Digidexo.com

Smoothie Næringsinnhold

Smoothies er en fin måte å øke inntaket frukt. Smoothies er velsmakende, bærbar og full av næringsstoffer til tross inneholder høye nivåer av sukker. Med de rette smoothie ingredienser, er optimal helse fremmes. Tenk den ernæringsmessige verdien av felles smoothie ingrediensene før du legger dem til blender.

Frukt

Frukt er i hjertet av mange smoothies. Bananer er et flott utgangspunkt, som de tykkere og gi en kremet konsistens til smoothies. Bananer ifølge nutritiondata.com, er høy i kalium, mangan, B6 og fiber. En middels banan har 105 kalorier. For en tropisk smoothie, tilsett ananas og mango. Disse to frukter er lav på glykemisk indeks og inneholder også vitaminer og fiber.

For et bær-flavored smoothie, tilsett blåbær, bringebær og jordbær. Bær er gode kilder til vitamin C, og de inneholder også antioksidanter. Antioksidanter bekjempe frie radikaler, redusere risikoen for sykdommer og til og med bekjempe risikoen for kreft. Bær er lavere i kalorier enn andre frukter også. For en liste over kalorier i bær, se Resources nedenfor.

Yoghurt

Yoghurt er ofte brukt som en base for å smoothies, og er også sunt. Yoghurt inneholder probiotika, som hjelper fordøyelsen og støtter de sunne bakterier i tarmen din. Yoghurt er også en god kilde til kalsium og vitamin D: begge disse næringsstoffene bidrar til å holde skjelettet sterkt. Yoghurt kan være høy i fett, men magre alternativer er tilgjengelige som kan redusere fett samt kalorimengden.

De som er laktose-intolerant eller veganer kan finne soya yoghurt i spesialitet dagligvareforretninger, som Whole Foods. Soya alternativer er vanligvis beriket med kalsium og noen vitaminer, som gir de samme helsemessige fordeler som meieri-baserte yoghurt. Selv silken tofu, høyt på protein, kan være en god meieri alternativ for yoghurt.

Søtstoffer

Noen ganger trenger frukt og yoghurt smaker ikke søt nok, og dermed er sweeteners brukes. Sukker er en åpenbar søtningsmiddel, men ikke det beste valget. Boken, "Helsefare av Sugar" skisserer at hvitt sukker forstyrrer fordøyelsen og kan føre til helseproblemer fra tannråte til kreft.

Et bedre valg av søtningsmiddel for en smoothie er agave sirup, eller, nektar. Sirupen er laget agaveplanten, har en konsistens av honning, og den tilsvarende hvitt sukker smak. Men fortsatt veldig sukkerholdig, ikke plantebasert søtningsmiddel ikke føre til en topp i blodsukkeret: i stedet, er glukose frigjøres sakte.

Kosttilskudd

Powder-baserte kosttilskudd er tilgjengelig for de som ønsker å ta en multivitamin med sin smoothie. Fordi vitamin er pulverisert, absorbere vitamin er enklere enn å ta det i pilleform. Vær forsiktig med noen whey-basert protein: boken "150 sunneste matvarer på jorden" uttrykke at pulveret kan inneholde veksthormoner, og pasteurisert melk og meieriprodukter har en link til prostatakreft.

Tips

Hvis du legger isen til en smoothie, er en god blender viktig. For å maksimere den ernæringsmessige verdien av din smoothie, holde det i hovedsak frukt-baserte: mens noen selskaper som Jamba Juice selge ikke-fruktbaserte smoothies, de er høyere i kalorier og fett enn frukt-baserte smoothies. Prøv gradvis legge i søtstoffer og smak som du går --- Dette unngår å legge for mye sukker. Velg moden frukt også, ettersom de vil være søtere. Legge fruktjuice er greit, men prøv å legge juice som er 100 prosent juice for å unngå tilsatt sukker. For smoothie oppskrifter, se Resources nedenfor.