjon.

Betraktninger

Det er tre hoved hormoner som vurderes når man diskuterer hormon ubalanse: testosteron, østrogen og progesteron. Når forholdet mellom disse hormonene er forstyrret det resulterer i en ubalanse, som ofte resulterer i symptomer / problemer.

Betydning

En hormonell ubalanse kan i stor grad påvirke din velvære og helse.

Forebygging / løsning

Laboratorietester må gjøres for å finne ut om du opplever en hormonell ubalanse. Disse testene vil hjelpe legen din bestemme hva løpet av handlingen bør tas for å avhjelpe situasjonen.

Advarsel

Tegn og symptomer som er beskrevet her kan være en indikasjon på andre helseproblemer. Du bør søke behandling av en lege eller helsepersonell for å finne årsaken til disse symptomene. Denne listen over tegn og symptomer er ikke all inclusive.