Digidexo.com

Hva skjer hvis Shingles ikke bryter ut?

Definisjon

Når noen opplever en flareup av varicella-zoster virus (VZV), viruset som forårsaker vannkopper, oppstår helvetesild. Ifølge Mayo Clinic, er helvetesild generelt preget av to hoved symptomer: smerter, som kan være svært alvorlig, og utvikling av et sviende utslett langs stien over det berørte nerve. Imidlertid, et meget lite antall personer ikke utvikle et utslett som et resultat av reaktivering av VZV; Dette er en tilstand som kalles zoster sinus herpete. Andre mennesker kan utvikle bare en svært liten utslett som går ubemerket av seg selv og muligens av leger; denne tilstanden kalles zoster cum herpete minimo.

Betydning

Ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), kan zoster sinus herpete være svært vanskelig å diagnostisere, da den tilhørende smerte kan lett forveksles med andre tilstander.

For å påvise VZV i fravær av sår, i henhold til University of Maryland Medical Center, kan et antall tester bli kjørt. Disse inkluderer viral kultur fra spinalvæske (selv om dette er kostbare og mindre nøyaktige enn andre prøver), en immunofluorescens-analysen for å påvise antistoffer mot viruset og polymerasekjedereaksjon testing å finne et direkte bevis for at viruset 'arvestoff.

Behandling

Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart for utbruddet av plutselige smerter, med eller uten utslett. Hvis zoster sinus herpete oppstår, er tid sannsynlig kommer til å gå tapt utelukker andre forhold, og det er viktig å begynne med antivirale legemidler for behandling av helvetesild så snart som mulig. Folk som ikke utvikler helvetesild sår ikke krever bruk av agenter som lidokain og capsaicin for aktuell behandling av smerte. Alle medisiner bør brukes som indikert av en lege for lindring av symptomer og for å redusere faren for komplikasjoner av tilstanden.

Betraktninger

En person som har hatt et utbrudd av helvetesild, med eller uten opptreden av sår, er også utsatt for et annet utbrudd fordi viruset aldri helt forlater systemet. Personer over 60 år som har sunt immunforsvar og er ikke gravid kan være vaksinert mot helvetesild, selv etter å ha hatt tidligere utbrudd, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Folk bør snakke med sine leger om allergi før de blir vaksinert mot helvetesild, som potensielt alvorlige allergiske reaksjoner på komponenter i vaksinen er mulig.